Euro 2012: Οι Δανοί «μάδησαν» τις «τουλίπες»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Ιουνίου 2012 22:51

Euro 2012: Οι Δανοί «μάδησαν» τις «τουλίπες»

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Δανία η οποία επικράτησε 1-0 της Ολλανδίας στο «Μέταλιστ» και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά.Ξεγραμμένη είχαν τη Δανία όλοι στον 2ο όμιλο, όπου είχε να αντιμετωπίσει τις Πορτογαλία, Γερμανία και Ολλανδία. Η ομάδα του Μόρτεν Όλσεν ξεκινούσε τις υποχρεώσεις της με την Ολλανδία όντας το μεγάλο αουτσάιντερ για το θετικό αποτέλεσμα.


Παρόλα αυτά οι «ρόλιγκανς» έδειξαν πως μόνο εύκολα δεν θα παρατήσουν την προσπάθειά τους για την έκπληξη και για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομίλου, επικράτησε 1-0 της Ολλανδίας κάνοντας σπουδαίο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η νίκη μπορεί να χαρακτηριστεί και «μαγική» εικόνα, καθώς οι «οράνιε» είχαν τον ολοκληρωτικό έλεγχο του παιχνιδιού χάνοντας αρκετές ευκαιρίες σε αντίθεση με τους Σκανδιναβούς που έκαναν μία ευκαιρία για να πετύχουν το γκολ της νίκης.

Αυτό, ήρθε στο 24' όταν ο ποδοσφαιριστής της Μπρόντμπι, Μίκαελ Κρον Ντελί ξεπέρασε με φανταστική ντρίπλα δύο αμυντικούς για να πετύχει το μοναδικό τέρμα με ωραίο πλασέ, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Όλσεν είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι με τους Ολλανδούς να πιέζουν για την ισοφάριση. Στο 36' ο Ρόμπεν έκανε ωραία ενέργεια με το σουτ του να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι.

Η ομάδα του Μπερτ φαν Μάαρβικ στη συνέχεια έχασε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο δεν πήρε την κατάλληλη βοήθεια από τον πάγκο. Ο Ολλανδός τεχνικός μετά το 60' πέρασε όλους τους επιθετικούς που είχε διαθέσιμους στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα του χωρίς πλάνο δεν κατάφερε να φανεί απειλητική με το τελικό 1-0 να μένει μοιραία μέχρι το τέλος.

Πηγή: onsports.gr