Η πρωταθλήτρια του ύψους που λάτρεψε την Κεφαλονιά! Η Ιωάννα Ζάκκα "γεμίζει μπαταρίες" και συμβουλεύει για το πώς θα ανέβει πιο ψηλά ο πήχης και στο νησί μας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 10:52

Η πρωταθλήτρια του ύψους που λάτρεψε την Κεφαλονιά! Η Ιωάννα Ζάκκα "γεμίζει μπαταρίες" και συμβουλεύει για το πώς θα ανέβει πιο ψηλά ο πήχης και στο νησί μας

Οι γνώστες την αποκαλούν ως " το... next big thing του ελληνικού άλματος εις ύψος” και μάλλον δεν έχουν άδικο.

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Η νεαρή αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, Ιωάννα Ζάκκα, η οποία είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ύψος, βρέθηκε στην Κεφαλονιά, την οποία γνώρισε για πρώτη φορά στα «Βεργώτεια 2016» και όπως φαίνεται την λάτρεψε!

Και γι’ αυτό την επέλεξε, ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες της εν όψει της νέας σεζόν.

Την συναντήσαμε στο ξενοδοχείο “Mouikis Hotel” του Αργοστολίου, μαζί με τις αθλήτριες της ΓΕ Κεφαλληνίας στο άλμα εις ύψος, Μέμη Αλυσανδράτου και Άννα Κρούσου και η απάντησή της πολύ μας άρεσε όταν την ρωτήσαμε ποιος είναι ο λόγος της νέας επίσκεψής της!

DSC 0005

zakka

 

ΙΩΑΝΝΑ ΖΑΚΚΑ

«Ήρθα για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά το Μάιο για τα Βεργώτεια και ενθουσιάστηκα με το νησί διότι συνδυάζει θάλασσα και βουνό. Ευχαριστήθηκα και τους αγώνες που αποτελούν αναβίωση των ιστορικών αγώνων της Κεφαλονιάς» .

-Οι στόχοι για τη νέα σεζόν

«Υπάρχει το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεων Γυναικών που θα γίνει στην Πολωνία και θα ήθελα να καταφέρω να διακριθώ».

-Πως είναι το πρόγραμμα μιας πρωταθλήτριας

«Ξεκινάς θέτοντας στο μυαλό σου την διατροφή και πως θα συνδυάσεις προπόνηση και σπουδές. Υπάρχουν μεγάλες θυσίες προκειμένου να πετύχεις. Μόνο το ταλέντο δεν αρκεί, χρειάζεται σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή. Εχω προσπαθώ να ισορροπώ τις καταστάσεις».

https://www.youtube.com/watch?v=5iwwUjoKvR4

- Με τις αθλήτριες της ΓΕ Κεφαλληνίας

«Κάναμε ωραία παρέα και έναν ωραίο αγώνα στα Βεργώτεια και εύχομαι να βρισκόμαστε και σε διοργανώσεις και τα επόμενα χρόνια».

 

ΜΕΜΗ ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΥ

DSC 0008

memi

 

- Για την εμπειρία στον αγώνα με την Ιωάννα Ζάκκα

«Ήταν πολύ ωραία εμπειρία να αγωνίζεσαι στον ίδιο αγώνα με την Ιωάννα. Είναι πολύ προσιτή σαν άνθρωπος».

- Πως είναι να ασχολείσαι με τον αθλητισμό και τον στίβο σε ένα νησί

«Είναι πολύ δύσκολο είμαστε μία επαρχία και ο αθλητισμός δεν προωθείται από την κοινωνία μας . Το να είσαι σε ένα νησί είναι από μόνο του δύσκολο και στις μετακινήσεις και στις προπονήσεις».

- Στήριξη έχετε;

«Υπάρχει στήριξη αλλά πάντα ζητάς κάτι παραπάνω. Ένα καλύτερο στρώμα, ένα καλύτερο ταρτάν στο στάδιο του Αργοστολίου θα βοηθήσει πολύ τις προπονήσεις μας. Ευελπιστούμε με την βοήθεια της Περιφέρειας και του Δήμου να κάνουμε κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια».

- Ο στόχος της φετινής σεζόν

«Θα ήθελα φέτος, να κάνω ένα καλύτερο ρεκόρ και να το εξελίξω ακόμα περισσότερο το άθλημα»

Υπάρχουν ταλέντα στην Κεφαλονιά;

«Στην Κεφαλονιά, υπάρχουν πολλά ταλέντα και υπάρχει και θέληση από τους προπονητές, οπότε θεωρώ ότι θα γίνει κάτι καλό».

 

ΑΝΝΑ ΚΡΟΥΣΣΟΥ 

DSC 0007

 anna

«Είμαι 15 χρονών και ασχολούμαι με το άθλημα από την 6η δημοτικού και μου άρεσε πολύ. Έτσι φέτος ασχολήθηκα περισσότερο. Το ύψος μου άρεσε πολύ και γι αυτό το ακολούθησα. Θα προσπαθήσω την νέα χρονιά να κάνω ακόμα καλύτερες επιδόσεις».

ΙΩΑΝΝΑ ΖΑΚΚΑ

Η Ιωάννα Ζάκκα ξεκίνησε από τα Γρεβενά με προπονητή τον Βαγγέλη Παπανίκο για τον οποίο τονίζει πως: «με βοήθηκε αρκετά και με προώθησε στην Αθήνα". Τώρα προπονείται με τον Γιάννη Κουτσογιαννόπουλο που τον αποκαλεί «σύμμαχό της».

Τέλος, την ρωτήσαμε για το ποια παραλία την εντυπωσίασε.

«Υπάρχουν απίστευτες παραλίες που είναι όλες τους ξεχωριστές. Ο Μύρτος μου άρεσε φοβερά, αλλά εντυπωσιάστηκα και πάρα πολύ από την Εμπλυση στο Φισκάρδο».


Ετικέτες: