Μάκης Κοσμάτος στον ΣΚΑΙ: «O κόσμος της Κεφαλονιάς έχει αγαπήσει το πόλο μέσα από τη πορεία του ΝΟΑ»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 07:38

Μάκης Κοσμάτος στον ΣΚΑΙ: «O κόσμος της Κεφαλονιάς έχει αγαπήσει το πόλο μέσα από τη πορεία του ΝΟΑ»

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στο δημοσιογράφο Τάσο Μαγουλά έδωσε την Κυριακή 20-5-2012, ο Μάκης Κοσμάτος αναφορικά με τη διεξαγωγή του Final Four πόλο.Τάσος Μαγουλάς Είχαμε FINAL 4 του κυπέλου Ελλάδας στο πόλο . Θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε με τον εκπρόσωπο της ομάδας πόλο του Αργοστολίου κ. Μάκη Κοσμάτο ο οποίος σίγουρα ήταν και ανάμεσα στους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με την οργάνωση αυτού του FINAL 4.κ.Κοσμάτε καλώς ήλθατε στο ΣΚΑΙ100,3.Πώς πήγαν τα πράγματα;Μάκης Κοσμάτος : Ήταν ένα φοβερό FINAL 4,μια φοβερή διοργάνωση άρτια καθόλα, γιορτή για το άθλημα και στην ουσία εντός αγωνιστικού χώρου και στον κοινωνικό ιστό της πόλης δε δημιουργήθηκε το παραμικρό.Όλα αυτά χάρη στο σχεδιασμό της αστυνομίας και ιδιαίτερα του αστυνομικού διευθυντή κ. Παναγιώτη Φιλίππου παρουσία του γενικού διευθυντή περιφέρειας Ιονίων νήσων Δημήτρη Τσιότσου που βρίσκονταν προσκεκλημένος στη πόλη μας οι οποίοι φρόντισαν να γίνει μια άψογη διοργάνωση ,να μην περάσει καρφίτσα στον αγωνιστικό χώρο και να μην ανοίξει μύτη.


Βέβαια είχαμε και το ατυχές περιστατικό με τη πυρκαγιά στο λεωφορείο το οποίο για μένα αποτελεί μεμονωμένο γεγονός .Πήρε μια δημοσιότητα λόγω του ότι υπήρχαν τα προηγούμενα της Κωνσταντινούπολης και της Αθήνας με το πούλμαν του Παναθηναϊκού.
Στην ουσία όμως πρόκειται για πραγματικά μεμονωμένο γεγονός και από ότι διάβασα κι εγώ από ιστοσελίδες την επομένη του συμβάντος ήταν μια πρωτοβουλία του οδηγού του λεωφορείου η στάθμευση στο συγκεκριμένο χώρο γιατί μέχρι εκείνη τη μέρα συμφώνα και με το σχεδιασμό της αστυνομίας όλα τα λεωφορεία ήταν παρκαρισμένα σε φυλασσόμενο χώρο εντός του λιμεναρχείου και μόνο εκείνη τη μέρα δε ξέρω για ποιο λόγο, ίσως επειδή έφευγε η ομάδα του Ολυμπιακού για Αθήνα το επόμενο πρωί θεώρησε καλό ότι έπρεπε να παραμείνει στο ξενοδοχείο και συνέβη ότι συνέβη.
Αλλά το γεγονός αυτό δεν επηρέασε καθόλου μιας και ήταν εκτός κοινωνικού ιστού της πόλης και μακριά από αυτή και όπως είπα και πιο πριν πήρε δημοσιότητα λόγω των γεγονότων που είχαν προηγηθεί.

