Ευρωμπάσκετ 2015: Για μια θέση στην τετράδα απόψε η Ελλάδα με Ισπανία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 13:21

Ευρωμπάσκετ 2015: Για μια θέση στην τετράδα απόψε η Ελλάδα με Ισπανία

Την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ θα διεκδικήσει απόψε στη Λιλ (19:30) η Εθνική ομάδα, απέναντι στην υπερδύναμη πλην "λαβωμένη" από απουσίες στη συγκεκριμένη διοργάνωση Ισπανία.

 

Ο αγώνας έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς με νίκη η Εθνική παραμένει στο στόχο του τελικού, που δίνει απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ενώ ακόμη και το χάλκινο μετάλλιο οδηγεί στο προολυμπιακό τουρνουά.

Η παράδοση δεν είναι με το μέρος της ελληνικής ομάδας, όμως τη δεδομένη στιγμή το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που μετρά έξι σερί νίκες, μοιάζει έτοιμο να ρίξει στο καναβάτσο τους Ισπανούς καθώς παίζει καλά και σε σταθερό επίπεδο, έχει ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και το πιο πλήρες ρόστερ όλων των εποχών.

Από το συγκρότημα του Σέρτζιο Σκαριόλο, που προκρίθηκε στα 16 καλύτερα χάρις στη νίκη με έναν πόντο επί της Γερμανίας, απουσιάζουν φέτος ηχηρά ονόματα όπως οι Μαρκ Γκασόλ, Ιμπάκα, Ρούμπιο, Καλντερόν, αλλά όποιος αντίπαλος υποτιμήσει τους "φούριας ρόχας" θα το πληρώσει.

Με νίκη, η Εθνική θα παίξει το βράδυ της Πέμπτης στα ημιτελικά απέναντι στο νικητή του αγώνα Γαλλία-Λετονία, με ήττα το καλύτερο που θα μπορέσει να διεκδικήσει είναι η πέμπτη θέση.

naftemporiki.gr




00 inkefalonia general ad 300X250