Γιώργος Ποταμιάνος: «Το ότι ολοκλήρωσα το ταξίδι μου το οφείλω στους Κεφαλονίτες»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 10:54

Γιώργος Ποταμιάνος: «Το ότι ολοκλήρωσα το ταξίδι μου το οφείλω στους Κεφαλονίτες»

Το εγχείρημα του ήταν σπουδαίο και αναμφίβολα τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα!


Ο Γιώργος Ποταμιάνος, είναι ένα παιδί της περιπέτειας και σίγουρα, όσα έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια τον κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό!

Συνέντευξη στην Κατερίνα Σκουρτανιώτη

Το 2013, αποφάσισε με το καγιάκ του, να αναχωρήσει από την Κεφαλονιά και να φτάσει μέχρι την Βενετία, διασχίζοντας τα παράλια της Αδριατικής. Το γεγονός και μόνο ότι κατάφερε να ολοκληρώσει αυτό το δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι, αποτελεί ένα σημαντικό «παράσημο»! Και δεν μένει μόνο εκεί. Ηδη προγραμματίζει το επόμενο ταξίδι του, το οποίο θα είναι επίσης άκρως εντυπωσιακό και ριψοκίνδυνο.

IMG 1111 copy

Στην συνέντευξη που ακολουθεί μας εξηγεί τους στόχους και τα θέλω του…

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Ποταμιάνο…

Με καταγωγή από τα Ποταμιανάτα γιός της Υβόννης Μαρκαντωνάτου καθηγήτριας, ξεναγού και συγγραφέα και εγγονός του Λευτέρη (Αντρέα κατά κόσμο) Μαρκαντωνάτου που αποτέλεσε το πρότυπο του. Η συμβολή της μητέρας του στην διαπαιδαγώγηση του έπαιξε επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του «ανεξάρτητου» χαρακτήρα του. Όπως μας λέει ο ίδιος «Η μητέρα μου με άφηνε μόνο μου, ύστερα από δική μου επιθυμία στο βουνό για δύο μέρες στα δεκατρία μου για να το εξερευνήσω, γεγονός το οποίο φαντάζει απίστευτο στην σημερινή εποχή».

 GOPR0050

Είναι ιδιοκτήτης του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού, το οποίο είναι αδειοδοτημένο από τον ΕΟΤ, με την επωνυμία “OutdoorKefalonia”. Από την ονομασία και μόνο καταλαβαίνουμε ότι σχετίζεται με υπαίθριες δραστηριότητες, ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού για το οποίο ενδείκνυται το νησί της Κεφαλονιάς.

10273080 10152288288764361 304623268 o

Από το 2009 σιγά σιγά αρχίζει να ασχολείται με το θαλάσσιο καγιάκ, kitesurf, συνεργάζεται με τον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου, ασχολείται με ποδηλασία βουνού, επισκέψεις σε φαράγγια, εκδρομές με τζιπ στο βουνό, τις θεματικές εκδρομές, όπως αυτές που σχετίζονται με επισκέψεις σε τοποθεσίες του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

IMG 1179 copy

Στοές, ηλιοβασιλέματα, τα γνωστά naturetours όπου τους δίνεται η δυνατότητα να φωτογραφίσουν ξεχωριστά είδη ζώων και λουλουδιών.

Αναρριχήσεις, καταδύσεις, σχεδιασμός αλλά και καθαρισμός μονοπατιών στον Εθνικό δρυμό του Αίνου. Εργασίες αποκατάστασης φθορών από τους σεισμούς στη γέφυρα Δεβοσέτου και καθαρισμούς προπελών και τοποθετήσεις μόνιμων αγκυρών. Και πιο extreme δραστηριότητες όπως οι εργασίες σε ύψος, στις ανεμογεννήτριες.

10253092 10152288266144361 327212217 o

Του έχει ανατεθεί να ξεναγήσει και να παρουσιάσει το νησί μας στο εξωτερικό, όσον αφορά τις άγνωστες και ανεξερεύνητες ομορφιές του.

Πολύ σημαντική επίσης είναι η συνεργασία του με τον Διονύση Τρωιάνο, καθώς αμφότεροι δίνουν την δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες να συμμετέχουν και αυτοί σε δραστηριότητες. Ο Γιώργος Ποταμιάνος, επισημαίνει όμως ότι το νησί δεν πληροί τις προϋποθέσεις παροχών για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Γιώργος Ποταμιάνος, μας μίλησε για όλα όσα έζησε στο ταξίδι του με το καγιάκ, πριν από τρία χρόνια και τις εμπειρίες που αποκόμισε.

Ποια θεωρείς ότι ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του ταξιδιού σου;

«Ξεκίνησα το ταξίδι για την Βενετία το 2013, χωρίς φοβερές γνώσεις. Το ταξίδι το μετάνιωσα ήδη από την πρώτη μέρα, καθώς εξαιτίας των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα του ανέμου, ενώ είχα προγραμματίσει μέχρι την Βασιλική να κάνω μιάμιση ώρα, ως συνήθως, εκείνη την μέρα έκανα τέσσερις ώρες. Έκανα στάση σε μια παραλία είχαν σκιστεί τα χέρια μου και είχαν ματώσει. Όμως δεν μπορούσα να εγκαταλείψω, υπήρχαν άνθρωποι πίσω μου που είχαν πιστέψει σε μένα. Πήρα λοιπόν δύναμη από τους κεφαλονίτες, από τα μηνύματα που μου έστελναν και αναπτερώθηκε το ηθικό μου ξανά. Σε αυτούς το οφείλω».

-          Πώς ένιωσες όταν τερμάτισες;

«Το συναίσθημα είναι δύσκολο να το περιγράψω με λόγια, ένιωσα κάτι πολύ ιδιαίτερο, πρωτόγνωρο και ξεχωριστό. Είναι μια στιγμή της ζωής μου που δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ολοκληρώνοντας το ταξίδι συνειδητοποίησα ότι θέλω να κάνω ακόμα περισσότερα πράγματα για να αποκτήσω ακόμα περισσότερες εμπειρίες».

Πολλοί λένε ότι μοιάζεις με τον Γιώργο Μαυρίδη από το “WorldParty” πως θα χαρακτήριζες την εκπομπή;

«Τα παιδιά αυτά είναι πολύ τυχερά, κάνουν κάτι που αγαπούν πολύ και έχουν αρκετή υποστήριξη, έχουν φτάσει σε ένα άπιαστο επίπεδο. Μακάρι να κάναμε και εμείς τα ίδια».

-          Μίλησε μας λίγο για τα σχέδια σου για το μέλλον

«Κωνσταντινούπολη! Θα χρειαστώ ξανά την βοήθεια της Κεφαλονιάς για το επόμενο ταξίδι μου, το οποίο θα έχει αφετηρία το νησί μας και θα ολοκληρωθεί σε αυτή την όμορφη πόλη. Στο ταξίδι σκέφτομαι να ακολουθήσω περιμετρικά την Πελοπόννησο, την Κρήτη μέσω του Λιβυκού πελάγους συνεχίζοντας στα παράλια της Μ. Ασίας».

Που μπορεί να σε βρει κάποιος;

Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό και όχι μόνο μπορούν να επισκεφθούν την σελίδα μου στο outdoorkefalonia.com

Facebook: Giorgio Potamianos

Instagram: outdoor kefalonia

Trip advisor

d


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250