Η εκδρομή του αθλητικού camp του Οδυσσέα Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 00:21

Η εκδρομή του αθλητικού camp του Οδυσσέα Ληξουρίου

Την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 το Αθλητικό Camp του Α.Ο ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΄΄ΟΔΥΣΣΕΑΣ΄΄πραγματοποίησε την καθιερωμένη πια για κάθε περίοδο εκδρομή του. Προορισμός ήταν το Παραδοσιακό Λιτρουβιό - Μουσείο στα Καμιναράτα Παλικής. Μαζί μας ήταν και ο εκπαιδευτικός Γεράσιμος Σ. Γαλανός όπου ξενάγησε τα παιδιά του Αθλητικού Camp του Ομίλου στην παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του λαδιού κατά τα παλαιότερα χρόνια. Τα παιδιά είδαν από κοντά μηχανήματα της τότε εποχής καθώς επίσης και γεωργικά εργαλεία που διατηρούνται στο Παραδοσιακό Λιτρουβιό- Μουσείο του χωριού. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν και τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται δίπλα στο Μουσείο.

Αξίζει εδώ να πούμε ότι το συγκεκριμένο Παραδοσιακό Λιτρουβιό -Μουσείο, χάρη στην δράση & δουλειά του Συλλόγου των Καμιναράτων, αλλά και την προσφορά των κατοίκων του χωριού είναι ένα πραγματικό στολίδι Πολιτισμού και Παράδοσης για την περιοχή της Παλικής και όχι μόνο.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καμιναράτων κ. Ηλία Γαλιατσάτο που με μεγάλη χαρά μας εδωσε την ευκαιρία να το επισκεφθούμε, αλλά και τον κ. Γεράσιμο Γαλανό που με την ξενάγησή του χάρισε μια αξέχαστη εμπειρία στα παιδιά.Τέλος ευχαριστούμε και την ΚΕΔΗΚΕ που μας παραχώρησε το λεωφορείο και τον οδηγό του κ. Παναγή Βλάχο, για να μεταβούμε στα Καμιναράτα.
Σκοπός μας στο Αθλητικό Camp του ΑΟΛ ΄΄ΟΔΥΣΣΕΑΣ΄΄, είναι να προσφέρουμε στα παιδιά πέραν των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και εμπειρίες και γνώσεις που έχουν να κάνουν με την ιστορία και παράδοση του τόπου τους.
Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 16 Ιουλίου ξεκινάει η Β΄περίοδος και θα διαρκέσει έως και τις 27 Ιουλίου 2012.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6972218296 , Μαρίνα Αραβαντινού καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Μπορείτε να βλέπετε τις δραστηριότητές μας και στο Facebook Odysseas A O Lixouri.




00 inkefalonia general ad 300X250