Τεχνική Κολύμβηση: Η τεχνική των… διακρίσεων!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:16

Τεχνική Κολύμβηση: Η τεχνική των… διακρίσεων!

Θέλει... τέχνη για να διακριθείς και μάλλον στο τμήμα Τεχνικής Κολύμβησης του ΝΟΑ φαίνεται να γνωρίζουν καλά τα μυστικά των διακρίσεων. Με την Νατάσσα Τσίκλη να έχει κερδίσει με το σπαθί της μια θέση στην Εθνική Ομάδα Τεχνικής Κολύμβησης και τα αδέλφια Καραντώνη, να συνεχίζουν στο δρόμο των επιτυχιών, μάλλον το συγκεκριμένο τμήμα θα μας απασχολήσει έντονα στο μέλλον. Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή


Συναντήσαμε το τιμ, μαζί με τον προπονητή τους Ανδρέα Μυρίλλος και πρόθημα άνοιξαν τα... χαρτιά τους.

Πρώτη μας μίλησε για την επιτυχία της να μπει στην Εθνική ομάδα η Νατάσσα Τσίκλη: «Κατ' αρχήν είναι μία επιτυχία που την περίμενα γιατί στο χειμερινό είχα πιάσει όριο Εθνικής Ομάδας. Τώρα που ανακοινώθηκε και επίσημα με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί σε αυτή την ηλικία με οικογένεια και παιδιά, είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να βρίσκεσαι στις πρώτες θέσεις. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την οικογένειά μου που με στηρίζει σε αυτό που κάνω γιατί είναι πολύ δύσκολο και επίπονο και θέλω να ευχαριστήσω και τον χορηγό μου τα «Ιχθυοτροφία Κεφαλονιάς» που με στήριξαν οικονομικά, γιατί ο πρωταθλητισμός έχει έξοδα και χρειάζεσαι σίγουρα βοήθεια για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις.

 5223280


Τα αποτελέσματα ήταν καλά στο πρωτάθλημα και στα αγωνίσματά του βγήκα πρώτη και με πολύ καλούς χρόνους. Η Βασιλική Καραντώνη που κολύμπησε και εκείνη ενώ είναι κορασίδα πήρε 4ες και 5ες θέσεις που είναι κάτι πολύ καλό για την ηλικία της. Σίγουρα είναι μία δύσκολη εποχή για όλους, αλλά το επίπεδο σε ένα OPEN παραμένει υψηλό».


Όσον αφορά την ενημέρωση για το OPEN η οποία έφτασε και κάπως αργοπορημένα, η Νατάσσα Τσίκλη δηλώνει: «Δεν ήταν σίγουρα κάτι που έγινε εσκεμμένα. Απλά ο όμιλος είχε πολύ μεγάλο φόρτο με το Φάιναλ Φορ του πόλο. Σίγουρα έχουμε αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα όλοι και τα οικονομικά είναι το βασικότερο, ωστόσο ο όμιλος παρά το γεγονός ότι δεν μας κάλυψε κάποια αποστολή βρήκε από κάποιον χορηγό ένα ποσό και μας το διέθεσε για να κάνουμε μερική συντήρηση του εξοπλισμού μας. Ο εξοπλισμός μας χρειάζεται κάθε χρόνο συντήρηση και είναι και ακριβή η συντήρησή του, κατάφερε να βρει όμως ο όμιλος αυτό το ποσό και να μας το διαθέσει».


Για το άμεσο μέλλον δηλώνει: «Πλέον έχουμε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών, το οποίο θα γίνει 6 με 8 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά δουλεύουν όλη τη χρονιά γι αυτό το πρωτάθλημα. Θα συζητήσουμε με τον όμιλο θα ζητήσουμε και πιστεύω ότι θα μετέχουμε κανονικά και δεν θα υπάρχει πρόβλημα».


Καταλήγοντας η Νατάσσα Τσίκλη δηλώνει: «Είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα και από τα παιδιά και παρόλο που έχουμε διακρίσεις, περιμέναμε κάποια άλλα άτομα να έρθουν να γνωρίσουν το άθλημα, αλλά δεν έγινε κάτι. Περιμέναμε καινούργια παιδιά. Μπορούν να έρθουν να το γνωρίσουν και να δουν αν τους αρέσει. Εμείς είμαστε καθημερινά στο κολυμβητήριο από τις 1.30 μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι. Μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει και αν του αρέσει το συνεχίζει. Δεν χρειάζεται να αγοράσει κάποιος εξοπλισμό, καθώς υπάρχει ήδη αυτός ο εξοπλισμός και μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Να τονίσουμε ότι όποιος θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει και βατραχοπέδιλα για να κάνει τεχνική κολύμβηση και όχι αποκλειστικά το μονοπέδιλο».

Ο προπονητής Ανδρέας Μυριλλος αναφερόμενος στα επιτεύγματα της ομάδας του δηλώνει : «Η περίοδος είναι δύσκολη, ωστόσο δουλέψαμε όλοι μαζί και μέχρι τώρα έχουμε πάει αρκετά καλά και σαν προπονητής είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τα παιδιά και από τη Νατάσσα που έχει κάνει μια προσωπική προσπάθεια και έχει πετύχει το μέγιστο που είναι η συμμετοχή της στην Εθνική ομάδα. Η Βασιλική έχει συμμετάσχει στο OPEN και τα έχει πάει πάρα πολύ καλά και για την ηλικία της και για τους χρόνους. Και τους αρέσει και το πιο σημαντικό δεν τους σπρώχνει κανένας να τα κάνουν αυτά. Τα κάνουν γιατί τους αρέσει.
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην τεχνική κολύμβηση, αλλά ακόμα διστάζουν ο Ανδρέας Μυρίλλος τονίζει: « Αν δεν έρθουν να το δουν και να το προσπαθήσουν δεν μπορούν να καταλάβουν. Απ' έξω φαίνεται δύσκολο, ωστόσο πρέπει να το δουν από μέσα για να καταλάβουν πόσο όμορφη είναι η τεχνική κολύμβηση».


Δώσαμε τον λόγο στους μικρούς αθλητές της τεχνικής κολύμβησης, οι οποίοι μας είπαν τα εξής:

 5223244

Βασιλική Καραντώνη: «Μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει πανελλήνιες διακρίσεις και πηγαίνουμε πολύ καλά. Προσωπικά θα ήθελα να διεκδικήσω να διακριθώ στην Εθνική ομάδα και ίσως να πάω στο εξωτερικό . Θα χρειαστεί βέβαια μεγάλη προσπάθεια και είμαι έτοιμη να συνεχίσω να δουλεύω πολύ για να πετύχω. Μου αρέσει πολύ ως άθλημα. Είναι ένα άθλημα που ο καθένας μπορεί να το κάνει άμα το θέλει και προσπαθεί».

 5223245

Ο Ανδρέας Καραντώνης: «Σε αυτό το άθλημα μου αρέσει η ταχύτητα, το ότι είναι διασκεδαστικό και επίσης ότι πηγαίνω σε αγώνες. Προσπαθώ πάντα να βελτιώνω τους χρόνους μου και να πηγαίνω καλά σε αγώνες».

 5223241

Ο Αντώνης Καραντώνης, ο μικρότερος που ασχολείται με το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης στην Κεφαλονιά, δηλώνει: «Είναι ωραίο άθλημα και όχι τόσο δύσκολο. Με ευχαριστεί που το ακολουθώ και είναι πολύ διασκεδαστικό και μου αρέσει που έχει ταχύτητα».


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250