Στις καθυστερήσεις η Εικοσιμία "έκλεψε" τη νίκη 2-1 τη Σάμη και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014 12:18

Στις καθυστερήσεις η Εικοσιμία "έκλεψε" τη νίκη 2-1 τη Σάμη και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα

Χθες το απόγευμα στις Κεραμειές σε ένα παιχνίδι ντέρμπι από το πρώτο ως το τελευταίο του λεπτό, η Εικοσιμία στις καθυστερήσεις "έκλεψε" τη νίκη από την Σάμη με σκορ 2-1. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό ποιοτικά, είχε ρυθμό και ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε, δηλαδή ένα μεγάλο ντέρμπι με στοιχεία που σε καθηλώνουν σαν θεατή. Κόκκινες, κίτρινες κάρτες, δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες αγωνία, δύναμη και πολύ σασπένς. Η Σάμη θα μπορούσε να φύγει ακόμη και με το διπλό από τις Κεραμειές αφού σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες μετά το 1-1 και όπως ήταν λογικό ο νόμος του ποδοσφαίρου και η εμπειρία των γηπεδούχων την τιμώρησαν και μάλιστα με άσχημο τρόπο αφού δέχθηκε το γκολ της ήττας της στο 90+3'.
 
Η Εικοσιμία στο α΄ημίχρονο πατούσε καλύτερα γήπεδο και εκμεταλλεύτηκε το χώρο που της έδινε η αντίπαλος της. Συμπερασματικά και με το "καλημέρα", σήμερα πρεμιέρα του πρωταθλήματος, είδαμε δυο σπουδαίες ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και ένα καταπληκτικό παιχνίδι δίνοντας μας ελπίδες ότι φέτος θα δούμε πολύ πιο καλύτερο και ποιοτικότερο ποδόσφαιρο από κάθε άλλη χρονιά στο τοπικό ποδόσφαιρο και την Α' κατηγορία!! Φάσεις και γκολ Πρώτη φάση για το παιχνίδι στο 8’ για τους γηπεδούχους όταν ο Ντουκάι με φάουλ θα φέρει την μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Κονόμη θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μωραίτη.
 
Οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά στο 19’, όταν το σουτ του Κ. Νικολοβιένη εκτός περιοχής θα στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του Γιαννά που την μπλοκάρει. Στο 20’ ύστερα από το κόρνερ του Αντωνάτου από δεξιά, η μπάλα θα φτάσει στην περιοχή του Μωραίτη όπου στην προσπάθεια του να απομακρύνει ο Μπεκατώρος θα την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του πετυχαίνοντας το αυτογκόλ και το 1-0 για την Εικοσιμία.
 
Ένα μακρινό φάουλ του Α. Αμούργη φέρνει την μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Γ. Καλιβωκάς δεν προλαβαίνει, με αποτέλεσμα να καταλήξει παράλληλα από την εστία του Γιαννά άουτ. Στο 33’ ο ταχύτατος Γ. Αμούργης θα περάσει στο σπριντ τον Χρηστάτο, θα μπει στην περιοχή και από πλάγια θέση θα πιάσει το σουτ που όμως είναι άστοχο και θα στείλει την μπάλα άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Γ. Καρελάκη ακριβώς στο 45’ όταν ο Κ. Καλιβωκάς μόνος απέναντι από τον Γιαννά, μετά την παράλληλη πάσα του Κ. Νικολοβιένη, θα κάνει ένα κακό πλασέ στην κίνηση με την μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας και και να φεύγει πλάγια. Στις καθυστερήσεις, και συγκεκριμένα στο 45+1, οι φιλοξενούμενοι που προσπαθούσαν για την ισοφάριση θα χάσουν διπλή ευκαιρία να πετύχουν κάποιο τέρμα αφού στο φάουλ του Α. Αμούργη η μπάλα θα καταλήξει στην μικρή περιοχή των γηπεδούχων ο Κουμαριώτης στην προσπάθεια του να την διώξει με κεφαλιά μακριά από την εστία του θα την στείλει στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού και στη συνέχεια κόρνερ.
 
Το κόρνερ εκτελεί ο Περιβολάρης από δεξιά ο Κ. Βιτωράτος πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα θα πάρει πορεία για τα δίχτυα όμως ο Κοκκόσης σαν από μηχανής θεός επί της γραμμής θα διώξει την μπάλα μακριά σώζοντας την ομάδα του από σίγουρη παραβίαση.
 
