Τέλος εποχής για Καραγκούνη!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 20:32

Τέλος εποχής για Καραγκούνη!

Τίτλοι τέλους για τον Γιώργο Καραγκούνη έπειτα από 16 χρόνια καριέρας στον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής μέσος μέσα σε συγκινισιακή φόρτιση ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στον ΝοvaΣπορFM πως ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, δίχως ωστόσο να προτίθεται να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας τόνισε πως έκανε το παν για να παραμείνει στον Παναθηναϊκό όμως δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Παράλληλα έριξε το μπαλάκι του "διαζυγίου" του με τους "πράσινους" στον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

"Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν εδώ και ένα μήνα.Τίμησα το συμβόλαιο μου μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Δεν έγινε συζήτηση επί της ουσίας για την παραμονή μου. Σεβαστές αλλά μη αποδεκτές από εμένα οι αποφάσεις του Φερέιρα. Καμία φορά ξέρεις την αλήθεια και την είχα δει από πέρυσι αλλά δεν θες να την πιστέψεις.

Τόσα χρόνια στην ομάδα και όταν φτάνει στο τέλος η διαδρομή, δεν είναι το καλύτερο. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Εγώ δεν θέλω να σταματήσω το ποδόσφαιρο, θέλω να παίξω ακόμα.

Περίμενα να τελειώσει το ματς με την Μάδεργουελ για να είναι όλα πιο ήρεμα, τώρα που κατά 99 τοις 100 η ομάδα πέρασε ήρθε η ώρα να μάθει ο κόσμος ότι δεν θα συνεχίσω στο Παναθηναϊκό".

Ο Γιώργος Καραγκούνης διέψευσε πως ζητούσε εγγυήσεις για να ανανεώσει το συμβόλαιο του με το "τριφύλλι".

"Στα 20 χρόνια που παίζω ποοδόσφαιρο δεν έχω δώσει αφορμή. Έγραφαν ότι ζητούσα εγγυήσεις για να παίζω κάτι που δεν ίσχυε.

Η μοναδική εγγύηση είναι η δουλειά μου. Ποτέ δεν ειπώθηκε αυτό το πράγμα. Έβλεπα από πέρυσι πως η διοίκηση ήθελε να με κρατήσει γιατί έχω συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό τόσα χρόνια αλλά δεν συμβάδιζαν κάποια πράγματα. Είχα δει την επιθυμία του προπονητή, ποδοσφαιρικά και την αντιμετώπιση που είχα πέρυσι.

Η διοίκηση ήθελε να το πάμε όσο πήγε και τελικά να κάνω πίσω. Στο τέλος κάπου και η διοίκηση το ξανασκέφτηκε και φτάσαμε εδώ και εφόσον είναι και επιθυμία του προπονητή, δεν είναι εύκολο να πιέζουμε καταστάσεις και πράγματα. Το καλύτερο αυτή την στιγμή είναι αυτό.

Ο έμπειρος άσος ξεκαθάρισε πως ανεξάρτητα από το συμβόλαιο του στον Παναθηναϊκό έδινε πάντα τον καλύτερο εαυτό του, ενώ εξήγησε γιατί επέλεξε στην παρούσα φάση να ανακοινώσει την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.

"Ένιωσα πολύ αγάπη από τον κόσμο. Έκανα ότι μπορούσα για να βρούμε μία λύση. Θα έπρεπε όμως να ειπωθούν αλήθειες από την αρχή και να τελειώσει το θέμα πιο νωρίς.

Επί της ουσίας δεν έχει έγινε καμία συζήτηση για το οικονομικο. Δεν έχω μιλήσει όλο αυτό τον καιρό για αυτό το θέμα αν και θα μπορούσα. Ο ενδεδειγμένος χώρος για να πω αντίο θα ήταν το γήπεδο.

Ο κύριος Αλαφούζος κάνει μία τεράστια προσπάθεια παρότι δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά. Ο κόσμος θα πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.

Όταν ήρθα από την Μπενφίκα έκανα παραχωρήσεις στο οικονομικό, αλλά πίστεψα στην ομάδα και στο όραμα του γηπέδου επειδή ήμουν και είμαι Παναθηναϊκός.

Δεν θα έπρεπε να γίνεται αναφορά στα χρήματα, επειδή έχω αποδείξει ποιος είμαι και τι έκανα στο οικονομικό για να φορέσω και πάλι τη φανέλα της ομάδας. Είτε έπαιζα για 3.000 ευρώ τα πρώτα χρόνια είτε για 1 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια πάντα τιμούσα το συμβόλαιο μου.

Δεν ήθελα πριν το παιχνίδι με την Μάδεργουελ να πάρω αυτή την πρωτοβουλία για να μην ακουστούν διάφορα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί δεν ήταν καλό για μένα να βρίσκεται στον αέρα το θέμα.

Θέλω να πιστεύω πως η διοίκηση προσπάθησε για το καλύτερο, όμως ορισμένα πράγματα δεν ερμηνεύθηκαν σωστα και φτάσαμε μέχρι εδώ".

Ο Γιώργος Καραγκούνης ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, δίνοντας προτεραιότητα σε μετακίνηση του σε σύλλογο του εξωτερικού.

"Είναι μία δύσκολη στιγμή μετά από 16 χρόνια. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο, να συνεχίσω. Είναι μία δύσκολη απόφαση, έχω οικογένεια και τρία παιδιά, το εξωτερικό φαντάζει αυτή τη στιγμή ως ενδεδειγμένη λύση.

Θα δούμε μέχρι τις 31 Αυγούστου. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις διοικήσεις, τους συμπαίκτες μου σε όλους τους ανθρώπους στην Παιανία για όσα έχουμε περάσει όλα αυτά τα χρόνια.

Ήταν μεγάλη μου τιμή που φόρεσα την φανέλα του Παναθηναϊκού και ειδικά την περίοδο 2002/03. Ήταν μία από τις καλύτερες εποχές στην ιστορία του Παναθηναϊκού".

Η καριέρα του Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι προϊόν των ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Στην πρώτη ομάδα έπαιξε για πρώτη φορά τη σεζόν 1998-99 και σχεδόν αμέσως μονιμοποιήθηκε. Παρέμεινε στους πράσινους μέχρι και το 2003 όταν πήρε μεταγραφή για την Ιντερ.

Το 2007 μετά και το πέρασμά του από την Μπενφίκα επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα και το 2010 σήκωσε ως αρχηγός τόσο το τρόπαιο του πρωταθλήματος, όσο και αυτό του Κυπέλλου που είναι και τα μοναδικά του με τον Παναθηναϊκό.

Πέρυσι έγινε φανερό ότι δεν υπολογιζόταν από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα κάτι που φανερά τον ενόχλησε. Στις 2 Αυγούστου έπεσαν και επίσημα οι τίτλοι τέλους.

Πηγή: sport24.gr