Η Εθνική γράφει απόψε ιστορία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 09:46

Η Εθνική γράφει απόψε ιστορία

Οι Σέρβοι θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν το παιχνίδι της Εθνικής αλλά εκείνη δείχνει ότι μπορεί να τους αφήσει θεατές, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι στο μουντομπάσκετ.

Η Εθνική μας, απόψε δεν ζητάει πολλά. Ενα ματς σαν τα προηγούμενα είναι ο στόχος και αν οι παίκτες καταφέρουν να το κάνουν, τότε η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα είναι γεγονός.

Το έκαναν με τη Σενεγάλη, το έκαναν επίσης με τις Φιλιπίννες, το Πουέρτο Ρίκο, την Κροατία και την Αργεντινή, μπορούν να το επαναλάβουν και απόψε Αυτό είναι που θέλει και ο Φώτης Κατσικάρης, όπως είπε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου και οι παίκτες του είναι έτοιμοι να του … κάνουν το χατίρι. Να ξαναπαίξουν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή και να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους «8».

Εχουν να μας κερδίσουν σε επίσημο παιχνίδι 14 ολόκληρα χρόνια

Φυσικά, οι Σέρβοι είναι αγωνιστές και ξέρουν να διαχειρίζονται δύσκολους αντιπάλους. Μπορεί να έχουν να μας κερδίσουν σε επίσημο παιχνίδι 14 ολόκληρα χρόνια, όμως, αν διαπιστώσουν έλλειψη σεβασμού, είναι έτοιμοι να σε αφήσουν να αναρωτιέσαι πως έχασες.

Σε αυτό το μουντομπάσκετ, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η εθνική ομάδα της Σερβίας, παίζει «παρωχημένο» μπάσκετ. Δεν μπορούν να παίξουν γρήγορα και προσπαθούν να οδηγήσουν τα παιχνίδια σε χαμηλό σκορ, με τακτικές «καταστροφής» του παιχνιδιού των αντιπάλων τους. Λίγοι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η σκοπιμότητα και οι αμυντικές τακτικές. Οπως δηλαδή έπαιζε και η Εθνική μας τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη η ελληνική ομάδα σε πέντε παιχνίδια στη Σεβίλλη, απέδειξε ότι την ενδιαφέρει η ταχύτητα σε κάθε μορφή της. Ταχύτητα στο ανοικτό γήπεδο, ταχύτητα και στο σετ παιχνίδι. «Παντού ταχύτητα», είναι το σύνθημα του Κατσικάρη και ειδικά στη σκέψη και στο διάβασμα των φάσεων του παιχνιδιού.

Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία απόψε είναι πως, αν εξαιρέσει κανείς την Αργεντινή που μοιάζει κάπως με τη Σερβία, η ελληνική ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει αντίπαλο που στόχος του είναι να καταστρέψει το παιχνίδι της. Είναι δεδομένο ότι οι Σέρβοι έχουν σχεδιάσει να βάλουν την Ελλάδα σε καλούπι και να μην της επιτρέψουν να βρει εύκολα καλάθια σε ανοικτό γήπεδο. Και απέναντι σε αυτή την τακτική, οι παίκτες της Εθνικής μας πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι.

Ουσιαστικά, όταν μιλάμε σήμερα για Σερβία εννοούμε τον Τεόντοσιτς και τον Κρστιτς. Αυτοί είναι που δίνουν το σύνθημα και όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν. Πόσο εύκολο είναι όμως να σταθούν απέναντι σε 12 Ελληνες «κομάντος»; Ασφαλώς και δεν είναι.

Θέλει το 120% των δυνατοτήτων της η εθνική μας 

Ο Φώτης Κατσικάρης ελπίζει ότι οι παίκτες του θα βγουν και πάλι νικητές στον τομέα «πρώτη σκέψη», όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου. Αν τα καταφέρουν, νικήσανε.

Σίγουρα, το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για την Εθνική μας. Δεν είναι όμως και ματς που πρέπει να παίξει στο … 120% για να νικήσει. Εκείνο που χρειάζεται είναι τα παιδιά να πετάξουν από πάνω τους τις όποιες αμφιβολίες και να βγουν πάλι στο παρκέ για να χαρούν το μπάσκετ. Οπως έκαναν μέχρι τώρα .

thetoc




00 inkefalonia general ad 300X250