Με το σκορ στο 1-0 για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο το θέαμα ήταν ακόμη καλύτερο και οι ομάδες αγωνίζονταν με δύναμη και περίσσιο πάθος για τη νίκη. Μια νίκη που θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμη και η Σάμη αφού μετά το 55’ και την αποβολή του Χρηστάτου ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, ισοφάρισε σε 1-1 και τελικά χάνοντας δυο τρεις μεγάλες ευκαιρίες τιμωρήθηκε για αυτό, (Νόμος άγραφος του ποδοσφαίρου «χάνεις ευκαιρίες θα δεχθείς γκολ»), αφού στις καθυστερήσεις του αγώνα έφυγε με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο με ένα πανέμορφο γκολ που πέτυχε ο αρχηγός της αντιπάλου τους Σπ. Αποστολάτος. Στο 52’ η Εικοσιμία θα συνεχίσει με αριθμητικό μειονέκτημα όταν ο Χρηστάτος θα δεχθεί την 2η κίτρινη κάρτα του κ. Κομητόπουλου για μαρκάρισμα πάνω στον Γ. Αμούργη.
 
Οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν για μη καταλογισμό πέναλτι στο 66’ όταν η μπάλα θα βρει στο χέρι του Δευτεραίου. Πάντως με την πρώτη ματιά δείχνει να είναι ακούσιο και πολύ κοντά στην μπάλα ο αμυντικός της Σάμης. Στο 78’ οι ομάδες θα έρθουν και πάλι σε αριθμητική ισορροπία αφού ο Κ. Μωραίτης θα αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) κάρτα όταν προσπάθησε να εμποδίσει την εκτέλεση πλάγιου άουτ εις βάρος της ομάδας του από τον Δ. Γερασιμάτο. Τελικά στο 81' έρχεται η ισοφάριση. Μια πολύ όμορφη κάθετη πάσα του νεαρού Γ. Καλιβωκά θα γίνει η αφετηρία για το 1-1 και την ισοφάριση των Σαμικών.
 
Ο Γ. Αμούργης ταχύτατα θα μπει στην περιοχή και με διπλή προσπάθεια θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννά, αφού στην πρώτη προσπάθεια του επιθετικού της Σάμης απέκρουσε προσωρινά στο τετ α τετ. Στο 84’ θα έχουμε μια ακόμη αποβολή για τη Σάμη χωρίς βέβαια να χαλάσει τις ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο μιας και ο παίκτης που αποβάλλεται με δυο κίτρινες κάρτες, για διαμαρτυρίες, ο Β. Μιχαλάτος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του.
 
Στο 86’ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 όταν ο Γ. Αμούργης θα βγει στην πλάτη της άμυνας της Εικοσιμίας θα μπει στην περιοχή και μόνος απέναντι από τον Γιαννά θα πλασάρει άστοχα άουτ σπαταλώντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.
 
INKEFALONIA.GR
 
Νέα καλή ευκαιρία για τους Σαμικούς στο 89’. Ο Περιβολάρης από δεξιά εκτελεί το κόρνερ, η μπάλα στην περιοχή, εκεί ο Κ. Βιτωράτος θα πιάσει την κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα άουτ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γιαννά. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το «Χ» θα είναι το τελικό αποτέλεσμα του ντέρμπι, στο 90+3’ ο αρχηγός της Εικοσιμίας Σ. Αποστολάτος είχε άλλη άποψη αφού με ωραίο σουτ μετά από το φάουλ του Α. Γερασιμάτου και αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Δ. Καλιβωκά, για το τελικό 2-1 λυτρώνοντας την ομάδα του, που εξάλλου πανηγυρίστηκε έξαλα. Διαιτητής ο κ. Π. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κ. Κιόση και Γ. Γασπαράτο.
 
Οι συνθέσεις Εικοσιμία:Δ. Ζησιμάτος, Γιαννάς, Κουμαριώτης, Ψάλτης, Κονόμη, Αποστολάτος, Αντωνάτος (55’ Μαρκαντωνάτος), Ντουκάι (88’ Α. Γερασιμάτος), Αποστόλου (72’ Δ. Γερασιμάτος), Χρηστάτος, Στεφανάτος, Κοκκόσης. Σάμη:Γ. Καρελάκης, Κ. Μωραίτης, Τουλάτος (79’ Δ. Καλιβωκάς), Γ. Καλιβωκάς (86’ Μινέτος), Βιτωράτος, Δευτεραίος (73’ Χωραφάς-Άννινος), Μπεκατώρος, Α. Αμούργης, Νικολοβιένης, Κ. Καλιβωκάς, Περιβολάρης, Γ. Αμούργης.
 
sportsthea.blogspot.gr