Ο Μέσι κινδυνεύει με φυλάκιση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 09:28

Ο Μέσι κινδυνεύει με φυλάκιση

Άσχημα φαίνονται τα πράγματα για τον Λιονέλ Μέσι με το θέμα της φοροδιαφυγής και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα την γλύτωνε, τώρα κινδυνεύει με φυλάκιση 22 μηνών. Ο διεθνής άσος όχι μόνο δεν απαλλάσσεται τελικά από τις κατηγορίες, αλλά πλέον έχει μπλέξει χειρότερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Ισπανία ο αστέρας των «μπλαουγκράνα» θα καθίσει κανονικά στο εδώλιο μαζί με τον πατέρα του, Χόρχε, κατηγορούμενος για μη απόδοση φόρων ύψους 4 εκ. ευρώ. Οι αρχές επιμένουν ότι ο Μέσι θα πρέπει να κριθεί ένοχος για φοροδιαφυγή (μέσω off-shore εταιριών στην Μπελίζ και την Ουρουγουάη το διάστημα 2007-2009).

Κατηγορούν τον Αργεντινό άσο για συνέργεια και συναυτουργία, και εφόσον κριθεί ένοχος ζητούν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 22 μηνών. Να θυμίσουμε ότι ο Μέσι από τότε που ξέσπασε αυτό το θέμα υποστηρίζει, και μέσω των δικηγόρων του, ότι ήταν αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο και δεν γνώριζε τα συγκεκριμένα φορολογικά ζητήματα. Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι το Δικαστήριο της Βαρκελώνης αναμένεται να οδηγήσει την συγκεκριμένη υπόθεση στο αρχείο, αφού από την πορεία της εκδίκασης εκείνο που προκύπτει είναι ότι η ενοχή βαρύνει αποκλειστικά τον πατέρα του Μέσι.

Τότε έγινε γνωστό ότι ο Χόρχε Μέσι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 18 μηνών, από τη στιγμή που φέρεται να είναι αυτός που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης της συγκεκριμένης εταιρείας.

πηγή:pamesports.gr