Η χρυσή Ολυμπιονίκης Μίνσια Γου αγωνίστηκε στο Λονδίνο χωρίς να ξέρει την τραγωδία που είχε χτυπήσει την οικογένειά της!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 13:53

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Μίνσια Γου αγωνίστηκε στο Λονδίνο χωρίς να ξέρει την τραγωδία που είχε χτυπήσει την οικογένειά της!

Απίστευτο και όμως κινέζικο ή αλλιώς τα πάντα για το χρυσό μετάλλιο...Οι πανηγυρισμοί της Μίνσια Γου για τη νίκη της στα 3μ. συγχρονισμένων καταδύσεων (σ.σ. το τρίτο σερί χρυσό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες) σταμάτησαν μόλις έμαθε για την τραγωδία που είχε χτυπήσει την οικογένειά της.

Μια τραγωδία που της την έκρυβαν επιμελώς για πάνω από ένα χρόνο ώστε να μην διαταραχθεί η προετοιμασία της για τους Αγώνες! Συγκεκριμένα πέθαναν ο παππούς και η γιαγιά της, ενώ η μητέρας της ''χτυπήθηκε'' από καρκίνο του μαστού.

Ωστόσο οι γονείς της Γου αποφάσισαν να μην της το πουν μέχρι να δώσει τον αγώνα της στο Λονδίνο.

"Ήταν απαραίτητο να της κρύψω την αλήθεια", σχολίασε ο ο Γιούμινγκ Γιου, πατέρας της 27χρονης. Την ίδια στιγμή και η μητέρας της υπερασπίστηκε αυτή την πρακτική, προσθέτοντας ότι της γνωστοποίησε τα νέα για τον καρκίνο τώρα που αυτός βρίσκεται σε ύφεση.

Η αποκάλυψη της ιστορίας της Μίνσια Γιου φούντωσε ξανά τις συζητήσεις για την πρακτική της Κίνας να προετοιμάζει με ακλόνητο ...στρατιωτικό ζήλο τους μελλοντικούς Ολυμπιονίκες.

Η συγκεκριμένη κοπέλα από τα 6 της ξεκίνησε να προπονείται στις καταδύσεις και στα 16 εγκατέλειψε το σπίτι της για να μείνει σε κρατικό ινστιτούτο για τον αθλητισμό. "Έχουμε δεχθεί εδώ και πολύ καιρό ότι δεν ανήκει εξ' ολοκλήρου σε μας", υπογράμμισε ο πατέρας της!

* Στη φωτογραφία η Μίνσια Γου (δεξιά) πανηγυρίζει το χρυσό μαζί με την συναθλήτριά της, Ζι Χε.

Πηγή: sport24.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250