ΣΤΟΙΧΗΜΑ : Εύκολα το Βέλγιο με Λουκακού, νίκη και για Ρωσία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 13:25

ΣΤΟΙΧΗΜΑ : Εύκολα το Βέλγιο με Λουκακού, νίκη και για Ρωσία

Σχεδόν μία εβδομάδα Μουντιάλ έχουμε διανύσει και το θέαμα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Πολλά γκολ, ανατροπές, εκπλήξεις και διαιτητικά λάθη συνθέτουν μέχρι στιγμής το μωσαϊκό της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Βραζιλία, χωρίς έως τώρα κάποιο ιδιαίτερο λάθος από τους διοργανωτές. Χθες μετά το πειστικό 4-0 της Γερμανίας, Ιράν και Νιγηρία μας χάρισαν το… χειρότερο παιχνίδι, μένοντας στο 0-0, ενώ αργά το βράδυ η Αμερική έμεινε όρθια στο τέλος και με γκολ στις καθυστερήσεις πήρε το πολύτιμο «τρίποντο» απέναντι στην Γκάνα (1-2). Σήμερα διεξάγονται τρεις αναμετρήσεις, δύο για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου και μία για τη 2η αγωνιστική του 1ου. Συγκεκριμένα στις 19:00 το πολλά υποσχόμενο Βέλγιο αγωνίζεται με την Αλγερία, στις 22:00 η οικοδέσποινα Βραζιλία κοντράρεται με το Μεξικό και στις 01:00 Ρωσία και Ν. Κορέα ρίχνουν αυλαία.

Χωρίς δυσκολία το Βέλγιο κόντρα στην Αλγερία

Αρχίζουμε τα σημερινά μας Προγνωστικά Μουντιάλ με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το -1 του Βελγίου κόντρα στην Αλγερία σε απόδοση 1.88. Το στοίχημά επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης του Βελγίου με δύο γκολ διαφορά. Αν το Βέλγιο επικρατήσει με ένα γκολ τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα. Από το ίδιο ματς κρατάμε επίσης και το «Να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή ο Λουκακού» που πληρώνει απόδοση 2.15.

Άλλο ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί και μεγάλο τακτικό ενδιαφέρον κυρίως εξαιτίας των τακτικών ιδιαιτεροτήτων και των επιλογών που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν οι δύο προπονητές. Το Βέλγιο παρουσιάζεται από τους μπουκ 5ο φαβορί της διοργάνωσης – και όση υπερβολή κι αν κρύβει αυτό το γεγονός η αλήθεια είναι ότι οι «διάβολοι» διαθέτουν ρόστερ για μεγάλα πράγματα. Μοναδικός στόχος της παρέας του Αζάρ είναι η νίκη απέναντι σε μία ομάδα που χαρακτηρίζεται από την δυνατότητα στην εναλλαγή θέσεων των χαφ μέσα στο παιχνίδι.

Ο Βίλμοτς έχει καταφέρει να σκορπίσει ενθουσιασμό σε όλο το φίλαθλο κοινό της Εθνικης Βελγίου αφού κατάφερε να κάνει ουσιαστικό σύνολο μία εκπληκτική φουρνιά παικτών που διαθέτει ισορροπία σε όλες τις γραμμές και world class παίκτες σε όλες τις γραμμές του γηπέδου – όπως οι Κουρτουά, Κομπανί, Αζάρ, Φελαινί και Λουκακού. Ο Βέλγος τεχνικός χρησιμοποιεί ένα μειωμένου πλάτους 4-2-3-1 σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την συνοχή των γραμμών, το κοντρόλ παιχνίδι και την γρήγορη εναλλαγή πασών. Οι Φελαινί και Ααζάρ αναλαμβάνουν κυρίαρχο τακτικό ρόλο στον άξονα με στόχο τη σύνδεση των γραμμών και την τροφοδότηση του Λουκάκου στην κορυφή της επίθεσης – ενός επιθετικού που παίζει με άνεση τον ρόλο του μοναδικού επιθετικού διαθέτοντας δύναμη, ύψος και αρκετή ταχύτητα αναλογικά με τα εντυπωσιακά του φυσικά προσόντα. Ο Βίτσελ αποτελεί τον κυματοθραύστη μπροστά από τα στόπερ – εκεί που η κλάση του Κομπανί είναι αρκετή για να εγγυηθεί ασφάλεια και ηρεμία στα μετόπισθεν. Ο Ντε Μπρούινε αρέσκεται να παίζει πιο βαθιά στο γήπεδο δημιουργώντας υπεραριθμία στον άξονα και ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την κυκλοφορία της μπάλας ανοίγοντας χώρο δράσης για τον Αζάρ που αναλαμβάνει σαφώς πιο ελεύθερο ρόλο.

