Αποχωρεί ο Σπανούλης από τον Ολυμπιακό;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 21:10

Αποχωρεί ο Σπανούλης από τον Ολυμπιακό;

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση φέρεται να είναι ο Βασίλης Σπανούλης, μετά την απώλεια και του φετινού πρωταθλήματος -πλάι στο περσινό- από τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής του, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε ευθαρσώς ότι η χρονιά του Ολυμπιακού είναι αποτυχημένη, εφόσον δεν κέρδισε κάποιο τρόπαιο, όμως κάλυψε τον παίκτη του για τις κακές εμφανίσεις, ιδιαίτερα στους δύο τελευταίους τελικούς -όπως, άλλωστε και ο Στράτος Περπέρογλου- λέγοντας πως "ο Ολυμπιακός είναι ομάδα βασισμένη στο Σπανούλη".

Αν τον Μπαρτζώκα θα τον παρασύρει η απώλεια τίτλων από το λιμάνι και θα του κοστίσει τη θέση του, κάτι που είχε, εξάλλου, πέσει στο τραπέζι και πέρσι, αλλά διασώθηκε με την κατάκτηση της Euroleague, ο Σπανούλης φαίνεται να κάνει σκέψεις οικειοθελούς αποχώρησης από τους ερυθρόλευκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι φαίνεται ότι το συζητούν, καθώς έχουν αφουγκραστεί τις... μουρμούρες του κόσμου για τις μεταπτώσεις του Έλληνα γκαρντ. Το συμβόλαιο του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό, είναι, ούτως ή άλλως, μεγάλο για να ακούγονται ψίθυροι γύρω από το όνομά του. Στην πιο επιτυχημένη διετία του Ολυμπιακού οι Αγγελόπουλοι έφτασαν αλλάζοντας ολόκληρη την ομάδα κι αυτό δεν το ξεχνούν, όποτε γιατί να μην το επιχειρήσουν ξανά.

Ο ίδιος ο Σπανούλης, από την πλευρά του, εμφανίζεται απογοητευμένος που η συνέντευξη Τύπου μετά τον πέμπτο τελικό, τουλάχιστον σε ό,τι είχε να κάνει με τον Ολυμπιακό, εστιάστηκε στην κακή απόδοση του ίδιου.

Επίσης, τον έχουν κι εκείνο πειράξει τα σχόλια των οπαδών του Ολυμπιακού, τα οποία ακούει συχνά-πυκνά.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχτηκε SMS παρηγοριάς στο κινητό του από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, συνεπώς, τα σενάρια μετακόμισής του στην Κωνσταντινούπολη από τη νέα σεζόν ίσως να μην είναι και τόσο αβάσιμα.

Πάντως, τον παίκτη θέλει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος έχει αναλάβει την Εφές Αναντόλου για να την κάνει ανταγωνιστική σε Τουρκία και Ευρώπη και το έχει πει ξεκάθαρα.

Ο ίδιος ο Βασίλης Σπανούλης, κατά την έξοδο του από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ είπε τα εξής: "Μετά από δύο μαγικές χρονιές φέτος είναι μία κακή χρονιά για την ομάδα. Για την απώλεια του Πρωταθλήματος αναλαμβάνω την περισσότερη ευθύνη. Κατά ένα μεγάλο λόγο ευθύνομαι εγώ που χάσαμε το φετινό Πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να είσαι μπροστά μόνο στα ωραία και καλά, αλλά και στα άσχημα και στα δύσκολα. Θέλω να βγω εγώ μπροστά και να πω ότι αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη.

Πηγή: news.gr

Θεωρώ ότι η ευκαιρία να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα χάθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι, στο ΣΕΦ. Όταν κάνεις break, πρέπει να τελειώσεις το πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο σου. Δυστυχώς χάσαμε αυτή την ευκαιρία. Νομίζω ότι τελειώσαμε! Όπως είπα, πρόκειται για μία κακή χρονιά. Στον αθλητισμό πρέπει να είσαι δυνατός. Πρέπει να μάθεις να ζεις με τα ωραία, αλλά και με τα άσχημα. Το ξαναλέω, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη".

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν, ο αρχηγός των ερυθρολεύκων δεν θέλησε να απαντήσει...

Η αντίδρασή του ήταν να αποχωρήσει κατευθείαν προς το πούλμαν των Πειραιωτών, κατ' άλλους, με δάκρυα στα μάτια.

Στις εν θερμώ σκέψεις του Σπανούλη, λίγες μόλις ώρες μετά τον πέμπτο τελικό, κυριαρχούν άλλα δύο πράγματα: Το πρώτο -και αντικειμενικότερο- είναι η απώλεια του τίτλου και η ολοκλήρωση της σεζόν χωρίς τίτλο για την ομάδα του και το δεύτερο το έντονο πικάρισμα των οπαδών του Παναθηναϊκού όταν ευστόχησε στις πρώτες του βολές το βράδυ της Τετάρτης.

Ο ερυθρόλευκος γκαρντ σκέφτεται ήδη μια νέα αρχή.

Είναι γνωστό ότι ο Βασίλης Σπανούλης είναι παίκτης ψυχολογίας.