Δίδαξε τα μυστικά της εκγύμνασης ο «γκουρού» της Εθνικής ομάδας μπάσκετ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Μαΐου 2012 19:00

Δίδαξε τα μυστικά της εκγύμνασης ο «γκουρού» της Εθνικής ομάδας μπάσκετ

Πραγματικά ήταν τόσα πολλά αυτά που είχε να πει ο γυμναστής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ κ. Γιάννης Παπαγεωργίου και ήταν πραγματικά χαρά για όλους που βρέθηκε στην Κεφαλονιά και μεταλαμπάδευσε τις πολύτιμες γνώσεις του σε παιδιά αθλητές, προπονητές, γυμναστές και στον απλό κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης» και τον άκουσε να μιλά. Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής

Για μιάμιση ώρα ο χαρισματικός και πολύπειρος αυτός γυμναστής, ανέπτυξε σε θεωρία και πράξη, τις ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι αθλητές στο ζέσταμα για να αποφύγουν τους τραυματισμούς.

Ποτέ βάρη σε παιδιά κάτω των 17 ετών

Ένα από τα σημεία της ομιλίας του κ. Παπαγεωργίου με ιδιαίτερη σημασία, ήταν ότι απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 17 ετών να κάνουν βάρη. «Θα πρέπει σε αυτές τις ηλικίες γίνονται ασκήσεις μόνο με το σωματικό τους βάρους, αλλιώς είναι επικίνδυνο να πάθουν ζημιές» τόνισε χαρακτηριστικά ο επί 12 χρόνια γυμναστής σε όλα τα ηλικιακά τμήματα των Εθνικών ομάδων μπάσκετ.

Ο κ. Παπαγεωργίου μίλησε και για άλλα πολλά θέματα και όλα τα παιδιά τον παρακολουθούσαν με ευλάβεια σε αυτά που είχε να τους πει και να τους διδάξει και όλοι στο τέλος τον ευχαρίστησαν με ένα θερμό χειροκρότημα.

Τον κ. Παπαγεωργίου καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, ο γενικός διευθυντής του ΑΣΚ κ. Θανάσης Μουίκης. Άλλωστε με προσωπικές ενέργειες του Θανάση Μουίκη (τους συνδέει στενή φιλία) ήρθε ο Γιάννης Παπαγεωργίου στο νησί μας λίγο πριν η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ξεκινήσει την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

{phocagallery view=category|categoryid=73}