Τάσος Μαγουλάς Λογικό είναι να πάρει μια δημοσιότητα ,είναι ένα ακραίο συμβάν

Μάκης Κοσμάτος: Ναι είναι ένα ακραίο συμβάν δίχως άλλο. Στο σημείο αυτό πρέπει να προσθέσω κάτι. Είμαι σίγουρος γνωρίζοντας και τη ποιότητα της αστυνομίας εδώ στο νησί και τις επιτυχίες που έχει κατά καιρούς στις εξιχνιάσεις διαφόρων γεγονότων ότι θα λυθεί και αυτό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και είναι καλό αυτό να συμβεί όχι μόνο γιατί κάηκε ένα λεωφορείο μιας ιδιωτικής εταιρείας αλλά επειδή είχε και μια άσχημη επίπτωση για το νησί.

Τάσος Μαγουλάς Εγώ αυτό θα ήθελα από ίδιον συμφέρον αφού κι εγώ από το νησί είμαι και έχω τις επαφές μου και τη παρουσία μου εκεί είναι να καταστεί σαφές ότι πρόκειται για εξωγενείς παράγοντες για το νησί

Μάκης Κοσμάτος Βεβαίως ,πρόκειται ξαναλέω για μεμονωμένο γεγονός που δεν έχει σχέση με τη διοργάνωση και επαναλαμβάνω ότι αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά τα προηγούμενα θα είχε πολύ μικρότερη βαρύτητα.

Τάσος Μαγουλάς Το λήγουμε αυτό.......

Μάκης Κοσμάτος Απλά πρέπει να τονίσω για άλλη μια φορά ότι στο γήπεδο ήταν άψογη η διαδικασία σε όλα τα επίπεδα και επειδή συμμετείχα σε κάποιες συσκέψεις για τον σχεδιασμό της ασφάλειας στο γήπεδο και όλως τυχαίως σήμερα οδηγώντας άκουγα τα μέτρα που θα παρθούν για τον αγώνα μπάσκετ . θέλω να επισημάνω ότι τα μετρά αυτά είναι καθρέπτης των μέτρων που πάρθηκαν στη Κεφαλονιά. Δηλαδή τα μέτρα που πάρθηκαν στη Κεφαλονιά από τη τοπική αστυνομία και από το κ. Φιλίππου αποτελούν πρότυπο για τα μέτρα που θα λαμβάνονται από εδώ και πέρα σε αγώνες ανάλογης δυσκολίας.

Τάσος Μαγουλάς Είχατε πάρει το ρίσκο η Κεφαλονιά να διοργανώσει ένα FINAL 4

Μάκης Κοσμάτος Ναι, πολύ μεγάλο ρίσκο. Η ανάθεση για μένα αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών της ομάδας υδατοσφαίρισης όλα αυτά τα χρόνια αλλά και της ιστορίας του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου και του προέδρου του Λούκα Νιφοράτου
Ήταν όντως μεγάλο ρίσκο γιατί είχαν γίνει και κάποια γεγονότα που είναι λίγο πολύ γνωστά στη κλήρωση του κυπέλου και πραγματικά για μας ήταν μεγάλο στοίχημα να πετύχει. Είμαστε υπό το άγρυπνο μάτι της ομοσπονδίας και όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση.
Τάσος Μαγουλάς Είναι η πρώτη φορά που το νησί μας αναλαμβάνει να διοργανώσει με εξαίρεση το πανευρωπαϊκό του μπάσκετ των έφηβων –τη πρώτη φάση-, ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός που αφορά στις κορυφαίες ομάδες ενός αθλήματος

Μάκης Κοσμάτος Πραγματικά συμμετείχαν οι κορυφαίες ομάδες της υδατοσφαίρισης στης Ελλάδας και το επίπεδο του πόλο που παίχτηκε ήταν πραγματικά υψηλό. Εδώ πρέπει να πούμε και ένα ''παραπολιτικό'' που αξίζει το κόπο και ως κεφαλλονίτες . Ο προπονητής της Βουλιαγμένης που σήκωσε και το κύπελλο είναι ο Τεο Λοράντος που είναι κεφαλλονίτης .και στο πρώτο FINAL 4 που έγινε στο Αργοστόλι σηκώθηκε το κύπελλο από ένα κεφαλλονίτη που ήταν και το πρώτο του ως προπονητής.

