Βεργώτεια 2015 : Απολογισμός και ευχαριστίες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 07:39

Βεργώτεια 2015 : Απολογισμός και ευχαριστίες

Το Σάββατο 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στίβου «Βεργώτεια 2015» στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής». Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ και το αθλητικό σωματείο Γ.Ε Κεφαλληνίας, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου.

Στους αγώνες φέτος έγιναν 11 αγωνίσματα, με συμμετοχή εκατό περίπου αθλητών από σωματεία της Πάτρας, του Πύργου, του Αιγίου, της Αθήνας και της Κεφαλονιάς κάποιοι από αυτούς με διακρίσεις σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς Αγώνες. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 4 αγωνίσματα για νεαρούς αθλητές της Κεφαλονιάς καθώς και το πρόγραμμα Kid's Athletics.

Η οργανωτική επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην αναβίωση των Βεργωτείων μετά από 34 χρόνια:

- την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δρακουλόγκωνα Παναγή
- το Δήμο Κεφαλονιάς, την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ και τον κ. Κωνσταντάκη Άγγελο.
- την Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου, τον Πρόεδρο κ. Τζελάτη Βαγγέλη.
- τον υπεύθυνο ανάπτυξης και τεχνικό σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ κ. Αποστολόπουλο Απόστολο, από τους εμπνευστές και βασικούς συντελεστές της αναβίωσης των Βεργώτειων
- τους χορηγούς των αγώνων Ξενοδοχείο Μουϊκης, Kefalonian Lines, Χαραλα-μπάτος αντιπροσωπείες-διανομές, εστιατόριο El Greco και Bees Knees καφέ-μπαρ.
- τους κ. Βαγγέλη Κουφό, Λίζα Αμπατζίδου και Γεράσιμο Πολλάτο για την πολύτιμη βοήθεια στη γραμματεία των αγώνων καθώς και όλους τους εθελοντές μας, τον υπάλληλο του σταδίου κ. Νεόφυτο Άγγελο, τους Σαμαρείτες και τη γιατρό Θεοτοκάτου Στάμω
- το Λύκειο Ελληνίδων και την κα Μαραγκάκη – Μοσχονά Ευρώπη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημοσιογράφους και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν και προώθησαν τους αγώνες.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον κ. Γιαννόπουλο Νίκο, δημοσιογράφο της ΝΕΡΙΤ που κάλυψε τους αγώνες και μέσω του ρεπορτάζ του που προβλήθηκε στην Αθλητική Κυριακή, τα Βεργώτεια ακούστηκαν σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τέλος ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, αθλητές, προπονητές και συνοδούς καθώς και τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου.

Η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι τα «Βεργώτεια 2015» είχαν αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Από την πλευρά μας θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο θεσμός του χρόνου να αναβαθμιστεί και τα Βεργώτεια να καθιερωθούν ως ένας αγώνας πανελλήνιας εμβέλειας, με στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού και ειδικότερα του στίβου καθώς και την προβολή της Κεφαλονιάς ως τουριστικού προορισμού.

Από τη Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας




00 inkefalonia general ad 300X250