ΣΤΟΙΧΗΜΑ : Νίκη για Βέλγιο, over και έκπληξη για ΗΠΑ, με DNB η Αλγερία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014 13:17

ΣΤΟΙΧΗΜΑ : Νίκη για Βέλγιο, over και έκπληξη για ΗΠΑ, με DNB η Αλγερία

Κοντά σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του θεσμού βρέθηκε χθες το Ιράν, όμως ο Μέσι στις καθυστερήσεις είχε άλλη άποψη. Η Αργεντινή χωρίς να παίξει μπάλα νίκησε με 1-0 και συνεχίζει να μην πείθει με την απόδοσή της. Η Γκάνα από την άλλη πλευρά στάθηκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και πήρε δίκαιο 2-2 από τη Γερμανία, που ισοφάρισε στο τέλος με τον Κλόζε. Στο παιχνίδι που έκλεισε τη χθεσινή μέρα η Νιγηρία έκανε την έκπληξη, νίκησε τη Βοσνία που ήταν το φαβορί και όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει την παρέα του Μέσι στην επόμενη φάση. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναμέτρηση που ρίχνει αυλαία στη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου με τις ΗΠΑ να παίζουν κόντρα στην Πορτογαλία, ενώ στις 22:00 το Βέλγιο αντιμετωπίζει τη Ρωσία. Το… μενού ολοκληρώνεται με το καθιερωμένο παιχνίδι στη 01:00 ανάμεσα στη Ν. Κορέα και την Αλγερία.

Νίκη για Βέλγιο κόντρα στη Ρωσία

Αρχίζουμε τα σημερινά μας Προγνωστικά για το Μουντιάλ 2014 με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» του Βελγίου με αντίπαλο τη Ρωσία σε απόδοση 1.95. Τα δύο «θεωρητικά» φαβορί του ομίλου αναμετρώνται σε μία αναμέτρηση με ξεκάθαρα τακτικά πλάνα και για τους δύο προπονητές μετά από μία πρεμιέρα που άφησε πολλά ερωτηματικά για το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν αμφότερες, Πάντα αναλογικά με τις τεράστιες προσδοκίες του φίλαθλου κοινού.

Ο Βίλμοτς έδειξε μπερδεμένος στο πρώτο παιχνίδι απέναντι σε μία Αλγερία, που παρά τις επιθετικές της τάσεις στα φιλικά, έπαιξε αμυντικά με στόχο να αποδιοργανώσει την ανάπτυξη της Εθνικής Βελγίου από τον άξονα. Η απουσία των Φελαινί και Μέρτενς από την βασική ενδεκάδα και η προβληματική εικόνα της ομάδας χωρίς αυτούς, κατέδειξε την έλλειψη πρωτοκλασάτων παικτών για μία ομάδα που λογίζεται στα φαβορί της διοργάνωσης. Η είσοδος τους στο παιχνίδι ανέδειξε της αρετές του άξονα του Βελγίου αλλά επέτρεψε και την ανάπτυξη από την δεξιά γραμμή – στοιχείο απαραίτητο για την αντιμετώπιση κλειστών αμυνών – όπως αυτή της Ρωσίας. Οι δηλώσεις του Βίλμοτς προκαλούν προβληματισμό αναφορικά με την βασική ενδεκάδα «Οι αλλαγές γύρισαν το ματς, αλλά και πάλι θα ήταν λάθος αν ξεκινούσαμε με τους παίκτες που τελείωσαν»… όμως λογικά ο… πολύς Φελαϊνί και Μέρτενς θα είναι στην βασική ενδεκάδα. ο Βέλγιο θα επενδύσει στην ταχύτητα του Μέρτενς , τις εμπνεύσεις του Αζάρ και την γενικότερη ταχύτητα σκέψεις και μεταβίβασης της μπάλας που διακατέχει τους μέσους της ομάδας. Η ταχύτητα φαίνεται να είναι το μεγάλου ατού των Βέλγων απέναντι στην Ρωσία του Καπέλο – κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι της αρκούδας με την Κορέα – εκεί που οι μέσοι των Ρώσων δεινοπάθησαν στην κυκλοφορία της μπάλας και τις επιστροφές.