Ο Μέρτενς της Νάπολι αναλαμβάνει ρόλους στην δεξιά γραμμή επιχειρώντας ουκ ολίγες σέντρες για το κεφάλι του Λουκακού, δημιουργώντας επιλογές και σε παιχνίδι μεγάλου αγωνιστικού πλάτους όταν αυτό χρειαστεί. Μοναδικό τακτικό πρόβλημα του Βίλμοτς είναι η απουσία επιθετικογενών και αξιόπιστων πλάγιων μπακ με τους Αλντερβέριλεντ και Βερτόγκεν να μην είναι σε θέση να καλύψουν αξιόπιστα τα φτερά, αποτελώντας έναν ακόμα λόγο για την υπερφόρτωση του άξονα από τους Βέλγους.

Προβάδισμα στη Βραζιλία πάμε με το N/G

Συνεχίζουμε με τον αγώνα Βραζιλία – Μεξικό όπου επιλέγουμε το NO/GOAL σε απόδοση 1.90. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση που δε σκοράρουν και οι δύο ομάδες και στην περίπτωση που δε σκοράρει καμία ομάδα. ε 3 βαθμούς αμφότερες, Βραζιλία και Μεξικό, αναμετρώνται σε μία αναμέτρηση όπου η Βραζιλία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, με το Μεξικό να είναι σαφώς ικανοποιημένο και με το βαθμό της ισοπαλίας. Είναι γεγονός ότι καμία από τις δύο αντιπάλους δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της στα πρώτα παιχνίδια του ομίλου, πάντα τηρουμένων των αναλογιών και της δυναμικής των αντιπάλων τους. Σε θεωρητικό επίπεδο και οι δύο ομάδες θα ήταν ικανοποιημένες από τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού η μεν Εθνική Βραζιλίας αντιμετωπίζει το Καμερούν την τελευταία αγωνιστική, ενώ το δε Μεξικό θα έχει κατακτήσει βαθμό στην έδρα του μεγάλου φαβορί της διοργάνωσης – όμως η ιδιοσυγκρασία της Βραζιλίας μπροστά στο κοινό της δεν επιτρέπει τέτοιους συλλογισμούς.

Ο Σκολάρι δεν αναμένεται να αποκλίνει των τακτικών/αγωνιστικών επιλογών της πρεμιέρας με την Κροατία. Ποδόσφαιρο κατοχής, ανάπτυξη από τα πλάγια, γρήγορο τέμπο στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, έμφαση στις προσωπικές ενέργειες του Νεϊμαρ και πολλές πλευροκοπήσεις από τα πλάγια μπακ. Η απόδοση των μπακ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εν λόγω αναμέτρηση αφού είναι οι ιδανικοί παίκτες για να αναδείξουν τα θεωρητικά μειονεκτήματα του 3-5-2 που χρησιμοποιεί ο Ερέρα. Άλβες και Μαρσέλο έδειξαν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και είναι βέβαιο ότι θα πάρουν πολλά μέτρα με την μπάλα στην αναμέτρηση σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν υπεραριθμία στις πλευρές του Μεξικό. Η (πιθανότατη) απουσία του Χουλκ σαφώς επηρεάζει την επιθετική δυναμική των φτερών της Βραζιλίας, αν και η μέτρια κατάσταση που βρίσκεται ο άσσος της Ζενίτ σε αντιπαράθεση με την ταχύτητα του Μπερνάρντ, μπορεί να αποτελέσουν, εν τέλει, πλεονέκτημα για την Βραζιλία. Κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι της Σελεσάο θα έχουν σίγουρα οι Νεϊμαρ και Όσκαρ. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα δεν θα βρεί τόσους χώρους όσους απέναντι στην Κροατία απέναντι στην συντηρητική αμυντική συμπεριφορά των «Ατζέκων» και είναι δεδομένο ότι θα ενεργήσει πολύ συχνά στον άξονα αφήνοντας χώρους για τις επελάσεις του Άλβες αλλά και προσφέροντας επιθετικό στήριγμα στον Φρεντ παίζοντας, ενίοτε, κοντά στον Φρεντ που φαίνεται να έχει δύσκολο έργο έναντι τριών σοβαρότατων κεντρικών αμυντικών.

