Κατσουράνης: «Θα περάσουμε την Γερμανία στα… πέναλτι»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 14:21

Κατσουράνης: «Θα περάσουμε την Γερμανία στα… πέναλτι»

Όχι μόνο πρόβλεψη για την αντίπαλο της εθνικής (Γερμανία) στη προημιτελική φάση του EURO, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα την αποκλείσει (πέναλτι) έκανε ο Κώστας Κατσουράνηςμιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

 

Ο άσος του Παναθηναϊκού υπογράμμισε ότι οι στιγμές που ακολούθησαν την πρόκριση, χθες το βράδυ, ήταν πολύ έντονες. «Κοιμήθηκα πολύ αργά, όπως όλοι μας. Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει. Είμαστε στις 8 καλύτερες της Ευρώπης για δεύτερη φορά σε σύντομο διάστημα, κι αυτό νομίζω ότι είναι ένας τεράστιος άθλος για την εθνική μας», είπε ο Κατσουράνης και πρόσθεσε: «Χθες έγινε ένα καλό παιχνίδι, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Κλείσαμε τους χώρους, δεν απειληθήκαμε πολύ, προσπαθήσαμε να τους δημιουργήσουμε προβλήματα επιθετικά και νομίζω ότι δίκαια νικήσαμε».


ethniki voutiaΗ επιτυχία δεν ήταν σημαντική μόνο για τους ποδοσφαιριστές. «Θέλανε μα δώσουμε χαρά στον κόσμο, στην Ελλάδα. Όλοι δίνουμε τα πάντα για τη φανέλα κι αυτό είναι το κλειδί για τις επιτυχίες. Κανένας δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα», υπογράμμισε ο διεθνής μέσος, που δήλωσε ότι δεν έχει προτίμηση στον αντίπαλο: «Δεν έχω κάποια προτίμηση, για μένα είναι το ίδιο. Είναι ένας προημιτελικός, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την δουλειά μας όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και τα τρία αποτελέσματα. Ξέρουμε ότι έχουμε καλή ομάδα, μείγμα από νέους και έμπειρους ποδοσφαιριστές, έχουμε δυνατότητες και δικαίως φτάσαμε στα προημιτελικά. Νοιώθω υπερήφανος για τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου και όλο το τιμ της εθνικής. Όλοι είμαστε δεμένοι μεταξύ μας κι όταν είσαι έτσι, τότε σου δίνει κι ο Θεός».


Για το θέμα που δημιουργήθηκε με το πριμ που υποσχέθηκε στους διεθνείς ο Ιβάν Σαββίδης, ο Κατσουράνης διευκρίνισε ότι «τον ευχαρίστησα από ευγένεια, εξ ονόματος όλων των συμπαικτών μου». Όσο για τη σύγκριση της τωρινής ομάδας με εκείνη της Πορτογαλίας; «Η μία ομάδα δεν έχει σχέση με την άλλη. Κάναμε όμως μια εμφάνιση ανάλογη με εκείνες στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Χθες χρειάστηκε να παίξουμε πιο αμυντικά, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να προσαρμόζεσαι ανάλογα με τις δυνατότητές σου. Τώρα έχουμε πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πριν από το ματς με τη Ρωσία λέγαμε μεταξύ μας ότι έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια. Δεν ξέρω που θα φτάσουμε, αλλά και μόνο η πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης 8 είναι τεράστια υπόθεση».


Ο Κατσουράνης δεν παρέλειψε να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία, που ομολογουμένως έως τώρα δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων: «Σαν ομάδα, μας λείπουν οι διαιτητές των προηγούμενων διοργανώσεων. Ήταν το τρίτο παιχνίδι που αδικηθήκαμε κατάφωρα. Η φάση του Καραγκούνη ήταν πέναλτι, ενώ τον χάσαμε από τον ημιτελικό με την κίτρινη κάρτα. Κάποιοι πρέπει να το κοιτάξουν, γιατί και χθες αδικηθήκαμε». Όσο για την πρόβλεψή του; «πριν από τον αγώνα με τη Ρωσία είχα πει ότι θα νικήσουμε 1-0 και ύστερα θα αποκλείσουμε τη Γερμανία στα πέναλτι. Ισχύει».


Πηγή: ΑΠΕ




00 inkefalonia general ad 300X250