Πλήρωσε το κακό της ξεκίνημα η Εικοσιμία.... Ήττα 4-0 στη Ζάκυνθο από το Τσιλιβί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 09:32

Πλήρωσε το κακό της ξεκίνημα η Εικοσιμία.... Ήττα 4-0 στη Ζάκυνθο από το Τσιλιβί

Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΙ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  4-0

                            
Ξανά στο κόλπο οι Ζακυνθινοί..... Απομακρύνεται το όνειρο για την Εικοσιμία

Ζάκυνθος:Αποστολή
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, με πολλές φάσεις, τέσσερα γκολ και ένα δοκάρι, σήμερα στις 4 το απόγευμα στο γήπεδο του Πλάνου, στη Ζάκυνθο και στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 12ου Ομίλου των μπαράζ ανόδου Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Τσιλιβί φιλοξένησε την εκπρόσωπο μας, ομάδα του Α.Ο. Εικοσιμίας την οποία και νίκησε με σκορ 4-0.
Η ομάδα της Κεφαλονιάς πλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα, με αποτέλεσμα να δεχθεί δυο γκολ και νωρίς νωρίς να βγαίνει από την διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.
Οι γηπεδούχοι πιο έμπειροι και ποιοτικοί, μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αιφνιδίασαν την αντίπαλο τους. Ήταν καλύτεροι σαν ομάδα και η νίκη τους είναι δίκαιη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν αρκετά μετά το 15λεπτο άρχισαν να ισορροπούν και να βγαίνουν δειλά δειλά στην επίθεση κάνοντας κάποιες ευκαιρίες να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Κάτι που όχι μόνο δεν κατάφεραν, αλλά δέχθηκαν και δυο επί πλέον τέρματα σε κάποια «νεκρά» αγωνιστικά τους διαστήματα.
Συμπερασματικά να πούμε ότι παρακολουθήσαμε ένα όμορφο παιχνίδι και τους γηπεδούχους, μετά την ήττα του Αστέρα στην Κάτω Αχαγιά, να ξαναμπαίνουν για τα καλά στο κόλπο της ανόδου στην Γ’ Εθνική.
Να αναφέρουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος ο οποίος επισκέφθηκε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια τους, και ο νέος πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου γιατρός κ. Λεωνίδας Μαλιούφας.
Φάσεις και γκολ
Ο Καραμαλίκης μόλις στο 1’ με ωραία κεφαλιά πάσα στην περιοχή θα βρει αμαρκάριστο, πίσω από την άμυνα των φιλοξενούμενων, τον Γεωργίου με τον τελευταίο να κατεβάζει την μπάλα και κερδίζοντας την κόντρα στην έξοδο του Γιαννά, θα την στείλει στα δίχτυα για το 1-0. Ένα γκολ ψυχολογίας για τη Ζακυνθινή ομάδα.
Στο 6’ ο Γεωργίου θα βρει κάθετα στην περιοχή και απέναντι από Γιαννά τον Καραμαλίκη ο οποίος πλασάρει άστοχα, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.
Στο 7’ οι γηπεδούχοι θα ανεβάσουν τη διαφορά του σκορ στο 2-0, όταν ο Γεωργίου εκτελεί το φάουλ στην περιοχή της Εικοσιμίας, εκεί θα πεταχτεί ο αμαρκάριστος Νικολόπουλος που με γυριστή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Γιαννά, δίνοντας ένα σοβαρό πλεονέκτημα στην ομάδα της Ζακύνθου.
Ένα σουτ του Μαυρία στο 10’ πέφτει και μπλοκάρει ο Γιαννάς.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γεωργίου θα κερδίσει τις κόντρες και θα μπει στην περιοχή, αλλά μόνος απέναντι από τον Γιαννά πλασάρει άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βρίσκουν πατήματα στον αγωνιστικό χώρο και να ισορροπούν. Έτσι στο 12’ θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι όταν ο Κλάδης Β. θα αποκρούσει εντυπωσιακά το μακρινό δυνατό σουτ του Αποστολάτου.
Νέα ευκαιρία για την ομάδα από τη Λειβαθώ στο 24’, όταν σε μια προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή του ο Κάρδαρης παραλίγο να πετύχει το αυτογκόλ, αφού θα στείλει την μπάλα κόρνερ λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κλάδη Β. Το κόρνερ εκτελεί ο Μπούσι από δεξιά και τον Αποστολάτο να πιάνει το δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα και πάλι θα φύγει ελάχιστα άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