Σημαντικός και ο ρόλος του Όσκαρ που επίσης θα κληθεί να κινηθεί πολύ στον άξονα και να συνεργαστεί με τον Νεϊμαρ. Οι τακτικές ιδιαιτερότητες του 4-2-3-1 απέναντι στο 3-5-2 δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις για τους μέσους της Βραζιλίας που θα πρέπει να ενεργήσουν και ως κρυφοί επιθετικοί – ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Φρεντ δεν διαθέτει στοιχεία που τον ευνοούν εν συγκρίσει με τα στόπερ του Μεξικό που παίζουν κοντά και με μεγάλο βάθος.

Στηρίζουμε Ρωσία στον «Άσσο»

Τέλος για το παιχνίδι που θα ρίξει την αυλαία της 1ης αγωνιστικής η Ρωσία αντιμετωπίζει τη Ν. Κορέα και εμείς θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.10. Η Ρωσία αντιμετωπίζει την Νότια Κορέα σε ένα παιχνίδι όπου οι μπουκ φαίνεται να μην δίνουν στην «αρκούδα» τη δέουσα προσοχή. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο είναι φαβορί απέναντι στους αξιόλογους Κορεάτες, αλλά η ποδοσφαιρική και στοιχηματική κοινότητα αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την ομάδα του Ιταλού «μαέστρου» των πάγκων – ίσως εξαιτίας της ταμπέλας της ηττοπαθούς ομάδας που κουβαλά η Ρωσία.

Ο Φάμπιο Καπέλο φαίνεται να στηρίζει το τακτικό του πλάνο στον ορθολογισμό, στην πειθαρχία και τα μειωμένα ρίσκα – τακτικές που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά των παικτών του αλλά και τη γενικότερη έλλειψη ταχύτητας στο ρόστερ. Ο Ιταλός θα έχει έναν ακόμα λόγο να επενδύσει στις παραπάνω τακτικές προσεγγίσεις απέναντι σε μία ομάδα που στηρίζεται στην ταχύτητα και την αντοχή.

Ο Καπέλο έχει υιοθετήσει ένα κλειστό 4-1-4-1 σε μία προσπάθεια να χτίσει σωστή αμυντική λειτουργία και να μειώσει τους διαθέσιμους κενούς χώρους για τον αντίπαλο. Ο αμυντικός μέσος σπάνια αποχωρίζεται τα δύο στόπερ που, σαφώς, θέλουν παίκτη μπροστά τους λόγω έλλειψης ταχύτητας ενώ η τετράδα των χαφ διαθέτει τα προσόντα να προωθήσει το παιχνίδι μπροστά. Είναι δεδομένο ότι η τετράδα των χαφ αποτελεί το «βαρύ» όπλο των Ρώσων με παίκτες που έχουν την δυνατότητα και παιδεία να ελέγξουν τον ρυθμό αλλά και να εκτελέσουν αντεπιθέσεις αν αυτό χρειαστεί σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα. Η Εθνική Ρωσίας είναι ομάδα που αρέσκεται στον έλεγχο του ρυθμού, δεν ανοίγει το τέμπο των αναμετρήσεων της, έχει δουλέψει τα στημένα και γενικότερα διαθέτει παίκτες με ποδοσφαιρική παιδεία και ευφυΐα ικανούς να ανταπεξέλθουν στα , συνήθως, απαιτητικά τακτικά θέλω του Καπέλο. Στην επίθεση αναμένεται ηγηθεί ο ρώσος… Τζάστιν Μπίμπερ (ένεκα της ομοιότητας με τον τραγουδιστή) Κοκόριν που έχει την κλάση να ανταποκριθεί σε σχετικά μοναχικούς τακτικούς ρόλους –με τον Κερζάκοφ να αποτελεί την πρώτη αλλαγή (και μετατόπιση του Κοκόριν στα αριστερά) σε μία πιο επιθετική προσέγγιση.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και διαβάστε τα μοναδικά αφιερώματα για όλες τις Εθνικές ομάδες.




00 inkefalonia general ad 300X250