Euro 2012: Στον τελικό η Ισπανία, 4-2 στα πέναλτι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 00:37

Euro 2012: Στον τελικό η Ισπανία, 4-2 στα πέναλτι

Τον τρίτο της συνεχόμενο τίτλο μεγάλης διοργάνωσης θα διεκδικήσει η Ισπανία μετά την πρόκρισή της στα πέναλτι με 4-2 επί της Πορτογαλίας. Ως... θαμώνας των τελικών μπορεί να χαρακτηριστεί η Ισπανία! Η ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε επικράτησε 4-2 της Πορτογαλίας στη διαδικασία των πέναλτι και θα διεκδικήσει τον τρίτο της συνεχόμενο τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση μετά τις κατακτήσεις του Euro 2008 και Μουντιάλ 2010.

Ο πρώτος ημιτελικός ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι εντυπωσιακό θέαμα. Μόλις στο 10' ο Ινιέστα έκανε το γύρισμα στον Αρμπελόα, όμως εκείνος σούταρε λίγο πάνω από το δοκάρι του Πατρίτσιο.

Μέχρι το 25' το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δείχνουν αρκετά... φρέσκιες. Στο 29' οι «φούριας ρόχας» έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Ινιέστα «έγλυψε» το δοκάρι του Πορτογάλου γκολκίπερ.

Η... απάντηση των Πορτογάλων ήρθε στο 32' όταν το συρτό σουτ του Ρονάλντο έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κασίγιας.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αισθητά και η πρώτη καλή φάση άνηκε στους Πορτογάλους, όμως το δυνατό σουτ του Αλμέιδα έφυγε άουτ. Στο 73' ο Ρονάλντο εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του, όμως σημάδεψε και πάλι άουτ, φάση που εκτιλύχθηκε «καρμπόν» και στο 85'!

Τραγική... φιγούρα ο CR7, όταν στην τελευταία φάση του αγώνα στο 90' με ελεύθερο το πεδίο σε φάση τριών εναντίον ενός, σούταρε και πάλι στην κερκίδα. Στο πρώτο ημίχρονο της παράστασης, η Ισπανία είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία, όταν στο 104' ο Νάβας έκανε ωραία ενέργεια γυρνώντας την μπάλα στο κέντρο της περιοχής με τον Ινιέστα να κάνει το σουτ και τον Ρουί Πατρίτσιο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί η Ισπανία έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία επικρατώντας 4-2. Οι Τσάμπι Αλόνσο και Μουτίνιο έχασαν τις εκτελέσεις τους, με τους Ινιέστα, Πέπε, Πικέ, Νάνι και Ράμος να ευστοχούν. Κάπου εκεί, ήρθε ο Μπρούνο Άλβες να στείλει την μπάλα την μπάλα στο δοκάρι. Έτσι, το πέναλτι του Φάμπρεγκας διαμόρφωσε το τελικό 4-2, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Πηγή: onsports.gr