Αφιέρωμα στους παίδες του ΑΣΚ - Γιάννης Βουργίδης:«Στην χημεία παίρνουμε 20άρι!»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 11:05

Αφιέρωμα στους παίδες του ΑΣΚ - Γιάννης Βουργίδης:«Στην χημεία παίρνουμε 20άρι!»

Μια πολύ σημαντική πορεία διαγράφουν οι παίδες του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά στην πορεία τους στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η.

Οι σούπερ παίδες του ΑΣΚ, βρίσκονται αισίως στην καλύτερη 8άδα του πρωταθλήματος, επιτυχία σπουδαία αν αναλογιστεί κανείς πως από τους τέσσερις Νομούς που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και έχουν φτάσει στην γ’ φάση του πρωταθλήματος επτά πατρινές ομάδες (Απόλλωνας Πάτρας, Παναχαϊκή, Αστέρια Αχαϊας, Προμηθέας, Ολυμπιάδα Πάτρας, Γλαύκος, οι Νέοι Εσπερος ΑΟΠΑ) και ο ΑΣΚ!

Βρεθήκαμε στο κλειστό «Αντώνης Τρίτης» και μιλήσαμε με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Βουργίδη, ο οποίος προετοίμασε την ομάδα του για τους αγώνες της γ’ φάσης που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

«Είναι πολύ σημαντική διάκριση και για την ομάδα και για τα ίδια τα παιδιά. Μεταξύ των νομών Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθους και Κεφαλονιάς, έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο μόνο εμείς και οι ομάδες από την Πάτρα» τονίζει ο έμπειρος προπονητής και συνεχίζει: «Περίμενα ότι μπορούσαμε να κάνουμε επιτυχία, γιατί είχαμε τις δυνατότητες να φτάσουμε στην οκτάδα. Πέρασαν μαζί με εμάς και επτά ομάδες από την Πάτρα ιστορικές και μεγαθήρια και από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πραγματικά όμως είναι σούπερ παίδες, γιατί από θέμα ψυχής και καρδιάς έχουν δείξει εξαιρετικά πράγματα. Και είναι όλοι σωστά μεγαλωμένοι από το σπίτι τους».

DSC 0082

Ο Γιάννης Βουργίδης και ο Πάνος Ματιάτος συνθέτουν ένα εξαιρετικό τεχνικό δίδυμο

DSC 0088

Στην ερώτηση μας, για το τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτά τα παιδιά ο προπονητής του ΑΣΚ είναι σαφής: «Όλα τα παιδιά έχουν βοηθήσει και έχουν δώσει και την ψυχή τους. Παράλληλα, είναι πολύ καλά και σαν χαρακτήρες. Έχουν ξεχωρίσει τρεις αθλητές, (σ.σ. Γιάννης Μουίκης, Αλέξανδρος Τραυλός και Κωνσταντίνος Γιαννάτος), οι οποίοι αν συνεχίσουν να δείχνουν την ίδια αγάπη για το μπάσκετ και συνεχίσουν παράλληλα να δουλεύουν σκληρά και βοηθηθούν από το σύλλογο, τότε μπορούν να βοηθήσουν άμεσα».

Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά ενός προπονητή σε μία ομάδα παίδων; «Πάρα πολύ δύσκολη, διότι πρέπει να κρατάς πάντα τις ισορροπίες γιατί μιλάμε για παιδικές ψυχές που όμως καταλαβαίνουν τα πάντα. Πρέπει να είσαι και αυστηρός και δίκαιος και πάνω απ’ όλα παιδαγωγός».

DSC 0085

Κλείνοντας ο Γιάννης Βουργίδης, μας αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας: «Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστώ και τον ΑΣΚ και το Γενικό Διευθυντή του συλλόγου κ. Θανάση Μουίκη, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Πάνο Ματιάτο. Δείξαμε φέτος κάτι διαφορετικό σαν τεχνικό δίδυμο. Το μπάσκετ θέλει και καλούς βοηθούς και να μπορεί ο ένας προπονητής να συμπληρώνει τον άλλο. Εμείς το έχουμε πετύχει αυτό. Και το σημαντικότερο είναι πως υπάρχει πολύ καλή χημεία στην ομάδα!

Για την ακρίβεια στην... χημεία παίρνουμε 20άρι!»

Γιώργος Χαλαβαζής


Ετικέτες: