Euro 2012: Και τώρα… τρέχουν οι Ιταλοί (video)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 01:13

Euro 2012: Και τώρα… τρέχουν οι Ιταλοί (video)

Η Κροατία απέσπασε την ισοπαλία με 1-1 από την Ιταλία με τη «σκουάντρα ατζούρα» να θέλει μόνο τη νίκη επί της Ιρλανδίας για να διατηρηθεί ζωντανή στη «μάχη» της πρόκρισης.Για έκτο παιχνίδι στην ιστορία της, η Κροατία κατάφερε να διατηρηθεί αήττητη από την Ιταλία, καθώς απέσπασε την ισοπαλία με 1-1 και έγινε μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης του Euro 2012.


Πλέον η «σκουάντρα ατζούρα» καλείται να επικρατήσει της Ιρλανδίας για την τελευταία αγωνιστική και η Κροατία να ηττηθεί από την Ισπανία για να προκριθεί στην επόμενη φάση, καθώς η πιθανή τριπλή ισοβαθμία στους πέντε βαθμούς δύσκολα θα της δώσει την πρόκριση.

Η ομάδα του Τσεζάρε Πραντέλι ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και στα πρώτα 15 λεπτά έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα με τον Μπαλοτέλι να χάνει τις ευκαιρίες.

Στο 38' ο Μαρκίσιο σε διπλό τετ α τετ είδε τον Πλετικόσα να αποκρούει και τις δύο φορές. Στο 41' όμως ο μεγάλος Αντρέα Πίρλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς κάνοντας το 1-0.

Στην επανάληψη η «σκουάντρα ατζούρα» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνά της και το πλήρωσε. Στο 71' ο Μαντζούκιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ιταλίας και με ωραίο σουτ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που δίνει το δικαίωμα στην Κροατία να προκρίνεται στην επόμενη φάση ακόμα και με ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Ισπανία.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