Αποτελέσματα Πανελληνίων Σχολικών αγώνων Σκάκι 2016

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 18:31

Αποτελέσματα Πανελληνίων Σχολικών αγώνων Σκάκι 2016

Την Κυριακή και Δευτέρα 24-25/4 έγινε στην Χαλκιδική, στο ξενοδοχείο AthosPalace, το 28ο Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα μαθητών-τριών, και το αντίστοιχο 12ο Ανοικτό Κύπελλο.


Ο Σ.Σ.Κ. συμμετείχε και φέτος με 10 παιδιά, 4 στο πρωτάθλημα και 6 στο κύπελλο, που έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση.

Με συνολική απόδοση 47 νίκες, 5 ισοπαλίες και 34 ήττες. Κατέκτησαν 4 μετάλλια στο Ανοικτό Κύπελλο, 2 ασημένια και 2 χάλκινα και ανέβασαν τον συνολικό αριθμό σε 70. Τα 56 σε περιφερειακά Σχολικά Πρωταθλήματα και 14 σε Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα και κύπελλα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ανοιχτό κύπελλο : Στην ενιαία κατηγορία Α΄ Β΄ Γ΄ Δημοτικού ο Παν. Αναλυτής Γ΄τάξη, 4ο Δημ. Σχ. Αργ. με 7½ σε 9 παρτίδες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Στην κατηγορία Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ Δημοτικού ο Γεράσιμος Χάλδας Ε΄ τάξη 4ο Δημ. Σχ. Αργ. με 6 ½ βαθμούς, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

2 μετάλλια αναμενόμενα, καθώς τα παιδιά έχουν δείξει τις δυνατότητές τους, με συνέπεια και διάρκεια. Για τον Χάλδα είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Πανελλήνιους αγώνες μετά το ασημένιο του 2014 στο κύπελλο.

Η έκπληξη ήρθε στην ενιαία κατηγορία Γυμνασίων- Λυκείων, όπου, ο Άρης Γιαλούμης Α΄τάξη 3ο Γυμν. Αργ. αν και από τους μικρότερους στην κατηγορία, με 5 βαθμούς σε 7 παρτίδες, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις, μετά το περιφερειακό Σχ. Πρωτάθλημα και την 1η θέση στους παίχτες χωρίς δελτίο.

Και το αποκορύφωμα, από τον Νίκο Δημάτο Γ΄τάξη 3ο Γυμν.Αργ. με 5 ½ βαθμούς σε 7 παρτίδες έβαλε…το ασημένιο κερασάκι στην τούρτα, κερδίζοντας το 70ό μετάλλιο για το κεφαλλονίτικο σκάκι. Αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά, γιατί τα δυο τελευταία χρόνια, αν και παίζει για το κέφι του, δεν ξέχασε τον σύλλογο, και, αν και απέχει, σχεδόν, από τις προπονήσεις, λόγω σχολείου, έδωσε δυναμικό παρόν και μας έφερε το πιο απρόσμενο μετάλλιο.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε στην πρώτη του συμμετοχή στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στα νήπια, ο Δημήτρης Τζουγανάτος 3ο Νηπ. Αργ. και με 5 ½ βαθμούς έπιασε την 13η θέση στην Ελλάδα στο σχολικό σκάκι, μεταξύ 45 παικτών. Τα 2 χρόνια που έχει ήδη στο σκάκι και η βοήθεια στο σπίτι από τον πατέρα του, διαμορφώνουν ιδανικές συνθήκες για την αγωνιστική του ανέλιξη τα επόμενα χρόνια. Καιρός είναι να μάθει να δουλεύει και μόνος του.

Ο Γιάννης Αναλυτής Ε΄ τάξη 4ο Δημ. Σχ. Αργ. πάλεψε για να κρατήσει το περσινό χάλκινο μετάλλιό του στο κύπελλο, που φέτος…προτίμησε τον Χάλδα, μετά την καθοριστική νίκη του στην μεταξύ τους παρτίδα. Με 5 βαθμούς κατετάγη 9ος στους 21.

