Εκτός τετράδας η Ελλάδα, υπέκυψε στον... κακό της δαίμονα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 21:30

Εκτός τετράδας η Ελλάδα, υπέκυψε στον... κακό της δαίμονα

Εκτός ημιτελικών του Ευρωμπάσκετ άφησε την εθνική μας ομάδα ο “κακός της δαίμονας”, η Ισπανία, που “λύγισε” το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 71-73, αναγκάζοντάς το στην πρώτη του ήττα στη διοργάνωση, που όμως ήταν και η μοιραία.

Οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, ποντάροντας σε μεγάλο βαθμό στην ευστοχία τους στα τρίποντα, με την ελληνική άμυνα να δυσκολεύεται να περιορίσει τα “όπλα” τους, όμως να μένει κοντά στο σκορ, και να περνάει μάλιστα και μπροστά στο σκορ στις αρχές της δεύτερης περιόδου (18-17), πριν αναλάβει δράση ο δαιμόνιος Παού Γκασόλ.

Ο άσος των Σικάγο Μπουλς ουσιαστικά πήρε πάνω του ολόκληρη την ισπανική ομάδα, πετυχαίνοντας το ένα καλάθι μετά το άλλο, και όλοι οι συμπαίκτες του έμοιαζαν να ψάχνουν αυτόν για να στείλει την μπάλα στο ελληνικό καλάθι. Αντίθετα, η Εθνική μας, με εντυπωσιακή πολυφωνία στην επίθεση, κατάφερνε να διασπά την καλοστημένη ισπανική άμυνα, και παρά το γεγονός ότι οι “Φούριας Ρόχας” βρέθηκαν στο ημίχρονο να προηγούνται με επτά πόντους, με μία εξαιρετική τρίτη περίοδο η Ελλάδα ανέτρεψε την εικόνα του παιχνιδιού και στο τέλος της τρίτης περιόδου βρισκόταν μπροστά με 57-55.

Ωστόσο, ένα σερί 7-0 έφερε και πάλι μπροστά τους Ισπανούς, με την Εθνική μας να τα βρίσκει στη συνέχεια σκούρα απέναντι στην άμυνα των “Φούριας Ρόχας”, η οποία ήταν προσανατολισμένη πάνω στον Βασίλη Σπανούλη, με αποτέλεσμα ο άσος του Ολυμπιακού να μην μπορεί να “ανασάνει” και η ελληνική ομάδα να δυσκολεύεται να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι. Η διαφορά έφτασε και πάλι τους επτά πόντους (68-61) δύο λεπτά πριν το τέλος, όμως η Εθνική μας δεν το έβαλε κάτω: Με συνεχόμενα τρίποντα από Καλάθη και Σλούκα, μείωσε στον πόντο 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όμως στην τελευταία φάση ο Αντετοκούνμπο δεν κατάφερε από το κέντρο να κάνει την... ολική επαναφορά, με τους Ισπανούς να παίρνουν τελικά τη νίκη-πρόκριση.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν, φυσικά, ο Γκασόλ με 27 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Μίροτιτς πρόσθεσε ακόμα 18 πόντους. Για την εθνική μας ομάδα, ο Καλάθης τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, ο Πρίντεζης πέτυχε 13, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Αντετοκούνμπο με 12 πόντους και 17 ριμπάουντ. Ο Σπανούλης, παρά την ασφυκτική άμυνα των Ισπανών πάνω του, πέτυχε 10 πόντους, ενώ ο Κουφός είχε 9.

Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Λετονία, ένα παιχνίδι που ξεκινά στις 10 το βράδυ.

Όσο για την Εθνική μας, η "περιπέτειά" της στο Ευρωμπάσκετ δεν τελειώνει εδώ, καθώς θα παίξει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, αφού οι ομάδες που θα κατακτήσουν ως και την 7η θέση θα προκριθούν στο προολυμπιακό τουρνουά.

Πηγή: news.gr




00 inkefalonia general ad 300X250