ΣΤΟΙΧΗΜΑ : Νίκη και παραμονή για Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 13:59

ΣΤΟΙΧΗΜΑ : Νίκη και παραμονή για Ξάνθη

Μία ημέρα πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας και στη Superleague πέφτει σήμερα η αυλαία με το μπαράζ που θα αναδείξει την 3η ομάδα που θα ακολουθήσει στην Α’ Εθνική την Κέρκυρα και τη Νίκη Βόλου. Στις 20.30 λοιπόν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» Ολυμπιακός Βόλου και Ξάνθη αναμετρούνται για μία θέση στη Superleague της επόμενης χρονιάς σε ένα ματς δίχως αύριο. Κατά τα άλλα σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες για τη Β’ Ισπανίας, τη Β’ Ιταλίας και τη Φινλανδία, ενώ από αύριο τα «φώτα» πέφτουν στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου αρχίζει η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση με τον αγώνα της Σελεσάο κόντρα στην Κροατία.

Πιο έμπειρη η Ξάνθη, παίρνει τη νίκη

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά για το στοίχημα με το «Διπλό» της Ξάνθης στο μπαράζ του Χαριλάου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου σε απόδοση 1.90. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης άγνωστοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». «Ξήλωσαν» τα δοκάρια, πέταξαν γυαλιά και καρφιά στο χορτάρι και έβαψαν τους τοίχους. Θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος μέχρι την ώρα έναρξης του μπαράζ. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 5 φορές, με την Ξάνθη να μετράει τρεις νίκες και τον Ολυμπιακό Βόλου δύο. Δεν προέκυψε ποτέ ισοπαλία! Σχεδόν δύο μήνες μετά το φινάλε της Σούπερλιγκ, η Ξάνθη δίνει επιτέλους αυτόν τον αγώνα μπαράζ για την παραμονή της στην κατηγορία. Έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένη απ' τον πρόχειρο προγραμματισμό των ανθρώπων της διοργανώτριας αρχής, καθώς σε καμία χώρα στον πλανήτη δεν υποχρεώνεται ομάδα να περιμένει 2 μήνες για να δώσει ένα ματς που θα κρίνει όλη τη σεζόν! Ταινία να ήταν, τα "γυρίσματα" θα είχαν τελειώσει...

Οι Ακρίτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους με ανακοινώσεις, δηλώσεις και τοποθετήσεις, ωστόσο όλα αυτά δε μεταβάλλουν σε τίποτα τις συνθήκες της σημερινής αναμέτρησης. Σ' ένα γήπεδο (Κλεάνθης Βικελίδης), όπου φέτος πήραν τη μοναδική εκτός έδρας νίκη τους (5-1 επί της Καλλονής), οι Θρακιώτες μπαίνουν ως το φαβορί για την επικράτηση, έστω και αν απ' τα τέλη Απριλίου η μοναδική δράση που είχαν ήταν σε φιλικά παιχνίδια. Έπαιξε κατά σειρά με Εθνικό Γαζώρου (4-1), Βέροια (5-1), Πιρίν (6-0) και Εθνική Ενόπλων (4-1), ωστόσο όλα αυτά τα ευρέα σκορ δεν πρέπει να παρερμηνευτούν, καθότι είναι προφανές ότι ήρθαν κόντρα σε κουρασμένους, αδιάφορους και χωρίς κίνητρο αντιπάλους.

Για να φτάσει στο σημείο να δώσει μπαράζ, η Ξάνθη «αυτοκτόνησε», μιας και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 3/4 ήττες από Βέροια, Πλατανιά και ΟΦΗ και έτσι η νίκη επί του Παναθηναϊκού στην τελευταία «στροφή» δεν της αρκούσε. «Η αναμονή ήταν πάρα πολύ μεγάλη, περίπου δύο μήνες. Το περιμέναμε γιατί η Ξάνθη άδικα βρίσκεται στην θέση που βρίσκεται. Η ομάδα ξεκίνησε την σεζόν στις 19 Ιουνίου 2013 και θα τελειώσει σχεδόν μετά από έναν χρόνο», είπε ο Νίκος Κεχαγιάς και συμπλήρωσε: «Τον Ολυμπιακό Βόλου τον παρακολούθησα σε κάποια παιχνίδια. Θα έχει κάποιο ρυθμό από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά και κάποια φυσιολογική κούραση. Εμείς δεν έχουμε ρυθμό, άλλα έχουμε φρεσκάδα που νομίζω πως θα υπερισχύσει σε αυτό το παιχνίδι».

