Κύπελλο ΕΠΣΚΙ: Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΑΟΚΙ (1-0 την Εικοσιμία στο ΔΑΚ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 22:25

Κύπελλο ΕΠΣΚΙ: Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΑΟΚΙ (1-0 την Εικοσιμία στο ΔΑΚ)

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στον ημιτελικό έκανε ο Α.Ο.Κ.Ι. (εκεί περιμένουν τα Διλινάτα), αφού σήμερα το απόγευμα στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου επικράτησε της Εικοσιμίας με σκορ 1-0.
 
Ένα αποτέλεσμα που του δίνει ένα πλεονέκτημα πρόκρισης χωρίς όμως και να τον εξασφαλίζει αφού στον επαναληπτικό της Δευτέρας στις Κεραμειές είναι σίγουρο ότι η ομάδα της Λειβαθούς θα το παλέψει για την ανατροπή και ειδικά στο γήπεδο της είναι πολύ δυνατή.
 
Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι οι "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς ήταν αυτοί που είχαν την ελαφρά υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο δεύτερο και μέχρι την επιτυχία του μοναδικού τους τέρματος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ισορρόπησαν και έδειχναν καλύτεροι στο γήπεδο. 
 
Οι φιλοξενούμενοι μετά το εις βάρος τους τέρμα ανέβασαν και πάλι στροφές και με τον Α.Ο.Κ.Ι. πλέον να προσέχει περισσότερο την άμυνα του με το εύθραυστο 1-0, πήραν και πάλι τον έλεγχο σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσουν χάνοντας μάλιστα μια δυο καλές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν την ισοφάριση.
 
Ο Σπ. Παπαδάτος με σωστές αλλαγές εσωτερικές αλλά και από τον πάγκο δικαιώθηκε από το τελικό αποτέλεσμα. Από την άλλη ο Δ. Ζησιμάτος αφού δεν είχε κάτι να χάσει, μετά το γκολ ανέβασε ψηλά την ομάδα του και πίεσε για την ισοφάριση. Το γκολ όμως δεν ήρθε και έτσι η ρεβάνς αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 
Οι φάσεις ήταν λίγες, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, όπου και οι δυο ομάδες προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να σπάσουν τις πολύ καλά οργανωμένες άμυνες.
Να αναφέρουμε ότι στην έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μητροπολίτη μας.
 
Φάσεις και γκολ
 
Στ 19’ ο Αντωνάτος από αριστερά θα πασάρει παράλληλα στην γραμμή της μεγάλης περιοχής, εκεί ο Μοσχονάς θα πιάσει το σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει πάνω από τα δοκάρια του Πραστέλλα.
 
Στο 25’ ο Στεφανάτος θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Πραστέλλα που ήταν λίγο έξω από την εστία του θα επιχειρήσει ένα πολύ μακρινό σουτ  (λίγο πάνω από το κέντρο του γηπέδου) αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δείχνει ετοιμότητα και διώχνει σε κόρνερ πετώντας την μπάλα πάνω από την εστία του.
 
Η απάντηση των γηπεδούχων θα έρθει στο 31’ με τον Πολλάκη να πιάνει ένα πολύ άστοχο σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά.
Την ίδια τύχη θα έχει άλλο ένα μακρινό σουτ του Κλειτογιάννη στο 43’.
 
Στο 45’ ο Κούκλης εκτελεί το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Γιαννάς δεν αποκρούει σταθερά, ευτυχώς όμως για την ομάδα του θα διώξουν μακριά οι αμυντικοί του. 
Έτσι χωρίς σκορ οι ομάδες θα ολοκληρώσουν τα πρώτα 45’ του αγώνα
 
Στο δεύτερο και στο 47’, οι γηπεδούχοι που μπήκαν πιο δυνατά θα χάσουν την ευκαιρία, όταν ο Αλ. Πολλάτος θα γυρίσει με το κεφάλι την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή στον Λυκούδη με τον τελευταίο να πιάνει το σουτ στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια του Γιαννά.
 
