Νίκησαν και τις αντιξοότητες! Συν. Τύπου για την σπουδαία επιτυχία της Άρσης Βαρών με πολλές … "ευθείες βολές" κατά της Ομοσπονδίας και των Αρχών!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 15:53

Νίκησαν και τις αντιξοότητες! Συν. Τύπου για την σπουδαία επιτυχία της Άρσης Βαρών με πολλές … "ευθείες βολές" κατά της Ομοσπονδίας και των Αρχών!

Η επιτυχία ήταν σπουδαία, ωστόσο οι... αντιξοότητες μέχρι αυτή να επιτευχθεί ήταν πολλές!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στη Συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Mediteranee που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Α.Π.Ε.Σ.Δ.Α.Σ. «Ο Κέφαλος» Νίκος Γαλιατσάτος, μαζί με τους νεαρούς αθλητές που διακρίθηκαν με την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων της Άρσης Βαρών στην Λαντσκρόνα της Σουηδίας, ειπώθηκαν τα κουβέντες “έξω από τα δόντια”, για τα όσα συνέβησαν πριν την αναχώρηση της “πολύπαθης» αυτής αποστολής που μας χάρισε σπουδαία επιτυχία τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κεφαλονιά.

 Και ενώ ο «Χρυσός» Βαγγέλης Γαλιατσάτος και η συναθλήτριά του που επίσης διακρίθηκε Αναστασία Μεταξά, ήταν ολιγόλογοικαι «μαζεμένοι», ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Γαλιατσάτος μίλησε «έξω από τα δόντια» για τον... Γολγοθά που ανέβηκαν, αυτός, οι γονείς και οι αθλητές του, μέχρι να καταφέρει η αποστολή να φτάσει μέχρι την Σουηδία και να συμμετάσχουν τα δύο Κεφαλονιτόπουλα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

DSC 0002DSC 0003DSC 0008DSC 0012DSC 0014

Ο κ. Νίκος Γαλιατσάτος, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία του Αθλήματος και τις σπουδαίες προοπτικές που έχουν αυτά τα παιδιά, έριξε «ευθείες βολές» με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και τον πρόεδρο αυτής Πύρρο Δήμα, τον οποίο χαρακτήρισε «κατάπτυστο» για τα εμπόδια που έβαλε στην αποστολή. «Από το 2004 και μετά υπήρχε πτώση στην Άρση Βαρών και πλέον έχει μπει “Λουκέτο” στο άθλημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλιατσάτος.

Αναφέρθηκε επίσης στην αδιαφορία, τόσο της Περιφερειακής Αρχής, όσο και της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση και του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελου Κωνσταντάκη, σχολιάζοντας και την κατόπιν εορτής συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΚΕΔΗΚΕ τονίζοντας πως: «Με “ευχαριστώ” δεν βάφονται μετάλλια. Πρέπει να κοιτάμε ποιες δραστηριότητες πρέπει να χρηματοδοτούμε και όχι μόνο τους... χορούς και τα πανηγύρια. Το μόνο που έγινε ήταν η παραχώρηση αίθουσας βαρών του κολυμβητηρίου Αργοστολίου για προπονήσεις, από τον Διονύση Λυκούδη».


Ο πρόεδρος του Α.Π.Ε.Σ.Δ.Α.Σ. «Ο Κέφαλος» τα έβαλε με την ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της, που δεν πρόβαλαν καθόλου την μεγάλη Εθνική επιτυχία των αθλητών του, παρά της επανελεγμένες εκκλήσεις που έκανε...

DSC 0016DSC 0017DSC 0018DSC 0020DSC 0022

Τα πλήρωσαν όλα οι γονείς των αθλητών!

Ουσιαστικά και όπως αποτυπώθηκε στην συνέντευξη τα χρήματα για να ταξιδέψουν και να συμμετάσχουν τα παιδιά στο Πανευρωπαϊκό της Σουηδίας τα έβαλαν οι γονείς τους (!), οι οποίοι μάλιστα τόνισαν με μια φωνή: «Εμείς τα παιδιά μας θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε».

Σπύρος Γαλιατσάτος: «Είμαστε όλοι ένοχοι»

Παρών στην συνέντευξη ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος έκανε και αρκετή αυτοκριτική στις Αρχές:

«Είμαστε όλοι ένοχοι. Νιώθουμε ενοχή γιατί δεν συνδράμαμε και δεν συντρέξαμε όσο θα έπρεπε γι’ αυτά τα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε όμως από εδώ και πέρα να κάνουμε τα πάντα για να μην σβήσει αυτό το λίκνο».

Οι δύο νεαροί αθλητές από την πλευρά τους εμφανίστηκαν σεμνοί και ταπεινοί. Έδειξαν διάθεση να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά τους για να φτάσουν ακόμα ψηλότερα, αν και ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος, έδειξε να μην έχει ακόμα συνειδητοποιήσει την μεγάλη επιτυχία που έχει φέρει στην Ελλάδα και την Κεφαλονιά με την κατάκτηση του «Χρυσού» Μεταλλίου σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Παραδέχθηκε πάντως πως πρότυπό του ήταν ο Κάχι Καχιασβίλι.

Τέλος, οι γονείς των αθλητών, ευχαριστούν το ξενοδοχείο Mediteranee στη Λάσση και ιδιαιτέρως τον διευθυντή του κ. Θεόδωρο Παντούλια και τον υποδιευθυντή του κ. Παναγή Βασιλάτο για την παραχώρηση του χώρου για την συνέντευξη Τύπου.

Παρακάτω το βίντεο αφιέρωμα που προβλήθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης

https://www.youtube.com/watch?v=4ndK9jZo7iA

Μέσα στην ημέρα θα αναρτηθεί και το βίντεο από την συνέντευξη Τύπου προς το παρών μπορείτε να την ακούσετε σε ηχητικό παρακάτω


Audio recording and upload >>

 
 DSC 0024DSC 0029DSC 0031DSC 0036DSC 0039DSC 0041DSC 0043

 

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250