Ευχαριστήριο για τον 2ο Αγώνα Θηναίας Γης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 12:20

Ευχαριστήριο για τον 2ο Αγώνα Θηναίας Γης

Μετά την πρόσφατη ιδιαιτέρως επιτυχημένη  διοργάνωση του 2ου Δρόμου Θηναίας Γης την Κυριακή 2 Αυγούστου, εισπράττοντας την χαρά και τον ενθουσιασμό με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε και ενισχύθηκε η δεύτερη αυτή μας προσπάθεια,  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε καταρχήν τους αθλητές μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, συμμετέχοντας ενεργά τόσο στο τρέξιμο στην διελκυστίνδα και στην σφαίρα, τους γνωστούς, φίλους, συγγενείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας συνεισφέροντας σε οτιδήποτε τους ζητήθηκε και όλους όσους προθυμοποιήθηκαν από μόνοι τους να συνδράμουν υποστηρίζοντας με όποιον τρόπο, μπορούσε ο καθένας την εκδήλωση, οικονομικά ή διαδικαστικά. Θεωρούμε ότι με συνεννόηση, συνεργασία και εθελοντική προσφορά μπορούμε όλοι,  να υλοποιήσουμε ιδέες που προάγουν τον τόπο μας, προσφέρουν μια υγιή διέξοδο στην καθημερινότητά μας και δημιουργούν τις βάσεις  για δράση και δημιουργία, για εμάς και τα παιδιά μας.

Η διοργάνωση έλαβε χώρα σε έναν εξαιρετικά όμορφο χώρο, με έκδηλο το στοιχείο της παράδοσης και ζωντανό τοπικό χρώμα ενώ οι συμμετέχοντες και παραβρισκόμενοι απεκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο για τα αγωνιστικά δρώμενα όσο και για το σύνολο της οργανωτικής πρωτοβουλίας και τις επιπλέον παροχές του αγώνα, μεταξύ των οποίων τα εκλεκτά σπιτικά φαγητά και γλυκά που είχαν την καλοσύνη να προσφέρουν οι γυναίκες του Αγκώνα.

Όπως και πέρυσι, σήμα κατατεθέν του αγώνα, απετέλεσε η επίδειξη του παραδοσιακού αθλήματος της διελκυστίνδας, η πρόκληση της οποίας, δεν άφησε αδιάφορους ούτε τους γυμναστές που υποστήριζαν την διοργάνωση αλλά ούτε και τους αιρετούς οι οποίοι και πρωτοστάτησαν στα αγωνιστικά δρώμενα. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κος Κωσταντάκης προς τιμήν του απετέλεσε την ευγενή εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ότι οι άνθρωποι της εξουσίας απλά «χαιρετίζουν εξ΄ αποστάσεως τις εκδηλώσεις» πολλών δε όταν αυτές εμπεριέχουν ιδρώτα και «λέκιασμα» της ως συνήθως ατσαλάκωτης «στολής εξόδου» των πολιτικών.

Συγκεκριμένα ο κος Κωσταντάκης έλαβε θέση Τρίτη στο αγώνισμα της σφαίρας και συμμετείχε με την ομάδα του στους ημιτελικούς της διελκυστίνδας ενώ η σύζυγός του η γυμνάστρια Σοφία η Μαραβέγια, εκτός από την προσφορά της στον συντονισμό των αγώνων, συμμετείχε και κέρδισε τον αντίστοιχο αγώνα διελκυστίνδας των γυναικών, με την ομάδα της τις «κούκλες». Ελπίζουμε η δράση αυτών των ανθρώπων να αποτελέσει παράδειγμα για όλους όσους απλά παρακολουθούν και καρπώνονται τα οφέλη της εξουσίας αποστασιοποιημένα. Στην διελκυστίνδα αγωνίστηκε επίσης η γυμνάστρια Ελευθερία Τζωρτζάτου αλλά και ο προπονητής Παρίσης Κουλουμπής που συνεισέφεραν στην διεξαγωγή του δρόμου αντοχής.

Η προσπάθεια όλων όσων έλαβαν μέρος στα παράλληλα αγωνίσματα επιβραβεύθηκε από τον έκδηλο ενθουσιασμό και το ένθερμο χειροκρότημα όσων το παρακολούθησαν.

Εκ μέρους της κοινότητας του Αγκώνα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του δεύτερου αγωνιστικού μας εγχειρήματος και απέδειξαν ότι με θέληση, ομοψυχία και διάθεση για προσφορά μπορούμε από κοινού να επιτύχουμε πολλά, καθώς και τον Δήμο Κεφαλλονιάς και την ΚΕΔΗΚΕ, που εξ ΄ αρχής αντιμετώπισαν θετικά την ιδέα μας και συνέδραμαν σε ότι τους ζητήθηκε. Η συγκεκριμένη διοργάνωση ευελπιστούμε ότι αποτελεί το εφαλτήριο παρόμοιων δημιουργικών εγχειρημάτων που θα παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες για τα παιδιά μας, υγιή και ελπιδοφόρα εξέλιξη για τον τόπο μας.




00 inkefalonia general ad 300X250