Ο Λογκόνης από δεξιά, στο 57’ είναι ο εκτελεστής ενός φάουλ, η μπάλα στην περιοχή στον Αλ. Πολλάτο ο οποίος θα πιάσει την κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
 
Στο 71΄ο Γιαννάς μέσα στην περιοχή θα πέσει στα πόδια του Πολλάκη και θα μπλοκάρει σε μια δύσκολη φάση για την ομάδα του.
 
Ο Κλειτογιάννης στο 78' με σέντρα ακριβείας από αριστερά αλλάζοντας γήπεδο θα βρει τον Κόμητα σε θέση μέσα δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή, αυτός θα προχωρήσει και μόνος απέναντι από τον Γιαννά με ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.
 
Στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν με δέκα λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) του Σπ. Αποστολάτου. Ήταν αμέσως μετά το γκολ, οι ποδοσφαιριστές της Εικοσιμίας και ενώ οι αντίπαλοι τους πανηγύριζαν και τον διαιτητή κ. Βασιλόπουλο να κρατάει την κάρτα για να δείξει στον σκόρερ που είχε βγάλει την φανέλα του στους πανηγυρισμούς, συνέχισαν με την σέντρα πετυχαίνοντας γκολ με τον Κονόμη, ένα γκολ που φυσικά δεν μέτρησε και από τις διαμαρτυρίες την «πλήρωσε» ο αρχηγός των φιλοξενουμένων.
 
Στο 82’ ο Κονόμη θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και μόνος απέναντι από τον Πραστέλλα όπου με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που θα ακυρωθεί σε μια πολύ δύσκολη φάση, με υπόδειξη του α’ βοηθού κ. Κομητόπουλο σαν οφσάιντ κάτι που έφερε πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενουμένων.
Στο 87’ η Εικοσιμία που πίεζε για την ισοφάριση θα χάσει μεγάλη ευκαιρία, αφού ο Πραστέλλας στην κεφαλιά του Κ. Κουμαριώτη από την μικρή περιοχή μετά το κόρνερ του Κονόμη από αριστερά, θα πεταχτεί με εντυπωσιακό τρόπο στο δεξί «Γ» της εστίας του και θα πετάξει την μπάλα κόρνερ κρατώντας το «χρυσό» 1-0 για την ομάδα του.
 
Χωρίς άλλη σημαντική φάση ολοκληρώθηκε το παιχνίδι και τους γηπεδούχους νικητές με το "χρυσό" γκολ του Κόμητα.
Διαιτητής ο κ. Δημ. Βασιλόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Π. Κομητόπουλο και Χρ. Αβάζαρο.
 
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.:(Σπ. Παπαδάτος), Πραστέλλας, Κλειτογιάννης, Καππάτος, Κοσμάτος, Λυκούδης, Πολλάκης (Πολλάτος Διον.), Λογκόνης (89’ Χαλιώτης), Δεστούνης, Πολλάτος Αλ. (64’ Βουκελάτος), Κούκλης, Κόμητας.
Εικοσιμία:(Δ. Ζησιμάτος), Γιαννάς, Κοκκόσης, Ψάλτης (64’ Κουμαριώτης), Μινέτος Χρ., Κονόμη, Μοσχονάς (66’ Αποστόλου), Αντωνάτος (77’ Αλεξανδράτος), Ντουκάι, Αποστολάτος, Στεφανάτος, Γερασιμάτος.
Πηγή: sportsthea.blogspot.gr
DSC 0168DSC 0169DSC 0170DSC 0171DSC 0172DSC 0173DSC 0174DSC 0176DSC 0177DSC 0178DSC 0179DSC 0180DSC 0181DSC 0182DSC 0183DSC 0184DSC 0187DSC 0188DSC 0190DSC 0191DSC 0193DSC 0195DSC 0197DSC 0198DSC 0199DSC 0201



00 inkefalonia general ad 300X250