Ευκολη νίκη του ΝΕΟΛ επί της Νίκης Προαστείου με 78-60

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 09:25

Ευκολη νίκη του ΝΕΟΛ επί της Νίκης Προαστείου με 78-60

ΝΕΟΛ- ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ 78-60. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν για μια ακόμα φορά εκείνο που έκρινε τον αγώνα. Οι παίκτες μας , αφού δέχθηκαν καλάθι με το τζάμπολ , σκόραραν 21 αναπάντητους πόντους και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 24-7 για την ομάδα μας !

 

Σε αυτό το δεκάλεπτο, οι παίκτες μας έπαιξαν με κύριο στοιχείο την ομαδικότητα και έβαλαν τα θεμέλια για την νίκη που τελικά πέτυχαν.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και με κύρια στοιχεία την δύναμη και την καλή άμυνά  το κέρδισαν με σκορ 15-14 προβληματίζοντας  τους παίκτες μας – να μην ξεχνάμε ότι η ΝΙΚΗ είναι μια πολύ καλή ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον άλλο όμιλο .

Στο σημείο αυτό ο προπονητής μας έκανε τις κινήσεις που έπρεπε, κάνοντας το απαραίτητο rotation και κρατώντας διαφορά ασφαλείας χωρίς να αγχώσει τους παίκτες μας.

Το ημίχρονο έληξε με 38-22 (εκπληκτικό τρίποντο του Χρήστου Συνοδινού σε κυριολεκτικά νεκρό χρόνο στη λήξη του δεκαλέπτου) και μπαίνοντας στο τρίτο δεκάλεπτο, η αντίπαλη ομάδα κατόρθωσε με συνεχόμενες εύστοχες επιθέσεις να μειώσει τη διαφορά στους 10 πόντους. Σε εκείνο το σημείο, ο προπονητής μας πήρε τάϊμ άουτ, έκανε και τις απαραίτητες αλλαγές και η ομάδα «ξεκόλλησε». Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 55-39 και ενώ όλοι περίμεναν ένα αγχωτικό τέλος αφού ο αντίπαλος έδειχνε αποφασισμένος να πιέσει μέχρι το τέλος, οι παίκτες μας πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση επικράτησαν εύκολα .

Ανέβασαν τη διαφορά στους 21 πόντους και δυόμιση λεπτά πριν το τέλος, ο αρχηγός και καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων ζήτησε αλλαγή και έφυγε για τα αποδυτήρια, αφού πρώτα συνεχάρη τον προπονητή μας Μάρκο Τζουγανάτο.

Τα τελευταία δύο λεπτά, ο Μάρκος έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Πυλαρινό και Παριώτη – το νέο αίμα !

Ο ΝΕΟΛ ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή μέρα όχι μόνο τους βασικούς του (Συνοδινός Χρήστος εύστοχος και ομαδικός, Συνοδινός Παναγής ηγέτης και θεαματικός, Αλεξόπουλος σκόρερ και με εξαιρετική άμυνα, Αντωνάτος και Μπελίτσης πολύ δραστήριοι αμυντικά)  αλλά και τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο βγάζοντας ενέργεια και ψυχή !

Ιδιαίτερη αναφορά δικαιούνται Παγώνης και Βολτέρας που μπήκαν σαν αλλαγές σκοράροντας 29 συνολικά πόντους με 6 (!!!) τρίποντα , δείχνοντας κλάση και ωριμότητα μεγάλων παικτών.

Μια τέτοια νίκη απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα  με καλούς παίκτες , μας υποχρεώνει να είμαστε πολύ σοβαροί για την συνέχεια των αγώνων μπαράζ .

Την ερχόμενη Κυριακή, στις 13.00 αντιμετωπίζουμε στο γήπεδό μας και πάλι την ΕΦΑ ΑΙΓΙΟΥ.

Τα δεκάλεπτα: 24-7, 38-22, 55-39, 78-60.

ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Αντωνάτος 2, Παναγής Συνοδινός 11,  Βολτέρας 13 (2 τρ.), Παγώνης 16 (4τρ), Χρήστος Συνοδινός 26 (2 τρ.) , Αλεξόπουλος 10(2τρ), Μπελίτσης, Μουδήλος, Μπακούρος, Πυλαρινός, Παριώτης, Αραβαντινός .  

ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ (Ντούβας): Λιοφάγος 5, Χάρτας 22 (2 τρ.),  Αντωνόπουλος 12, Ντόλας 6, Βιδάλης 11, Παπαγεωργίου 4, Χορταργιάς.