Στο 31’ ο Κάρδαρης μόνος στην περιοχή απέναντι από τον Γιαννά πλασάρει για να σώσει ο τερματοφύλακας της Εικοσιμίας.
Στο 33΄ο Χρηστάτος θα κερδίσει την μπάλα έξω από την περιοχή αλλά θα καθυστερήσει με αποτέλεσμα να χάσει το κοντρόλ και μαζί μια καλή ευκαιρία να μειώσει, αφού ο Κλάδης Β. θα μπλοκάρει την μπάλα.
Νέα απόκρουση από τον Γιαννά στο 35’ όταν θα νικήσει στο τετ α τετ τους, τον Καραμαλίκη και θα σώσει την ομάδα του από το 3-0.
Εντυπωσιακή ενέργεια και σουτ του Ντουκάι στο 37’ θα αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κλάδης Β.
Έξυπνη κάθετη πάσα του Κακολύρη στην περιοχή για τον Καραμαλίκη ο οποίος θα σουτάρει από αριστερά στην απέναντι γωνία ελάχιστα άουτ.
Με ένα «καθαρό» για τους γηπεδούχους προβάδισμα και σκορ 2-0, θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.
Στην επανάληψη και στην πρώτη καλή στιγμή στο 46’, οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το 3-0, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη τους και το «χρυσό» τρίποντο.
Ο Νικολόπουλος στο 57' από δεξιά θα κάνει την σέντρα προλαβαίνοντας την έξοδο του Γιαννά , που βγάζει τον Καραμαλίκη μόνο απέναντι από τα δίχτυα, με τον έμπειρο επιθετικό να μην έχει κανένα πρόβλημα να την στείλει με κεφαλιά στην άδεια εστία της ομάδας του Δημ. Ζησιμάτου.
Στο 58’ ο Γιαννάς θα..... χρεωθεί μια ακόμη καλή επέμβαση όταν αποκρούει το κοντινό σουτ του Νικολόπουλου, μετά την πάσα του Καραμαλίκη.
Άτυχος θα σταθεί στο 58’ ο Τσιργώτης, αφού το συρτό σουτ που επιχειρεί από τα όρια της περιοχής καταλήγει στην ρίζα της δεξιάς δοκού του Γιαννά και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνεται από τους αμυντικούς του.
Στο 76’ ο Ντουκάι θα σουτάρει δυνατά και λίγο έξω από την περιοχή, μετά την πάσα του Αποστολάτου, όμως η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
Ένα σουτ του Κορσιάνου μέσα από την περιοχή στο 77’ θα έχει την ίδια τύχη.
Κορσιάνος-Ντουκάι στο 78' θα αλλάξουν εξαιρετικά λίγο έξω από την περιοχή, με τον τελευταίο να σουτάρει δυνατά και η μπάλα να περνάει και πάλι ελάχιστα άουτ.
Στο 82’ σε ένα πολύ μακρινό σουτ του Μαυρία, δείχνει να αιφνιδιάζει τον Γιαννά και με την βοήθεια του αέρα η μπάλα θα πάρει παράξενα φάλτσα και θα καταλήξει στα δίχτυα για το 4-0!
Τελευταία ευκαιρία να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι θα χαθεί στο 89’ όταν ο Κορσιάνος θα βρει κάθετα και δεξιά στην περιοχή τον Γερασιμάτο, αυτός θα επιχειρήσει μια σέντρα σουτ, αλλά ο Κλάδης Β. αποκρούει με εξαιρετική προσπάθεια και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Έτσι οι γηπεδούχοι θα πάρουν τρεις πολύτιμους βαθμούς και θα μπουν και πάλι στο κόλπο της ανόδου. Αντίθετα η ομάδα της Κεφαλονιάς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί από πολύ νωρίς εκτός στόχων.
Διαιτητήςο κ. Β. Παναγιωτόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Αθ. Κολοσιώνη και Κ. Καλαμπόκη από την Αιτωλοακαρνανία.
Οι συνθέσεις
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κουμαριώτης, Τανουσάι (63’ Πολλάτος Διον.), Γερασιμάτος, Ψάλτης, Αποστολάτος, Ντουκάι (86’ Γρηγοράτος), Χρηστάτος, Κορσιάνος, Μπούσι, Πολλάτος Αλ. (86’ Καραίσκος).
Τσιλιβί:(Δ. Μουζάκης), Κλάδης Β., Μαυρίας, Κωστακιώτης, Κόκας, Κλάδης Α., Κάρδαρης, Τσιριγώτης (83’ Μπάστας), Γεωργίου, Καραμαλίκης, Νικολόπουλος (75’ Σταμίρης), Κακολύρης (61’ Τσάνης).
 

πηγή : sportsthea.gr