Άγγελος Κωνσταντάκης: “Χρειάζεται ψυχραιμία και συστράτευση για το ζήτημα του γηπέδου Αργοστολίου»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 12:13

Άγγελος Κωνσταντάκης: “Χρειάζεται ψυχραιμία και συστράτευση για το ζήτημα του γηπέδου Αργοστολίου»

Οι μαζικές ανακοινώσεις αποχώρησης ποδοσφαιριστών από το τοπικό μας πρωτάθλημα, εξαιτίας της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Στάδιο Αργοστολίου, αναμφίβολα έχει προβληματίσει τον φίλαθλο κόσμο και ταυτόχρονα το έχει αναδείξει σε μείζον ζήτημα για το ποδόσφαιρο του νησιού, μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Το inkefalonia.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη, στον οποίο έθεσε το θέμα και το κατά πόσο είναι άμεσα εφικτή η προοπτική επίλυσή του.

«Η ακυβερνησία που υπάρχει τώρα στην χώρα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει κωδικό στον προϋπολογισμό το Υπ. Υποδομών, ωστόσο κάθε φορά κάτι γίνεται και η υπόθεση δεν προχωράει» δηλώνει ο Αγγελος Κωνσταντάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα.

Συνεχίζοντας τονίζει: «Μετά τον Νοέμβριο του 2014 που περιμέναμε την αλλαγή του χλοοτάπητα του γηπέδου, μπήκαμε πάλι σε προεκλογική περίοδο, άλλαξε η Κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015, μας είπαν να περιμένουμε να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και όταν αυτά τελείωσαν, μπήκαμε πάλι σε περίοδο πολιτικής αστάθειας και εν τέλει έχουμε και πάλι νέες εκλογές».

«Μια λύση, η διεκδίκηση του γηπέδου των Φαρακλάτων»

Όσον αφορά μία λύση, ο Άγγελος Κωνσταντάκης προτείνει το εξής: «Μια λύση που μπορεί να προκριθεί είναι και η χρησιμοποίηση του Ενωσιακού Γηπέδου των Φαρακλάτων, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ανενεργό. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Και η ΕΠΣΚΙ, αλλά και οι πρόεδροι των ομάδων. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δούμε τι κυβέρνηση θα προκύψει στις 21 Σεπτεμβρίου και να πάμε, με οποιοδήποτε βουλευτή θα έχει το νησί, στην Αθήνα και να διεκδικήσουμε την άμεση επισκευή του Σταδίου Αργοστολίου».

Για τις ανακοινώσεις αποχώρησης των ποδοσφαιριστών δηλώνει: «Καλό είναι να υπάρχει μία συγκρατημένη διάθεση, γιατί έτσι η κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά. Οι ανακοινώσεις είναι μοχλός πίεσης, αλλά χρειάζεται και ψυχραιμία. Θεωρώ, άλλωστε, ότι πλην του γηπέδου Αργοστολίου, στα υπόλοιπα γήπεδα της Κεφαλονιάς δεν είναι και τόσο τραγική η κατάσταση».

Καταλήγοντας τονίζει:«Πρέπει να γίνει ραντεβού και με την ΕΠΣΚΙ, αλλά και με τους προέδρους των ομάδων και συστρατευόμενοι να φτάσουμε σε μία λύση. Η υπόθεση θέλει σωστό και λεπτό χειρισμό και θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι πάνω σε αυτό. Σαν ΚΕΔΗΚΕ δεν έχουμε αδιαφορήσει πάνω σε αυτό το ζήτημα και χρειάστηκε πολύ προσπάθεια για να ενταχθεί το γήπεδο σε κωδικό του Υπ Υποδομών».




00 inkefalonia general ad 300X250