NBA: 'Εκαναν το "μπαμ" οι Λέικερς και πήραν τον Χάουαρντ!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 09:50

NBA: 'Εκαναν το "μπαμ" οι Λέικερς και πήραν τον Χάουαρντ!

Την κίνηση-ματ έκαναν οι Lakers, αφού εκτός από την απόκτηση του Dwight Howard (θα ανακοινωθεί στη διάρκεια της ημέρας), κράτησαν και τον Pau Gasol. Διαβάστε τις λεπτομέρειες του mega trade, τι πήραν και τι έδωσαν οι τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό.

Ένα σίριαλ που κράτησε πολλούς μήνες, έφτασε στο τέλος του. Ο Dwight Howard αποχαιρετά το Orlando και ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα των Lakers, οι οποίοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να φρεσκάρουν το ρόστερ και να διεκδικήσουν την ερχόμενη σεζόν το πρωτάθλημα. Οι παράγοντες της ομάδας του Los Angeles έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων, καθώς έπεισαν τον Steve Nash να μετακομίσει από το Phoenix και τώρα κέρδισαν τον κορυφαίο ψηλό του ΝΒΑ, έστω κι αν δεν είναι διατεθειμμένος να υπογράψει αυτή τη στιγμή επέκταση συμβολαίου.

Πεντάδα-όνειρο στην διάθεση του Mike Brown

Ο Howard θα διεκδικήσει με τους Λιμνανθρώπους την κορυφή του ΝΒΑ και έχει καλές πιθανότητες να τα καταφέρει, ειδικά από τη στιγμή που δίπλα του θα έχει τελικά τον Pau Gasol. O Mitch Kupchak κατάφερε να κρατήσει τον Ισπανό εκτός του mega trade, στο οποίο πήραν μέρος τέσσερις ομάδες, με αποτέλεσμα οι Lakers να έχουν πλέον μια σπουδαία πεντάδα (Nash, Bryant, World Peace, Gasol, Howard) που αποτελείται από δυο πρώην MVP και δυο "κορυφαίους αμυντικούς". Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει πως ο Mike Brown δεν έχει στη διάθεσή του το πιο ποιοτικό δίδυμο ψηλών;

Μαζί με τον Superman θα μετακομίσουν, εξάλλου και οι Chris Duhon - Earl Clark, δυο παίκτες που ουσιαστικά θα γεμίσουν τον πάγκο και θα έχουν έναν εξαιρετικά περιορισμένο ρόλο. Δεν θα πρέπει πάντως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αλλάξουν και πάλι προορισμό και ειδικά ο Duhon, καθώς οι Lakers έχουν στον άσο τους Nash, Blake, αλλά και τους νεαρούς Darrius Morris, Andrew Goudelock. Κάποιος περισσεύει...

"Όχι πια γκρίνια, μόνο σκληρή δουλειά" στο Orlando

Την ώρα λοιπόν που στο L. A. ο ενθουσιασμός εν όψει της νέας σεζόν χτυπάει "κόκκινο", στο Orlando είναι έτοιμοι να χτίσουν από την αρχή, με έναν νέο προπονητή (Jacque Vaughn) και ένα ρόστερ που ναι μεν δεν τρομάζει, αλλά θα έχει την δυνατότητα να δουλέψει σκληρά, δίχως την γκρίνια των τελευταίων μηνών. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι Magic θα έχαναν τον Howard για το απόλυτο τίποτα, καθώς το επόμενο καλοκαίρι θα είναι free agent.

Αντ' αυτού, απέκτησαν τον 26χρονο shooting guard Arron Afflalo από τους Nuggets, έναν παίκτη που βελτιώνεται συνεχώς. Εξαιρετικός αμυντικός, καλός σκόρερ, χαμηλών τόνων αθλητής, παίκτης του προπονητή. Από τους Nuggets πήραν επίσης τον βετεράνο forward Al Harrington που θα αντικαταστήσει τον Ryan Anderson, ενώ από τους Sixers τον rookie forward Maurice Harkless και τον δευτεροετή center Nicola Vucevic. Σε αυτούς τους τέσσερις παίκτες προσθέστε και τρία (ή τέσσερα) draft pick πρώτου γύρου και θα καταλάβετε πως ο Vaughn είναι έτοιμος να δουλέψει χωρίς άγχος για να φτιάξει μια καλή ομάδα με ορίζοντα 2-3 χρόνων.

Αλλαγή πορείας για τους Sixers που... ψήλωσαν επικίνδυνα

Oι Sixers, από την πλευρά τους, πέτυχαν αυτό που προσπαθούσαν τα τελευταία δυο χρόνια. Παραχώρησαν τον Andre Iguodala, ο οποίος δεν μπορούσε να τους προσφέρει αυτά που περίμεναν και έβαλαν στο ρόστερ τους τον δεύτερο καλύτερο ψηλό του ΝΒΑ, τον Andrew Bynum. Ο νεαρός center θα έχει την ευκαιρία να είναι το πρώτο όνομα στην ομάδα της Philadelphia, η οποία έχει και τους Spencer Hawes - Kwame Brown στην front line της.

Την θέση του Iguodala, του παίκτη που έκανε όλες τις δουλειές αλλά όχι και την διαφορά στα κρίσιμα σημεία, θα πάρει ο Jason Richardson, τον οποίο στέλνουν στην Philadelphia οι Magic. Οι Nuggets, τέλος, έβαλαν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που ο George Karl θεωρεί ότι μπορεί να "ανθίσει" υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Ο Iggy είναι άλλωστε ένας εξαιρετικός αμυντικός, ο οποίος θα "δέσει" στο σύνολο και θα καλύπτει τους συμπαίκτες του.

Όλοι κερδισμένοι από το mega trade που θα επισημοποιηθεί στην διάρκεια της ημέρας

Με λίγα λόγια, μεγάλοι κερδισμένοι του mega trade είναι οι Lakers, όχι μόνο γιατί απέκτησαν τον κορυφαίο ψηλό του ΝΒΑ παραχωρόντας τον δεύτερο πιο ποιοτικό center της λίγκας, αλλά κι επειδή κράτησαν τον Pau Gasol, o οποίος δεν ξέχασε ξαφνικά το μπάσκετ, όπως πολλοί νομίζουν. Με τον Steve Nash στον άσο τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για τον Ισπανό, ο οποίος θα έχει δίπλα του ένα "σκιάχτρο" που θα τον σκεπάζει.

Οι Sixers από την πλευρά τους τάραξαν τα νερά για να δουν αν μπορούν να φτάσουν πιο μακριά στα play off, ενώ οι Nuggets κέρδισαν σε εμπειρία, καθώς απέκτησαν έναν παίκτη σαφώς ανώτερο του Afflalo. Όσο για τους Magic; Σίγουρα μπορούσαν και καλύτερα, όμως η ουσία είναι ότι επιτέλους γλίτωσαν από την γκρίνια του Howard και θα μπορέσουν να δουλέψουν με μεγαλύτερη άνεση την ερχόμενη περίοδο.

Στη διάρκεια της νύχτας διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες, με τις πληροφορίες να λένε πως η ανταλλαγή ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες θα επισημοποιηθεί το μεσημέρι (ώρα Η.Π.Α.) της Παρασκευής. Στη συνέχεια οι παίκτες θα ταξιδέψουν στους νέους προορισμούς τους για τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και τις επίσημες παρουσιάσεις. Στο L. A. έχουν αρχίσει να οργανώνουν το πάρτι του καλοκαιριού...

Πηγή:nba.sport24.gr