Τάσος Μαγουλάς Είστε ικανοποιημένος από το πώς ανταποκρίθηκε ο κόσμος διότι δεν έχει συνηθίσει να βλέπει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις ;

Μάκης Κοσμάτος Πάρα πολύ ικανοποιημένος .Μα ήδη ο κόσμος της Κεφαλονιάς έχει αγαπήσει το άθλημα μέσα από τη πορεία της ομάδας .Μη ξεχνάτε ,το είχαμε συζητήσει και προσωπικά, ότι το κολυμβητήριο ήταν γεμάτο ασφυκτικά σε κάθε αγώνα της ομάδας μας. Το πόλο στη Κεφαλονιά έχει γίνει μέρος της ζωής του νησιού.

Τάσος Μαγουλάς Πολύ σημαντικό. Άρα να θεωρήσουμε ότι δεν είναι η τελευταία διοργάνωση που θα διεκδικήσετε.

Μάκης Κοσμάτος Ασφαλώς και δεν είναι .Τώρα αρχίζουν οι διοργανώσεις. Εγω μπορεί να κουράστηκα μαζί με όλους όσοι ασχολήθηκαν και πραγματικά θέλω παρά πολύ να τους αναφέρω στη συνεχεία της κουβέντας, αλλά είμαι πραγματικά στενοχωρημένος που τέλειωσε. Αυτό το άγχος που έχει η οργάνωση ενός τόσο μεγάλου γεγονότος είναι τόσο δημιουργικό που τώρα που τέλειωσε νιώθω άδειος και μου λείπει πραγματικά.
Δώσαμε εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα και στα θέματα ασφάλειας και στα θέματα οργάνωσης όποτε τα επόμενα είναι προ των πυλών.

Τάσος Μαγουλάς Είναι μια αρχή όχι μόνο για το πόλο αλλά γενικά. Η Κεφαλονιά ήταν ένα άγονο μέρος αθλητικά με την έννοια ότι δε ρίσκαρε η τοπική κοινωνία να δεχτεί διοργανώσεις του βολει, του μπάσκετ ,του χάντμπολ, του πόλο.

Μάκης Κοσμάτος Χρειάζεται μια τρέλα όμως ,μια τρέλα κάποιων ανθρώπων να μπουν μπροστά για να ξεφύγει λίγο η Κεφαλονιά από τη μιζέρια της γιατί τόσα χρόνια βρίσκονταν σε πολύ μεγάλη μιζέρια.

Τάσος Μαγουλάς Οπότε δηλαδή αυτή είναι η αρχή γενικά όχι μόνο για το πόλο , για όλον τον ελληνικό αθλητισμό είναι σημαντικό να ανοίξει στην επαρχία

Μάκης Κοσμάτος Ακριβώς, πρέπει να ανοίξει το άθλημα και ο αθλητισμός γενικά στην επαρχία . Εγώ θέλω να πιστεύω ότι δίνουμε το καλό παράδειγμα.

Τάσος Μαγουλάς Μάλιστα, με το ΝΟΑ τι γίνεται;

Μάκης Κοσμάτος: Είναι πολύ νωρίς πιστεύω ακόμη ,βλέπεις και τις εξελίξεις γενικότερα.Θα δούμε..

Τάσος Μαγουλάς Η χρονιά τελείωσε καλά οικονομικά ;Με ενδιαφέρει γιατί από την αρχή μου είπατε ότι σκοπός είναι να υπάρχει αξιοπρέπεια και αξιοπιστία

Μάκης Κοσμάτος : Είμαστε κατά 90% εντός προϋπολογισμού και αυτό που μένει είναι θέμα χρόνου να τακτοποιηθεί. Είμαστε γενικά εντός προγραμματισμου. Απλά δε μποορω να πω κάτι γιατί μόλις τελείωσε μια διοργάνωση και καταλαβαίνεις το μυαλό μας είναι ακόμη εκεί .Πρέπει να γίνουν κάποιες συζητήσεις με τους υπολοίπους για να προχωρήσουμε.
Πριν συνεχίσουμε όμως είναι ανάγκη να εκφράσω ευχαριστίες σε κάποιους ανθρώπους που χωρίς αυτούς δε θα γινόταν το FINAL 4.

