Το «πειρατικό» στη Βαλτική- στον τελικό οι Νέοι, 2-1 την Αγγλία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 20:06

Το «πειρατικό» στη Βαλτική- στον τελικό οι Νέοι, 2-1 την Αγγλία

Μέρες Euro2004 ζει ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η εθνική μας ομάδα των Νέων, αν και αγωνιζόταν από το 45΄ με δέκα παίκτες, νίκησε στο Ταλίν της Εσθονίας στον ημιτελικό με 2-1 στην παράταση την αντίστοιχη της Αγγλίας και πήρε την σπουδαία πρόκριση για τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 19 ετών. Η ομάδα του Κώστα Τσάνα την Κυριακή θα διεκδικήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο απέναντι στον νικητή του άλλου ημιτελικού Ισπανία-Γαλλία.

Οι Νέοι μας απέδειξαν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βάθος και παίκτες έτοιμους να οδηγήσουν σε νέες επιτυχίες! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, και η υπεροχή των Νέων μας επιβραβεύτηκε στο 38΄, όταν ο Μπουγαΐδης από κόρνερ του Σταφυλίδη με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 0-1.

Στο 45΄ ο διαιτητής «είδε» πέναλτυ σε καθαρό κόψιμο με τα χέρια του Καπίνο στην προσπάθεια του Αφόμπε, και κατελόγισε την εσχάτη των ποινών, ενώ απέβαλε με απ΄ευθείας κόκκινη κάρτα τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού!

Ο Τσάνας έβγαλε από τον αγώνα τον Διαμαντάκο προκειμένου να περάσει μέσα τον Διούδη που ανέλαβε να υπερασπισθεί για το υπόλοιπο του αγώνα τα δοκάρια της εθνικής. Και τα κατάφερε εξαιρετικά, αφού με το «καλημέρα» απέκρουσε το πέναλτυ που ανέλαβε να εκτελέσει ο Χολ κρατώντας το 1-0 για την εθνική ομάδα!!!

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν φυσικό οι διεθνείς μας περιορίστηκαν σε παιχνίδι αντεπιθέσεων, δίνοντας χώρο στην Αγγλία που με αριθμητικό πλεονέκτημα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε στο 56΄ να ισοφαρίσει: Ο Αφόμπε με γυριστή κεφαλιά, νίκησε τον Διούδη φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Μετά το γκολ, οι Άγγλοι ανέβασαν κι άλλο «στροφές», πίεσαν ασφυκτικά τα καρέ της εθνικής μας, όμως έστω και με 10 παίκτες του Τσάνα τα κατάφερναν περίφημα να κρατούν το 1-1 μέχρι την παράταση.

Στην ημίωρη παράταση η εθνική ομάδα «χτύπησε» στο 108΄ με τον Λυκογιάννη στέλνοντας στους επτά ουρανούς την Ελλάδα, και συγχρόνως στο ...καναβάτσο την Αγγλία.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κεν Χάνσεν (Δανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 45΄ Καπίνο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρόμπινσον, Θορπ, Θορν, Γκάρμπατ - Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Κατίδης, Γιαννιώτας

Οι συνθέσεις:

ΑΓΓΛΙΑ (Νόελ Μπλέικ): Τζόνστον, Ντάιερ (57΄ Γκάρμπατ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσάλομπαχ, Μπεραΐνο (76΄ Ρέντμποντ), Χολ, Αφόμπε, Λάντστραμ (90΄ Θορν).

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας, Φουρλάνος (71΄ Μπουχαλάκης), Κατίδης (104΄ Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Διαμαντάκος (45+2΄ Διούδης).
ΕΡΤ




00 inkefalonia general ad 300X250