Φώκεια 2014: Τίμησαν τον Juan De Fuca... τρέχοντας!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 10:35

Φώκεια 2014: Τίμησαν τον Juan De Fuca... τρέχοντας!

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη οργανωτική επιτυχία ο αγώνας δρόμου «Φώκεια 2014». Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη αφού συμμετείχαν περί τα 200 άτομα (περισσότεροι από κάθε άλλη φορά) από όλες τις ηλικίες. Μάλιστα φέτος συμμετείχαν και αθλητές εκτός Κεφαλονιάς όπως Γρεβενά, Κοζάνη, Καβάλα κ.α..

Η διοργάνωση ήταν του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλεριαναίων «το Κορώνι» σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ και αφιερωμένη στον μεγάλο Κεφαλλήνα θαλασσοπόρο Juan De Fuca.
Διεξήχθησαν δυο διαφορετικοί αγώνες, ένας των 60μ. στον οποίο συμμετείχαν παιδιά μέχρι 12 ετών και ένας άλλος για ενήλικες συνολικής απόστασης 8,3 Km (ο γύρος του Ελειού).
 
Στις μεγάλες αποστάσεις και στους άνδρες πρώτος των πρώτων τερμάτισε ο Σπ. Σκαφιδάς, δεύτερος ο Νικ. Νεοφώτιστος και τρίτος ο Κοσμ. Κωνσταντινίδης.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Έλ. Μαυριδοπούλου, δεύτερη η Ανδρ. Βασιλάτου και τρίτη η Ευαγγ. Σαμόλη.
 
Αμέσως μετά στην πλατεία «Ιωάννη Φωκά» του Βαλεριάνου πραγματοποιήθηκε όμορφη μουσικοχορευτική βραδιά από το συγκρότημα του Γιώργου Παυλάτου, χόρεψαν και «μάγεψαν» με το ταγκό τους η Ευαγγελία Σαμόλη με τον Παρίση Κουλουμπή και στο τέλος έγιναν και οι απονομές στους νικητές.
Εντυπωσιακό επίσης ήταν και το πρόγραμμα επίδειξης τζούντο, που πραγματοποιήθηκε από αθλητές του Συλλόγου Πάλης Κεφαλονιάς. 
Μια ξεχωριστή βράβευση των διοργανωτών ήταν αυτή του μεγαλύτερου ηλικιακά δρομέα του 70χρονου Θεοφρ. Δελακά.
 
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κεκάτος, Άγγελος Κωνσταντάκης, Σπυρονικόλας Σολωμός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Ζαπάντης και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων «Οδυσσεύς», Γιάννης Χιόνης μαζί με την ταμία, Αγγελική Χιόνη.
 
Να αναφέρουμε επίσης ότι συμμετείχαν στην εκδήλωση και πρόσφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, οι Σαμαρείτες αλλά και η Εθελοντική ομάδα Ελειού Πρόννων.
 
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
sportsthea.blogspot.gr