Εν κατακλείδι το Βέλγιο θα παίξει από τον άξονα σε ένα μειωμένου πλάτους 4-2-3-1, θα επενδύσει στην ταχύτητα των μέσων του, την πίεση στα χαφ, τις εμπνεύσεις του Αζάρ και την ικανότητα του Μέρτενς να… αγκαλιάζει την γραμμή. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το πώς θα αντιδράσει ο Λουκάκου ανάμεσα σε δύο δυνατά στόπερ – ένας Λουκάκου που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες απέναντι στην μετριότατη Αλγερία. Το Βέλγιο δείχνει ένα «κλικ» καλύτερο από την Εθνική Ρωσίας κυρίως λόγω της γενικότερης ταχύτητας σε επίπεδο προσώπων και μεταβίβασης της μπάλας. Οι Ρώσοι χαφ έδειξαν να ταλαιπωρούνται αφάνταστα από την πίεση των Κορεατών και, λογικά, θα έχουν το ίδιο πρόβλημα και με τους Βέλγους που έχουν ταχύτητα (Βίτσελ) και δύναμη (Φελαϊνί) στα χαφ. Ο Τζαγκόεφ θα παίξει ρόλο κλειδί στην προβληματική κυκλοφορία της μπάλας για τους Ρώσους αλλά οι εμπνεύσεις του Αζάρ στον αντίποδα δημιουργούν αίσθηση ανωτερότητας των Βέλγων κι σε αυτό το κομμάτι.

Οver 2.5 και νίκη για τις ΗΠΑ

Από το παιχνίδι ΗΠΑ – Πορτογαλία θα πάμε ως πρώτη επιλογή με το Over 2.5 σε απόδοση 1.92, αλλά και με τον «Άσσο» που πληρώνει απόδοση 5.45. Αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που προέρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα από την 1η αγωνιστική του ομίλου. Από την μία η Αμερική με την νίκη απέναντι στην Γκάνα έδειξε ότι έχει ένα καλοδουλεμένο σύνολο που στηρίζεται στην αγωνιστική ισορροπία και την ικανότητα να εφαρμόζει ποικίλες τακτικές – ενώ από την άλλη η Πορτογαλία απογοήτευσε απέναντι στην Γερμανία και έδειξε ότι στηρίζεται πιο πολύ από ότι επιτάσσει το ρόστερ της στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Πορτογάλοι θέλουν μόνο νίκη και αυτό το γεγονός από μόνο του ευνοεί το παιχνίδι των Αμερικάνων και το… over. Ο Κλίνσμαν παρουσίασε μία ομάδα που στηρίχθηκε στα αγωνιστικά/τακτικά στοιχεία που περιμέναμε: συνεχή κίνηση στο δεύτερο μισό του γηπέδου με την μπάλα στα πόδια, συχνές προωθήσεις των πλάγιων μπακ, πολύ τρέξιμο στην άμυνα και σωστές αποστάσεις στην φάση της άμυνας.

Το ξεκάθαρο αγωνιστικό μειονέκτημα ήταν η επιπολαιότητα και περιορισμένες δυνατότητες των αμυντικών της ομάδας , ενώ απουσιάζουν οι κόφτες που θα μπορέσουν να δώσουν την απαραίτητη ηρεμίας στην αμυντική συμπεριφορά – ηρεμία που σαφώς προσφέρει ο πολύπειρος και ικανότατος Χάουαρντ στο τέρμα. Η επιλογή του Κλίνσμαν να παίξει με ρόμβο είχε ξεκάθαρο στόχο την συνοχή των γραμμών και την ενδυνάμωση της αμυντικής συνοχής με τον Γερμανό να παίρνει ρίσκο αφήνοντας τα φτερά σχετικά εκτεθειμένα στις επελάσεις/σέντρες των πλάγιων παικτών της Γκάνα. Κάτι ανάλογο αναμένεται να κάνει και απέναντι στην Πορτογαλία με το σύστημα να αναμένεται να μετατραπεί σε ένα 4-1-4-1 μειωμένου πλάτους με την αμυντική γραμμή να μένει βαθειά. Είναι σαφές ότι ο Κλίνσμαν θεωρεί ότι τα επιθετικά του πλάγια μπακ μπορούν να ανταπεξέλθουν στα επιθετικά τους καθήκοντα αναλαμβάνοντας όλη την πλευρά, ενώ πιστεύει ότι η πολυπρόσωπη παρουσία στον άξονα εξασφαλίζει καλύτερη αμυντική λειτουργία και δημιουργεί προϋποθέσεις ελέγχου του ρυθμού. Το πλάνο δεν είναι απίθανο να λειτουργήσει απέναντι στους ακραίους της Πορτογαλίας που αρέσκονται να παίζουν πολύ «μέσα» στην αντίπαλη εστία και τα δύο «8» να θέλουν χώρο στον άξονα για να τρέξουν με την μπάλα. Η Εθνική Πορτογαλίας σφύζει από επιθετικό ταλέντο και έχει την ανάγκη για νίκη… και μόνο νίκη. Από την άλλη η Αμερική είναι ασταθέστατη αμυντικά, έχει παίκτες που αρέσκονται στην επίθεση και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες των Πορτογάλων που δεν έχουν μάθει να ενεργούν σε παιχνίδι με την μπάλα. Η επιλογή του Over 2.5 δείχνει αν μη τι άλλο να στηρίζεται σε σοβαρές τακτικές βάσεις.

Διπλό με κάλυψη σε DNB η Αλγερία

Κλείνουμε τα σημερινά μας προγνωστικά στοιχήματος με το «Διπλό» Draw No Bet της Αλγερίας κόντρα στη Ν. Κορέα σε απόδοση 2.20. Σημαντική αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που με νίκη θα μπορούν να ελπίζουν στην πρόκριση στους 16’ σε έναν όμιλο με δύο «μεγάλα» φαβορί. Αμφότερες παρουσιάστηκαν σοβαρές στην 1η αγωνιστική απέναντι στους… μεγάλους και έδειξαν ότι, αν μην τι άλλο, είναι οργανωμένες ομάδες, τακτικά προσηλωμένες με σαφείς όμως αδυναμίες στο παιχνίδι τους. Χαλίλχοτζιτς δεν έδειξε ικανοποιημένος από την ομάδα του στον ματς με το Βέλγιο ενώ διέγνωσε πρόβλημα στην φυσική κατάσταση. Οι δηλώσεις του ήταν χαρακτηριστικές επί τούτου… «δυστυχώς μπορούσα να κάνω μόνο 3 αλλαγές». Παρά τους όποιους προβληματισμούς του και την μετριότατη εμφάνιση της ομάδας, η αλήθεια είναι ότι η Αλγερία έφτασε κοντά στο να πάρει βαθμό ή βαθμούς απέναντι στο Βέλγιο που λογίζεται από τα φαβορί της διοργάνωσης. Παρά το πολύ αμυντικό παιχνίδι και το μόλις ένα σουτ στην εστία η Αλγερία έδειξε στοιχεία τεχνικής ομάδας όταν είχε την μπάλα. Είναι δεδομένο ότι η Ν. Κορέα δεν είναι Βέλγιο.

Οι τακτικές απαιτήσεις του αγώνα και τα χαρακτηριστικά των Κορεατών αναγκάζουν τον Χαλίλχοτζιτς να υιοθετήσει, εκ νέου, χαμηλό αγωνιστικό βάθος, μειωμένο πλάτος και παίκτες πίσω από την μπάλα. Ο Σέρβος τεχνικός γνωρίζει ότι οι μειωμένοι χώροι για τον αντίπαλο είναι το «κλειδί» της αναμέτρησης.

Στην επίθεση η Αλγερία θα ποντάρει στον αργό ρυθμό και την προσπάθεια διατήρησης της κατοχής της μπάλας σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτή την υπεροχή της σε επίπεδο τεχνικής από τους Κορεάτες. Το ενισχυμένο κέντρο θα είναι μία λογική απάντηση στο pressing των αντιπάλων, ενώ η τοποθέτηση του Μετζανί σε ρόλο χαφ μπροστά από τα στόπερ σε ένα 4-1-4-1 φαντάζει σωστή αν αναλογιστεί κάνεις τους χώρους που ενεργεί ο Σον και τον κομβικό ρόλο που παίζει η απόδοση του στην συνολική εικόνα των Κορεατών. Το παιχνίδι είναι αρκετά ισορροπημένο και οι αποδόσεις αδικούν την Αλγερία που διαθέτει αγωνιστικά στοιχεία να αντιπαρατάξει στην ταχύτητα των Ν. Κορεατών. Η απόδοση της ομάδα του Μιουνγκ Μπό απέναντι στην Ρωσία δεν είναι ικανή για τόσο μεγάλο φαβοριτισμό της Ν. Κορέας, ειδικότερα απέναντι σε έναν προπονητή που ειδικεύεται στην τακτική ανάγνωση των αντιπάλων και την διατήρηση της αγωνιστικής πειθαρχίας, ανεξαρτήτου του πλάνου που εφαρμόζει.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και διαβάστε τα μοναδικά αφιερώματα για όλες τις Εθνικές ομάδες που βρίσκονται στο Mundial 2014.