Τσάμπα ήττα από Τσεχία και όλα για όλα με Ρωσία! (video)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 00:42

Τσάμπα ήττα από Τσεχία και όλα για όλα με Ρωσία! (video)

Αξιζε καλύτερης τύχης η εθνική μας ομάδα στο ματς με την Τσεχία, το οποίο -δυστυχώς- έχασε από τα αποδυτήρια, αφού δέχτηκε δύο γκολ στα πρώτα έξι λεπτά. Και γνώρισε την ήττα με 2-1, αφού και πάλι διορθώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και στην πρεμιέρα με τους Πολωνούς, μείωσε στο σκορ με γκολ του Φάνη Γκέκα στο 53' και διεκδίκησε μέχρι τέλους την ισοφάριση που θα τις έδινε πάρα πολλές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

 

Πλέον, η ελληνική ομάδα πρέπει να κερδίσει τους Ρώσους, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τους Πολωνούς (1-1), για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στην άλλη αναμέτρηση ανάμεσα στην Πολωνία και την Τσεχία.

Για μια ακόμη φορά οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν "μουδιασμένοι" στον αγωνιστικό χώρο και πριν καλά - καλά προλάβουν να ζεσταθούν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το τέρμα που πέτυχε ο Γίρατσεκ, εκμεταλλευόμενος κενά στην αριστερή πλευρά της άμυνάς μας. Με τον ίδιο τρόπο και το 0-2 στο 6' με σκόρερ τον Πιλάρ και τον Χαλκιά να κάνει τραγικό λάθος στην έξοδο, αφού η μπάλα πέρασε κάτω απ' τα χέρια του. Ο Ελληνες γκολκίπερ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, ο Σηφάκης πήρε τη θέση του στο 22', ενώ στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου ένα γκολ του Φωτάκη στο 41' το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Μανιάτη ως καθαρόαιμο «6άρι», στη θέση του Κατσουράνη, ο οποίος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Αριστερά τους ήταν ο Χολέμπας και δεξιά τους ο Τοροσίδης. Στην τριάδα των χαφ ξεκίνησαν, μπροστά από τον Μανιάτη, οι Καραγκούνης και Φωτάκης, ενώ σε αυτή της επίθεσης οι Φορτούνης (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Σαμαράς (κορυφή).

Το παιχνίδι μόνο καλά δεν ξεκίνησε για την Εθνική, καθώς μόλις στο 3' βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Γίρατσεκ. Οι Πολωνοί έπιασαν ανοργάνωτη την ελληνική άμυνα και μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Χούμπσμαν, ο Γίρατσεκ με ωραίο πλασέ έγραψε το 0-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Εθνική, τρία λεπτά αργότερα (6'), πριν προλάβει να «συνέλθει», μετά από λάθος του Τοροσίδη, ο Σελασιέ έβγαλε την παράλληλη πάσα από δεξιά και ο Πιλάρ με το... γόνατο και τη βοήθεια του Κατσουράνη έγραψε το 0-2.

Όλα έδειχναν ότι χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να έχει η Εθνική, για να το διαψεύσει στο 23' ο Χαλκιάς, ο οποίος τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι. Τη θέση του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ πήρε ο Σηφάκης.

Στο 28' οι Τσέχοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Έλληνας τερματοφύλακας παραχώρησε κόρνερ σε δυνατό σουτ του Ροζίτσκι έξω από την περιοχή.

Οι Έλληνες όλο αυτό το διάστημα, αλλά και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους δεν κατάφεραν να πατήσουν, με εξαίρεση τη φάση του 41', στην περιοχή του Τσεχ, ο οποίος πέρασε ένα από τα πιο εύκολα ημίχρονα της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Σε αυτή τη φάση, ο Φωτάκης έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ, μετά από σέντρα του Τοροσίδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο παίκτης του ΠΑΟΚ σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για την Εθνική, η οποία άλλαξε και τη διάταξη σε 4-2-3-1. Τη θέση του Φωτάκη πήρε ο Γκέκας, ο οποίος πέρασε στην κορυφή και ο Σαμαράς πήγε στην αριστερή πλευρά. Ο Φορτούνης αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέροτς ως «δεκάρι», πίσω από τον Λαρισαίο φορ και ο Καραγκούνης βρέθηκε δίπλα στον Μανιάτη.

Στο 53' η τύχη χαμογέλασε για πρώτη φορά στην Εθνική μας από την έναρξη του Euro, καθώς σε μια θεωρητικά εύκολη φάση, ο Τσεχ συγκρούστηκε με τον Κάντλετς, η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και ο Γκέκας από κοντά και σε κενή εστία έγραψε το 2-1.

Το γκολ αναπτέρωσε τις ελπίδες των διεθνών και όλων των Ελλήνων φυσικά και στη συνέχεια, με σαφώς καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν το γκολ της ισοφάρισης.

Την ίδια ώρα ο Λανουά, ως άλλος Καρμπάγιο, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, με τους ποδοσφαιριστές να τραβούν τα μαλλιά τους. Μπορεί και αυτό να έπαιξε ρόλο στη διαφορετική εικόνα της Εθνικής στο δεύτερο μέρος. Ποιος ξέρει;

Ο Φερνάντο Σάντος στο 70' έριξε στη «μάχη» τον Μήτρογλου (στη θέση του εξαιρετικού, κατά τα άλλα, Φοτούνη), ο οποίος αγωνίστηκε δίπλα στον Γκέκα, προκειμένου να βοηθήσει να κυνηγήσει και με άλλον έναν καθαρόαιμο φορ το γκολ της ισοφάρισης.

Γκέκας, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Μήτρογλου προσπάθησαν για είκοσι λεπτά, όμως οι Τσέχοι άντεξαν στην πίεση των Ελλήνων και διατήρησαν το σκορ που ήθελαν μέχρι το τέλος.