ΣΤΟΙΧΗΜΑ : Πρόβα τζενεράλε για Εθνική, δύο σημεία από τα φιλικά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 14:15

ΣΤΟΙΧΗΜΑ : Πρόβα τζενεράλε για Εθνική, δύο σημεία από τα φιλικά

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν την έναρξη της μεγάλης γιορτής του ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Βραζιλίας και η Εθνική μας ομάδα δίνει σήμερα τα ξημερώματα το τελευταίο της φιλικό αγώνα στο Νιού Τζέρσεϊ με αντίπαλο τη Βολιβία, που θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας στις 14 Ιουνίου με την Κολομβία. Οι διεθνείς μας θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις, έπειτα απ' αυτήν κόντρα στη Νιγηρία και να τη συνδυάσουν με την επίτευξη τουλάχιστον ενός τέρματος, έτσι ώστε να απομακρύνουν και το τυχόν ψυχολογικό βάρος της "αφλογιστίας".

Εναντίον της Νιγηρίας, ο Φερνάντο Σάντος άλλαξε τα 10/11 της ενδεκάδας σε σχέση με το ματς κόντρα στους Πορτογάλου, απόφαση που του «βγήκε». Η Εθνική Ελλάδος είχε ρυθμό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, καλή πίεση και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Το γεγονός ότι δε σκόραρε οφείλεται μάλλον στις κακές τελικές επιλογές και στην έλλειψη ομαδικού πνεύματος. «Κάναμε αρκετές αλλαγές. Ήταν δύσκολο για μας γιατί είχαμε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι από την Πορτογαλία. Υπήρχε το τζετ-λαγκ. Νομίζω όμως πως παίξαμε καλύτερα σήμερα. Ήταν ένα δείγμα της προόδου που θέλουμε να δούμε απ' όλους τους παίκτες», είπε ο Σάντος. Ενόψει της αναμέτρησης με τη Βολιβία, ο Πορτογάλος κόουτς «θόλωσε τα νερά». Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα παρατάξει τη θεωρητικά βασική ομάδα ενόψει της πρεμιέρας με την Κολομβία ή αν θα συνεχίσει τις δοκιμές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν ξανά αλλαγές, ενδεχομένως και σαρωτικές.

Σήμερα το κουπόνι μας περιλαμβάνει εννέα φιλικά προετοιμασίας και αγώνες για τα πρωταθλήματα της Β’ Ιταλίας και της Β’ Βραζιλίας που ακόμα είναι σε δράση.

Over 2.5 στο Κροατία – Αυστραλία

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τα Διεθνή Φιλικά και το Over 2.5 στον αγώνα Κροατία – Αυστραλία που πληρώνει 2.25. Πρόβα τζενεράλε η σημερινή για Κροατία και Αυστραλία, πριν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014. Οι Κροάτες του Νίκο Κόβατς έρχονται στη Βραζιλία με πολλές φιλοδοξίες, αν και ο όμιλός τους είναι αρκετά δύσκολος (εναρκτήριο ματς στις 12/06 κόντρα στην οικοδέσποινα, ακολουθούν τα παιχνίδια με Καμερούν και Μεξικό). Οι Κροάτες διαθέτουν παίκτες έμπειρους και ποιοτικούς σε όλες τις γραμμές, ενώ προέρχονται από ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (2-2-0), δύο επίσημων και δύο φιλικών. Επιστροφή στο αρχικό σχήμα για τους Ματέο Κόβασιτς και Λούκα Μόντριτς, ενώ πιθανότατα ο επιθετικός Μάντζουκιτς θα καθίσει στον πάγκο (είναι τιμωρημένος για το πρώτο ματς κόντρα στη Βραζιλία). Από την άλλη πλευρά, μπορεί η Αυστραλία να μπαίνει στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014 ως μία από τις θεωρητικά αδύναμες ομάδες, όμως ο προπονητής Ποστέκογλου θεωρεί ότι το σύνολό του μπορεί να κάνει την έκπληξη. Βέβαια, μετά την ανακοίνωση της τελικής 23άδας υπάρχουν δύο σημαντικοί «πονοκέφαλοι», που ακούνε στα ονόματα Φράνιτς (βασικός δεξιός μπακ) και Μπρεσιάνο (βασικός μέσος).

Ο Ποστέκογλου ελπίζει ότι οι δύο παίκτες θα καταφέρουν τελικά να δώσουν το «παρών» στο εναρκτήριο ματς κόντρα στη Χιλή (14/06), ενώ ακολουθούν αυτά με Ολλανδία και Ισπανία. Στο 2-1-3 το σερί των «καγκουρό» στην τελευταία εξάδα αγώνων τους, που ήταν όλοι φιλικού χαρακτήρα.

Με δύο γκολ χάντικαπ η Σερβία

Στο τελευταίο φιλικό της η «Σελεσάο» θα αγωνιστεί κόντρα στη Σερβία και πιστεύουμε πως θα παρουσιαστεί συγκρατημένη, με τους παίκτες του Σκολάρι να μη… βάζουν τα πόδια στη φωτιά, θέλοντας να αποφύγουν τυχόν τραυματισμούς που θα τους στερούσαν την παρουσία τους στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ κόντρα στην Κροατία στις 12 Ιουνίου. Για αυτό θα επιλέξουμε το +2 της Σερβίας σε απόδοση 1.95. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Σερβίας ή ισοπαλίας ή ήττας με ένα γκολ διαφορά. Αν η Σερβία ηττηθεί με δυο γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Ουσιαστικά δεν αναμένεται καμία αλλαγή σε σχέση με το φιλικό κόντρα στον Παναμά, όπου είδε την ομάδα του να σκοράρει τέσσερις φορές, χωρίς πάντως να πιάσει συνολικά σπουδαία απόδοση. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Νεϊμάρ, ο οποίος πάντως είπε πως δεν είναι ακόμα απολύτως έτοιμος. «Δεν είμαι ακόμα έτοιμος, θέλω λίγο χρόνο ακόμα. Αισθάνθηκα κουρασμένος πριν το τέλος του ματς. Θέλουμε ακόμα εννέα μέρες και ελπίζω σταδιακά να φτάσω εκεί που θέλω», ήταν τα λόγια του άσου της Μπαρτσελόνα. Μετά και από αυτό το ματς πάντως επέκτεινε στις οχτώ το νικηφόρο σερί της, ενώ για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία της σκόραρε τουλάχιστον τέσσερα γκολ, μετρώντας μόλις ένα τέρμα παθητικό στα τέσσερα πιο πρόσφατα.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και διαβάστε τα μοναδικά αφιερώματα για την Εθνική Κολομβίας, την Εθνική Ιαπωνίας και την Εθνική Ακτής Ελεφαντοστού που αποτελούν τους αντιπάλους της Εθνικής μας στο Γ’ όμιλο του Μουντιάλ.


Ετικέτες: