Ο Γιώργος Αντωνάτος μιλά για τον Κεφαλληνιακό και για το πρώτο φιλικό με τον ΝΕΟΛ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 20:34

Ο Γιώργος Αντωνάτος μιλά για τον Κεφαλληνιακό και για το πρώτο φιλικό με τον ΝΕΟΛ

Στο Μάκη Μοσχόπουλο

Λίγο μετά τη λήξη του φιλικού αγώνα μπάσκετ με το ΝΕΟΛ στο Ληξούρι  ο προπονητής του Κεφαλληνιακού Γιώργος Αντωνάτος μας μίλησε για την επανίδρυση της ομάδας, τους στόχους αλλά και για τα συναισθήματα που κυριάρχησαν σε αυτό το παιχνίδι.

Πρώτο παιχνίδι για τον Κεφαλληνιακό στο Ληξούρι με την ομάδα του ΝΕΟΛ, Για μας είναι μεγάλη χαρά που ξεκινήσαμε να παίζουμε, είναι το πρώτο μας παιχνίδι και το σκορ δεν έχει καμιά σημασία, για μας σημασία έχει ότι κατεβαίνουμε να παίξουμε. Όλοι μας έχουμε καλή διάθεση, είμαστε πολλά παιδιά που έχουμε ξαναπαίξει και ασχοληθήκαμε τώρα διοικητικά αλλά και προπονητικά με την ομάδα αυτή. Το σημερινό φιλικό σίγουρα ήταν μια καλή αρχή. Εγώ και πολλά παιδιά από την ομάδα μας υπήρξαμε παίχτες του ΝΕΟΛ και τον  ευχαριστούμε για τη συνεργασία που είχαμε. Υπάρχει διάθεση, υπάρχει κόσμος και σιγά-σιγά προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματα μας μέσα στο γήπεδο, και να συνεχίσουμε να πάμε στο πρωτάθλημα που αρχίζει σε δυο περίπου μήνες.

Ποιός είχε την ιδέα για την επανίδρυση του Κεφαλληνιακού και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

kefalliniakos copyΉταν μια κουβέντα που γινόταν για αρκετά χρόνια, βρεθήκαμε  δέκα παιδιά που έτυχε να  έχουμε την ίδια ιδέα και τώρα την κάναμε πράξη. Ο στόχος στην ιδέα αυτή είναι τα μικρά παιδιά να τα προωθήσουμε σιγά-σιγά μέσα από το εφηβικό και παιδικό πρωτάθλημα στη μεγάλη ομάδα, τα παιδιά φεύγουν μετά το σχολείο όποτε πρέπει από τις πρώτες τάξεις του γυμνάσιου να έχουν αγωνιστικές εμπειρίες και σιγά-σιγά να μπαίνουν και να ενσωματώνονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Σίγουρα έμφαση μας είναι τα παιδιά να βλέπουν και να έχουν σαν πρότυπο τους την αντρική ομάδα, εμείς κάνουμε τις προπονήσεις μας και έχουμε την αποδοχή του κόσμου, είμαστε ευχαριστημένοι, όπως ευχαριστημένοι είναι αυτοί που ενισχύουν οικονομικά την ομάδα αλλά και οι γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Φτιάξαμε την ομάδα γιατί μας αρέσει το μπάσκετ, γιατί θέλουμε να περάσουμε τη δίκη μας νοοτροπία και να προσθέσουμε το δικό μας λιθαράκι στον αθλητισμό του νησιού μας. Είμαστε όλοι εθελοντές παρ’ όλα αυτά θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με χαρακτήρα ερασιτεχνικού πρωταθλητισμού, με σοβαρότητα, με στόχους, με σκοπούς, τα παιδιά να κάνουν θυσίες, εμείς να κάνουμε θυσίες και ότι γίνεται στο γήπεδο να γίνεται με όρεξη και καλή διάθεση. Επιδίωξη μας είναι η εξέλιξη των παιδιών και η δική μας σαν ομάδα, η εξέλιξη της νοοτροπίας μας και γενικότερα η εξέλιξη του μπάσκετ.

Ποια τα συναισθήματα των παιδιών για το σημερινό πρώτο τους παιχνίδι;

Χαρά. Για πολλά από τα παιδιά είναι η πρώτη αγωνιστική τους εμπειρία, και κάποια άλλα έχουν να παίξουν αρκετά χρόνια, στην αρχή ήταν σφιγμένα και αγχωμένα, δεν έχουν εικόνες άλλα έχουν όρεξη για να βελτιωθούν.

Σήμερα ήταν η πρώτη σου φορά σαν προπονητής, ήταν δύσκολο;

Το κοουτσάρισμα είναι πολύ δύσκολο, η προπονητική  είναι κάτι το οποίο δεν έχει όρια σίγουρα έχουμε να μάθουμε πολλά και εγώ, και οι παίχτες αλλά και διοικητικά σαν ομάδα, αλλά μαθαίνουμε σιγά-σιγά.  

Ακολουθουν εικόνες από τον φιλικό αγώνα

DSC 0536DSC 0546DSC 0549DSC 0554DSC 0557DSC 0563DSC 0566DSC 0575DSC 0594




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250