Euro 2012: Διαχρονικός… Σεφτσένκο! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 00:23

Euro 2012: Διαχρονικός… Σεφτσένκο! (video)

Με τεράστιο πρωταγωνιστή τον Αντρέι Σεφτσένκο, η Ουκρανία με νίκη ανατροπή, επικράτησε 2-1 της Σουηδίας και έκανε βήμα πρόκρισης.


Μεγάλες στιγμές ζει η Ουκρανία. Η ομάδα του Όλεγκ Μπλαχίν πήρε την πρώτη της νίκη σε μεγάλη διοργάνωση στην ιστορία της και έκανε σπουδαίο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του θεσμού. Ο Αντρέι Σεφτσένκο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, απέδειξε πως είναι... διαχρονικός και με δύο γρήγορα τέρματα ανέτρεψε μόνος του το σκορ δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με 2-1.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν είχαν καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο και το άγχος της πρεμιέρας ήταν εμφανές. Οι Σουηδοί εμφανίστηκαν περισσότερο απειλητικοί στην αναμέτρηση ωστόσο η πρώτη ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους όταν ο Γιαρμολένκο έκανε το σουτ στο 38' με την μπάλα να κοντράρει πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Η απάντηση των Σκανδιναβών ήταν άμεση και ένα λεπτό αργότερα, ο Κάλστρομ έκανε τη σέντρα με τον Ιμπραΐμοβιτς με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα. Η ομάδα του Έρικ Χάμρεν μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και η πίεσή της, απέφερε καρπούς. Στο 52΄ο Κάλστρομ έκανε την παράλληλη πάσα με τον Ιμπραΐμοβιτς από κοντά να ανοίγει το σκορ.

Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Σεφτσένκο. Ο επιθετικός της Ντιναμό Κιέβου έδειξε πως λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να φέρει... τούμπα την αναμέτρηση. Στο 55' μετά από σέντρα του Γιαρμολένκο με καρφωτή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ύστερα από κόρνερ, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του που τη φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση καθώς θέλει μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια με Γαλλία και Αγγλία!