Τεράστια η απουσία του αρχισκόρερ Σολάρι, ο οποίος βρίσκεται στην Αργεντινή, υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα έχει ο Ράνος, ενώ υπάρχει το σενάριο της χρησιμοποίησης του Σολτάνι στην κορυφή της επίθεσης.

«Τρίποντο» για τη Λας Πάλμας

Από τη Β’ Ισπανίας, που φέτος αποτέλεσε ένα από τα πιο κερδοφόρα ταμεία του site (σ.σ: 603€ καθαρό κέρδος με 56/85 κερδισμένα σημεία, 9 εκ των οποίων void) κρατάμε τον «Άσσο» της Λας Πάλμας με αντίπαλο τη Χιχόν σε απόδοση 2.15. Να καταφέρει ό,τι δεν κατόρθωσε την περσινή σεζόν, όταν και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Αλμερία, θα προσπαθήσει φέτος η Λας Πάλμας. Ο αντίπαλος μόνο εύκολος δεν είναι, όμως οι νησιώτες δείχνουν αποφασισμένοι για την πρόκριση στο διπλό τελικό. Η αντικατάσταση του Σέρχιο Λομπέρα από τον Χοσίκο (που ήρθε πολύ αναπάντεχα) αποδείχθηκε τελικά σωστή κίνηση, με την ομάδα από τα Κανάρια Νησιά να κερδίζει την Πονφεραντίνα στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικές και να «κλειδώνει» την παρουσία της στα πλέι οφ. Η νίκη αυτή έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών «κολλητών» ηττών. Στο 6-2-2 το σερί της Λας Πάλμας στα 10 τελευταία «εντός». Αποθεραπεύθηκε και επιστρέφει απευθείας στο αρχικό σχήμα ο μπακ Τσάμπι Καστίγιο, με τον Άνχελ Λόπεθ να μετακινείται στη φυσική του θέση, στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στηρίζουμε με κάλυψη τη Χόνκα, κερδίζει η Μιλικόσκι

Από τη Φινλανδία κρατάμε τον «Άσσο» Draw No Bet της Χόνκα σε απόδοση 2.30 και τον «Άσσο» της Μιλικόσκι με αντίπαλο τη Σεϊναγιόκι που πληρώνει 2.00. Αντιμέτωπες ξανά μετά από μια εβδομάδα Μιλικόσκι και Σεϊναγιόεν, με την Μιλικόσκι να θέλει στην έδρα της να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα που γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική με 1-0 από τη σημερινή της αντίπαλο. Η Μιλικόσκι έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τη νίκη με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στο -7 από την πρωτοπόρο Ελσίνκι. Καλείται να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, προκειμένου να μην αφήσει την Ελσίνκι να ξεφύγει και άλλο στην βαθμολογία αλλά και να μη τεθεί από νωρίς εκτός τροχιάς τίτλου.

Για το άλλο παιχνίδι η Χόνκα επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια, καθώς επικράτησε την προηγούμενη αγωνιστική με 1-0 της Ροβανιέμι. Αν και θεωρητικά είχε εύκολο έργο, δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην προτελευταία της βαθμολογίας και με ένα τέρμα στο δεύτερο μέρος κατάφερε να πάρει το παιχνίδι. Βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και στο -4 από την Τρίτη της βαθμολογίας και σημερινή της αντίπαλο Λάχτι. Αν και σήμερα έχει δύσκολο έργο κόντρα στη Λάχτι, θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς προκειμένου να μειώσει την διαφορά της στο -1, θέλοντας έτσι να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της τρίτης θέσης.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος, ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Μουντιάλ 2014 και διαβάστε τα μοναδικά αφιερώματα της Εθνικής Βραζιλίας και της Εθνικής Κροατίας που ανοίγουν την αυλαία της διοργάνωσης. 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250