Ο Ορφ. Γιαλουμής Ε΄τάξη 1ο Δημ. Αργ. αν και χαλαρός έως …αδιάφορος, πήρε 4 ½ βαθμούς και την 13η θέση σε 21 παίκτες στο κύπελλο. Καλό θα είναι να αξιοποιήσει καλύτερα τον χρόνο του, γιατί έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αρκεί βέβαια να το θέλει.

Η Τζένη Μαγουλά Γ΄τάξη Δημ. Κεραμειών και πάλι με 4 βαθμούς, όπως και πέρυσι στο Πρωτάθλημα, τερμάτισε 38η στους 67 παίκτες, αλλά μπορεί και καλύτερα, αν μελετήσει συστηματικά.

Καθίζηση, είναι η λέξη που ταιριάζει στην εμφάνισή της Δέσποινας Λουκάτου Γ΄τάξης 6ο Δημ. Αργ. που με 4 βαθμούς, προσγειώθηκε στην 56η θέση σε 87 παίκτες! Πέρυσι ήταν 16η στην γενική κατάταξη και 4ο κορίτσι με 5 ½ βαθμούς. Τα…πειράματα της τελευταίας στιγμής, δεν έφεραν τα ποθητά αποτελέσματα. Είναι κάτι προσωρινό όμως. Η Δέσποινα έχει, και ταλέντο, και … μια τίγρη στη μηχανή της! Πρέπει όμως να την αξιοποιήσει σωστά με υπομονή, εμπιστοσύνη, πολύ δουλειά και καλή συνεργασία με τον προπονητή της. Και με προσοχή,…γιατί δαγκώνει! Είναι θέμα χρόνου, να επιβεβαιώσει και πάλι, ότι είναι ένα από τα καλύτερα κορίτσια της χώρας στο σχολικό σκάκι.

Τέλος, η Λυδία Χάλδα Γ΄τάξη 4ο Δημ. Σχ. Αργ. με 2 βαθμούς τερμάτισε 62η σε 67 παίκτες.

Και πάλι εμφανίστηκαν τα γνωστά κουσούρια των παιδιών (tablets,τράπουλες, ηλεκτρονικά) ακόμα και στα διαλλείματα μεταξύ των παρτίδων!

Η βοήθεια των γονέων είναι απαραίτητη για να συγκεντρώνονται τα παιδιά στο σκοπό της αποστολής τους και στους στόχους της ομάδας.

Όλα θα έχουν τις ευκαιρίες τους, και καλά θα κάνουν να δουλέψουν και να τις αρπάξουν, γιατί κάποτε οι ευκαιρίες τελειώνουν.

Τα σχόλια για τους παίκτες, η αξιολόγησή τους και η τακτική του αγώνα, γίνονται μόνο από τον αρμόδιο γι αυτά, Γεράσιμο Αποστολάτο.

Η διοργάνωση κύλησε ομαλά χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με πολύ καλή φιλοξενία.

Η επιστροφή της, μετά από 3 χρόνια στην Β. Ελλάδα ήταν επιτυχημένη και μας έδωσε και την ευκαιρία για μια σύντομη εκδρομή στα όμορφα Γιάννενα.

Να μην παραλείψουμε να αναφερθούμε και στον μελωδικό αποχαιρετισμό από την χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου ‘Κασσάνδρα’. Κρίμα που μας είπαν μόνο 5 τραγούδια.

Τελικά περάσαμε πολύ ωραία, και οι φήμες περί… μαυρόγατας στην αποστολή, αποδείχθηκαν μύθος!

Καλό Πάσχα σε όλους

Το Δ.Σ.

Υ.Γ. Περισσότερα στο siteμας, εδώ

http://sskef.blogspot.gr/2016/04/28-12.html

Φώτος και videosαπό την διοργάνωση εδώ

https://www.facebook.com/media/set/?set=vb.1628216510725594&type=2

DSC 0476smnikos Arisxaldas

analitis




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