Η απάντηση του Κεφαλληνιακού στον Αλέξη Παπαδάτο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 12:20

Η απάντηση του Κεφαλληνιακού στον Αλέξη Παπαδάτο

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ Α.Ο. 2013 ΣΤΟΝ κ. ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΔΑΤΟ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Προς μεγάλη μας έκπληξη και μάλιστα ευχάριστη, καθώς έως τώρα παρά τις ανοιχτές προσκλήσεις που έχουν γίνει από την ομάδα μας για τη συγκρότηση ομάδας Παλαιμάχων ΚΑΟ δεν είχε εκδηλωθεί αντίστοιχο ενδιαφέρον, διαπιστώσαμε τη μεγάλη σημασία που έχει για τον κ. Αλέξη Παπαδάτο η ομάδα του Κεφαλληνιακού! Αποτελεί μεγάλη μας χαρά και τιμή που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθειά μας αυτή. Ωστόσο, οι παλαίμαχοι του Κεφαλληνιακού σε αυτά τα τρία χρόνια επαναδραστηριοποίησης του ΚΑΟ έχουν αγωνιστεί και άλλες φορές, σε αγώνες χωρίς τη λάμψη του περασμένου Σαββάτου, για τον ίδιο πάντοτε καλό σκοπό, όμως εκεί δεν τύχαμε ούτε του ενδιαφέροντος αλλά ούτε του ψόγου του.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο κ. Αλέξης Παπαδάτος προσκλήθηκε να συμμετάσχει στον αγώνα παλαιμάχων του περασμένου Σαββάτου, τη δε πρόσκληση του τη διαβίβασε παλιός προπονητής της ομάδας μαζί με την επιθυμία της διοίκησης του ΚΑΟ να του καλύψει τα έξοδα μετακίνησης από και προς Αθήνα. Επίσης, για όλους τους υπόλοιπους παλαίμαχους του Κεφαλληνιακού υπήρξε ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να συμμετάσχει, όπως σε κάθε αντίστοιχη διοργάνωση άλλωστε.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η ομάδα μας συχνά διοργανώνει/ συμμετάσχει σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως ήταν και αυτή του περασμένου Σαββάτου, όπου ο σκοπός δεν ήταν ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και του Κεφαλληνιακού, αλλά ο συναγωνισμός τους για την επίτευξη ενός ανθρωπιστικού σκοπού! Συνεπώς, η εκδήλωση αυτή δεν ήταν μια επίδειξη δυνάμεων και ικανοτήτων, αλλά ένας αγώνας για το συνάνθρωπο και σε καμιά περίπτωση «ο κόσμος δεν ήρθε για να χαρεί ένα πραγματικά ανταγωνιστικό παιχνίδι», διότι ο σκοπός ήταν πολύ σημαντικότερος αυτού!

Επίσης, οι «μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές» ήταν εκεί! Είναι άκρως προσβλητικό για όλους όσοι αγωνίστηκαν και ιδίως για τους φιλοξενούμενους μας, παλαιμάχους του Ολυμπιακού, που κατέβηκαν στη Κεφαλονιά με τεράστια ονόματα του αθλήματος το να λέει ότι με την απουσία του «χάθηκε μια ευκαιρία να γεμίσει το γήπεδο». Προφανώς, ο κ. Αλέξης Παπαδάτος θεωρεί ότι οι «γίγαντες» του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος δεν ήταν ικανοί να γεμίσουν το κλειστό γυμναστήριο Αντώνης Τρίτσης, ενώ η δική του παρουσία θα ήταν αρκετή για να συμβεί αυτό, δείχνοντας ασέβεια στους ανθρώπους που μας έκαναν να αγαπήσουμε το μπάσκετ και να αγωνιζόμαστε γι αυτό.

Είναι άκρως υποτιμητικό να απαξιώνει με την επιστολή του αναφερόμενος σε «παλιούς» που κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να είναι εκεί, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν το Σάββατο με την φανέλα του Κεφαλληνιακού, την οποία έχουν ματώσει, τουλάχιστον όσο και αυτός. Ακόμα δε πιο προσβλητικό είναι όταν αναφέρεται σε «καπήλευση», λες και όλοι αυτοί που ήταν το Σάββατο στο παρκέ δεν έχουν βοηθήσει, τουλάχιστον όσο και αυτός, το ιστορικό σωματείο και το τοπικό μπάσκετ.

Η ιστορία δεν αλλοιώνεται από πρόσωπα, αλλά από πρακτικές. Εμείς αναστηλώσαμε τα «κατεβασμένα» σύμβολα και τα χρώματα του Κεφαλληνιακού, βλέποντας να τα φοράνε από τα μικρά παιδιά των υποδομών μας μέχρι 60άρηδες παλαίμαχοι και αυτό μας αρκεί.

Τέλος, σας απευθύνουμε πρόσκληση να ενταχθείτε και πάλι ενεργά στο τοπικό μπάσκετ, ηγούμενος μιας προσπάθειας δημιουργίας ενός παγκεφαλληνιακού πρωταθλήματος ακαδημιών, στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες του νησιού μας προάγοντας το αθλητικό πνεύμα, το ιδεώδες και την ευγενή άμυλα.

Γιατί μπορούμε να είμαστε όλοι εδώ!

 Εκ Δ.Σ.

Δείτε την αρχική δημοσίευση με τις σχετικές τοποθετήσεις: Αλέξης Παπαδάτος: «Αλλοίωση της ιστορίας...»- Και η απάντηση...




00 inkefalonia general ad 300X250