Τάσος Μαγουλάς Παρακαλώ...πείτε τα

Μάκης Κοσμάτος Πριν από όλα το κόσμο που μας στηρίζει, τη γραμματέα του ΝΟΑ Ντίνα Αναστασιάδη, τη προπονήτρια του ΝΟΑ Αλεξία Μωραΐτη, όλους τους υπαλλήλους του κολυμβητηρίου, όλους τους δημοσιογράφους , το πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη, φυσικά το πρόεδρο του ΝΟΑ Λούκα Νιφοράτο για τη συμπαράσταση του με τις γνώσεις και την εμπειρία του, τον αντιπρόεδρο του ΝΟΑ Νίκο Ανουσάκη τον έφορο υδατοσφαίρισης Θοδωρή Αλυσανδράτο, τον περιφερειάρχη κ.Σπύρου και τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, το δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέκο Παρίση, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφερείας Ιονίων Νήσων Δημήτρη Τσιότσιο τον Αστυνομικό Διευθυντή Κεφαλληνίας Παναγιώτη Φιλίππου, το Διοικητή τροχαίας Γρηγόρη Γκίνα, το Διοικητή Ασφαλείας Γεράσιμο Τζωρτζάτο , το Διοικητή του αστυνομικού τμήματος Αργοστολιού Ευστάθιο Θανάση , το πρόεδρο της Κ.Ο.Ε Δημήτρη Διαθεσοπουλο και τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Κατσαρό..

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που ξεκινήσαμε μαζί όλη αυτή την ιστορία με την ομάδα της υδατοσφαίρισης τον Άγγελο Πανταζάτο .καθώς και , το διευθυντή της κολυμβητικής ομοσπονδίας Γιώργο Χριστοφοράτο, ένα καινούριο φίλο που απέκτησα
μέσα από αυτή τη διοργάνωση και η συμβολή του στην επιτυχία της ήταν κάτι παραπάνω από ουσιαστική.

Τάσος Μαγουλάς Άρα τέλος καλό όλα καλά...

Μάκης Κοσμάτος Βέβαια για μένα ,το είχαμε συζητήσει και μαζί πριν το FINAL 4 ,ήταν αισθητή η απουσία της ΕΡΤ. Δε νοείται ένα τέτοιο γεγονός να μη καλύπτεται από τη κρατική τηλεόραση.

Τάσος Μαγουλάς Υπήρξε δικαιολογία επίσημη;

Μάκης Κοσμάτος Δε κάθομαι να εξετάσω τις δυσκολίες που μου αναφέρθησαν για το ότι υπήρχε ο τελικός του champions league ,ότι υπήρχε η αφή της ολυμπιακής φλόγας...

Τάσος Μαγουλάς Μα ο τελικός του champions league διεξάγονταν στο Μόναχο. Τι δουλειά είχε η ΕΡΤ;

Μάκης Κοσμάτος Αυτό ακριβώς. Την ΕΡΤ την οποία τη πληρώνουμε κάθε μήνα μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ έπρεπε να κάνει το παν για να καλυφθεΊ αυτό το γεγονός και ,πόσο μάλλον επειδή γινόταν στην επαρχία.

Τάσος Μαγουλάς Το οποίο δε συνέβη .Η δικαιολογια είπαμε ήταν αυτή που μας αναφέρατε...
Μάκης Κοσμάτος Και αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο .
Τάσος Μαγουλάς Και σΊγουρα και όλων οσων θέλαμε να δούμε αυτόν τον αγώνα
Οπότε σας αφήνουμε να ξεκουραστείτε, να ετοιμαστείτε για τη νέα χρονιά γιατί όλοι περιμένουν το Αργοστόλι καλύτερο. Κύριε Κοσμάτε συγχαρητήρια

Να είστε καλά..




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