Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 09:56

Πέθανε ο Ρόι Τάρπλεϊ

Θεωρείται – και δικαίως – ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που έχουν έρθει ποτέ από το ΝΒΑ στην Ευρώπη. Ο Roy Tarpley, περί ου ο λόγος, μάγεψε με το ταλέντο του αρχικά το ΝΒΑ και στην συνέχεια τους πάντες στα Ευρωπαϊκά γήπεδα, πριν τελικά οι κακές συνήθειες – δηλαδή το ποτό και τα ναρκωτικά – βάλουν τέλος σε μία πολλά υποσχόμενη καριέρα. Απολύτως λογικά, λοιπόν, η είδηση ότι έφυγε από την ζωή έσκασε σαν βόμβα για τους θαυμαστές του.

Όπως έκαναν γνωστό τα Μέσα ενημέρωσης του Dallas, ο πρώην παίκτης του Άρη, του Ολυμπιακού και του Ηρακλή έφυγε από την ζωή σε ηλικία 50 ετών, σε ένα Νοσοκομείο στο Arlington του Texas. Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν αμέσως γνωστά.

Ο Tarpley επιλέχθηκε στο Νο6 του ντραφτ του 1986 από τους Mavericks, κερδίζοντας το βραβείο του "Κορυφαίου Έκτου παίκτη της σεζόν" την περίοδο 1987/88. Την επόμενη τριετία, ωστόσο, είδε το ΝΒΑ να τον αποβάλει τρεις φορές, με αποτέλεσμα να έρθει στην Ευρώπη, όπου και αγωνίστηκε με τις φανέλες του Άρη και του Ολυμπιακού, πριν επιστρέψει στο ΝΒΑ την σεζόν 1994/95, μόνο και μόνο για να αποβληθεί εκ νέου – αυτή τη φορά για πάντα – από το ΝΒΑ έπειτα από μόλις 55 αγώνες επειδή παραβίασε την πολιτική της λίγκας σχετικά με την χρήση ναρκωτικών.

Συνολικά στην καριέρα του στο ΝΒΑ ο Tarpley είχε 12.6 πόντους και 10 ριμπάουντ μέσο όρο σε 26.7 λεπτά συμμετοχής σε 280 αγώνες, τους 57 ως βασικός.

Πηγή: sport24.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250