Επίθεση Διεθνών ΜΜΕ στην Παπαχρήστου: «Κλείστε την σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς!»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 10:18

Επίθεση Διεθνών ΜΜΕ στην Παπαχρήστου: «Κλείστε την σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς!»

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το θέμα με το ρατσιστικό tweet πήρε διαστάσεις.

Προκάλεσε σάλο στα διεθνή ΜΜΕ και «άναψε» τη συζήτηση για το αν έπρεπε να αποβληθεί από τους Αγώνες του Λονδίνου ή όχι. Άλλοι είπαν πως ο αποκλεισμός της δεν έχει καμία σημασία, άλλοι επικρότησαν. Άλλοι πάλι, πρότειναν κάτι ακραίο. Τι; Να της επιτρέψουν να πάει στο Λονδίνο αλλά να την κλείσουν στο ίδιο δωμάτιο με Αφρικανούς αθλητές...

Η πρόταση ανήκει στην Shannon J. Owens, αρθρογράφο της εφημερίδας Orlando Sentinel. «Αναγκάστε την να αποσύρει το tweet, φέρτε την στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κλείστε τη σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς αθλητές. Αν πραγματικά είναι ρατσίστρια, δεν μπορώ να σκεφτώ πιο κατάλληλη τιμωρία από το να φάει, να κοιμηθεί και να αγωνιστεί δίπλα σε ένα γκρουπ ανθρώπων απέναντι στους οποίους νιώθει ανώτερη. Αν όχι, θα συνειδητοποιήσει το μέγεθος των πραγματικά αναίσθητων σχολίων της και φαντάζομαι πως θα ζητήσει συγνώμη για τις επόμενες 24 ώρες».


«Το σχόλιό της ήταν ανάρμοστο όχι μόνο ως αθλήτριας αλλά και ως ανθρώπου», γράφει η Owens και σημειώνει ότι αντί να αποκλειστεί η Ελληνίδα αθλήτρια, πρέπει κάτι να μάθει απ’ όλο αυτό. «Η προκατάληψη και ο ρατσισμός υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης έκθεσης. Η Παπαχρήστου πρέπει να εκτεθεί σε διαφορετικά γκρουπ ανθρώπων και εμπειριών, γιατί φαίνεται πως ζει μέσα σε μια φούσκα», συμπληρώνει.

Και το κείμενο καταλήγει: «Μπορεί ο χαρακτήρας της Παπαχρήστου να εγείρει ερωτηματικά αλλά εξακολουθεί να είναι μια αθλήτρια που αφιέρωσε τέσσερα χρόνια από τη ζωή της για αυτή τη στιγμή (τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι αθλητές που πρόκειται να πάρουν μέρος στους Αγώνες προπονούνται πιο σκληρά από άλλους γιατί η στιγμή της δόξας τους έρχεται μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Δε θα ήθελα να δω να στερείται αυτή η στιγμή από κανέναν, ακόμη κι αν είναι ρατσιστής».

Πηγή: newsit.gr