Το παράπονο του Γεράσιμου Λιγνού (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 15:37

Το παράπονο του Γεράσιμου Λιγνού (VIDEO)

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε ο ΝΟΑ για τον αθλητή της κολύμβησης Γεράσιμο Λιγνό που το Δεκέμβριο μας έκανε υπερήφανους για τις σημαντικές διακρίσεις του σε διεθνείς αγώνες κολύμβησης για άτομα με ειδικές ανάγκες  στην Πολωνία.

Στο πάνελ των ομιλών βρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος του ΝΟΑ κ. Λούκας Νιφοράτος και η μητέρα και προπονήτρια του αθλητή κα Αλεξία Μωραϊτου.

Ο 20χρονος κολυμβητής αναφέρθηκε στην εμπειρία που αποκόμισε από τη συμμετοχή του στους πρόσφατους αγώνες καθώς και στην ενασχόλησή του με το υγρό στοιχείο.

Παράλληλα , εστίασε στο ζήτημα των σημαντικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης οικονομικών πόρων.

Το παράπονο του αθλητή

«Είναι μια πολύ απαιτητική χρονιά για μένα. Με στηρίζει πολύ ο Σύλλογος μου στη Ζάκυνθο και ο ΝΟΑ, αλλά δυστυχώς κανένας άλλος, πέραν από ορισμένους δημοσιογράφους στην Κεφαλονιά» , ανάφερε μεταξύ άλλων ο Λιγνός και πρόσθεσε :

«Κολυμπάω στην Κεφαλονιά με λίγο παγωμένη πισίνα ενώ στην Καρδίτσα δεν έχω προπονητή αλλά έχω μάθει να ζω με τα προβλήματα.»

Αξιολογώντας τους στόχους του ανέφερε ότι πρώτος στόχος είναι να είναι υγιής και όλα τα υπόλοιπα θα ‘ ρθούν.

Απαντώντας στο ερώτημα του INKEFALONIA.GR για την πορεία του Γεράσιμου, η Αλεξία Μωραϊτου ανάφερε  «Ήμουν πολύ απαιτητή και αυστηρή μαζί του. Υπήρχε ένα άγχος και δικό του και δικού μου, αλλά τελικά τα πήγαμε πολύ καλά. Είναι πολύ δυνατός και προσπάθησε πολύ. Πρέπει όμως να συνεχίζει και γι ‘αυτό χρειάζεται πολύς κόπος.

Λούκας Νιφοράτος : Η Κεφαλονιά δεν είναι μόνο τζατζίκι και greekdance.

OΠρόεδρος του ΝΟΑ κ. Λούκας Νιφοράτος στάθηκε και αυτός με τη σειρά στην ανάγκη να στηριχθεί ο αθλητής, και φανερά φορτισμένος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να βρούμε πόρους για να βοηθήσουμε.  Η Κεφαλονιά δεν είναι ένας τόπος που παράγει μόνο τζατζίκι και greek dance αλλά και αθλητισμό και πολιτισμό. Είμαι πολύ αγανακτισμένος. Δεν θα διακονέψω. Έχουμε και μια υπερηφάνεια. Δεν έπρεπε να μας φωνάξουν και να βραβεύσουν αυτό το παιδί όταν έμαθαν για την επιτυχία του.. ;»

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΝΟΑ έκανε γνωστή την πρόθεση του Συλλόγου να δημιουργήσει ειδικό τμήμα κολύμβησης για ΑΜΕΑ, στο οποίο έχουν βρεθεί ήδη δυο παιδιά όπου θα συμμετάσχουν.

Χρήστος Λαμπράκης

Όλο το VIDEO της συνέντευξης τύπου

https://youtu.be/Yfzia1JTASw

Οι δηλώσεις του Γεράσιμου Λιγνού ξεκινούν στο στο σημείο 16' και 10".

DSC 0128DSC 0130DSC 0131DSC 0136