Euro 2012: Χαλαρά με Τόρες η Ισπανία 4-0 την Ιρλανδία (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 01:23

Euro 2012: Χαλαρά με Τόρες η Ισπανία 4-0 την Ιρλανδία (video)

Μεγάλη εμφάνιση από την Ισπανία η οποία διέλυσε 4-0 την Ιρλανδία και βρίσκεται ένα βαθμό μακριά από την πρόκριση στα προημιτελικά.Τους λόγους για τους οποίους θεωρείται μία από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου έδειξε η Ισπανία στην αναμέτρηση της 2η αγωνιστικής των ομίλων του Euro 2012. Η ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε διέλυσε 4-0 την Ιρλανδία και βρίσκεται πλέον ένα βαθμό μακριά από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.


Από την πλευρά της, η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι, με επτά τέρματα στην πλάτη στα πρώτα της δύο παιχνίδια, αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση στην πρώτη της παρουσία ύστερα από 24 χρόνια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, ήταν ο Φερνάντο Τόρες. Ο επιθετικός της Τσέλσι απάντησε στους επικριτές του για τις χαμένες ευκαιρίες που είχε απέναντι στην Ιταλία βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Μόλις στο 4΄ με ωραία προσωπική ενέργεια και δυνατό σουτ, άνοιξε το σκορ για το φαβορί της διοργάνωσης, διώχνοντας το άγχος για τη συνέχεια. Στο πρώτο ημίχρονο, οι Ισπανοί δεν απειλήθηκαν καθόλου και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα.

Παρόλα αυτά, όλα μπήκαν μαζεμένα στην επανάληψη. Η Ισπανία ξεκίνησε όπως και στο πρώτο ημίχρονο και στο 49' ο Σίλβα με φανταστική ενέργεια έκανε το 2-0 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, ο Σέι Γκίβεν έκανε ό,τι μπορούσε για να διατηρήσει χαμηλά το σκορ, κάτι που δεν ήταν εφικτό. Στο 70' ο Φερνάντο Τόρες βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ιρλανδίας και με ωραίο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Λίγο αργότερα, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με τον Σεσκ Φάμπρεγκας να... πιάνει δουλειά και στο 83΄ με πολύ ωραίο σουτ από τα πλάγια, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που δίνει το δικαίωμα στους Ισπανούς να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση ακόμα και με ισοπαλία έναντι της Κροατίας.




00 inkefalonia general ad 300X250