O A.O.K.I. κυπελλούχος 2013-2014

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 02:28

O A.O.K.I. κυπελλούχος 2013-2014

Αφού πέρασε από «σαράντα κύματα» η διεξαγωγή του 33ου τελικού του τοπικού κυπέλλου τελικά σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό των Κεραμειών έμελλε να διεξαχθεί, πάντως όχι σύμφωνα με τον τρόπο που έπρεπε. Για αυτό ευθύνη έχουν πολλοί αλλά δεν είναι της στιγμής αφού για εμάς πρωταρχικό ρόλο έχει το ποδόσφαιρο. 

Α.Ε. Κ. – Α.Ο.Κ.Ι. σε ένα μέτριο παιχνίδι με την ομάδα του Γιάννη Τζουγανάτου να είναι η νικήτρια με σκορ 1-0 και τροπαιούχος αφήνοντας με το παράπονο του χαμένου στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό τοπικού κυπέλλου ομάδα του Σπ. Παπαδάτου.
Οι «μάχες» στον αγωνιστικό χώρο ήταν δυνατές και σε αυτό τον τομέα σαφώς υπερίσχυσαν αυτοί του Α.Ο.Κ.Ι. οι οποίοι κατάφεραν να πάνε το παιχνίδι στα μέτρα τους και στο τέλος να πανηγυρίζουν ως κυπελλούχοι της φετινής περιόδου.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές όπως προαναφέραμε ήταν μέτριο και οι κυπελλούχοι με ένα γκολ στην αρχή κατάφεραν να προσθέσουν το 6ο κύπελλο της ιστορίας τους στην τροπαιοθήκη της ομάδας.
Οι «μαυρόασπροι» εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να κρατήσουν σε χαμηλή «πτήση» τα ατού των αντιπάλων τους χωρίς να τους επιτρέπουν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Αγκούσι.
Οι «κιτρινόμαυροι από την άλλη έκαναν το χειρότερο φετινό τους παιχνίδι και αυτό το πλήρωσαν με την απώλεια ενός τίτλου, δεν απείλησαν ποτέ εκτός από μια δυο όχι μεγάλες ευκαιρίες και τελικά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι δεν πρέπει να παραπονιούνται για το τελικό αποτέλεσμα που ήταν δίκαιο βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στον τελικό.
Πρέπει να πούμε ότι είχαν και την ατυχία να τραυματιστεί και να αποχωρήσει από το παιχνίδι πολύ γρήγορα το βαρόμετρο της ομάδας ο Άλκης Κρούτη και έτσι όλα τους πήγαν στραβά.
Φάσεις και γκολ
Ο Α.Ο.Κ.Ι. θα απειλήσει πρώτος την εστία του Άννινου όταν στο 4’ ο Πολλάκης θα βρει ωραία στην πλάτη της άμυνας τον Βουκελάτο, ο τελευταίος θα σουτάρει από κοντά αναγκάζοντας τον πανύψηλο τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ. να διώξει εντυπωσιακά την μπάλα κόρνερ.
Η απάντηση για τους τυπικά γηπεδούχους είναι ένα μακρινό σουτ του Ιλίρ που καταλήγει άουτ στο 5’.
Στο 14’ οι μαυρόασπροι θα καταφέρουν να πάρουν προβάδισμα 1-0 στο σκορ, με τον Αλ. Πολλάτο να αλλάζει γήπεδο από δεξιά στα αριστερά και να βρίσκει τον Πολλάκη μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος επωφελείται από την στιγμιαία αδράνεια του Βασ. Σπανού, προχωράει και με κοντινό σουτ να μην αφήνει κανένα περιθώριο στον Άννινο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε πανηγυρισμούς.
Ο Γ. Βουκελάτος με ένα γυριστό σουτ έξω από την περιοχή αριστερά και πλάγια στο 26’ θα στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του Άννινου.
Στο 45’ ο Μπαζάρογλου εκτελεί φάουλ που θα φέρει την μπάλα στην περιοχή του Αγκούσι, ο Ιλίρ θα πιάσει την κεφαλιά για να καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ.Ι..
Με λιγοστές φάσεις και τον Α.Ο.Κ.Ι. να προηγείται 1-0 θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45’.
Στο δεύτερο και με την ψυχολογία υπέρ τους οι «ασπρόμαυροι» του Α.Ο.Κ.Ι. θα διαχειριστούν άψογα το υπέρ τους σκορ και τελικά θα το κρατήσουν ως το τέλος.
Οι «κιτρινόμαυροι» από την άλλη προσπαθούσαν ανορθόδοξα να σπάσουν την άριστα στημένη άμυνα των αντιπάλων τους με μακρινές πάσες, κάτι που ήταν εύκολο να αποκρούονται από την άμυνα των αντιπάλων και να μην δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που θα απειλήσουν στην εστία τους Αγκούσι
Οι φάσεις σε αυτό το διάστημα, όπως και στο πρώτο, ήταν λίγες και όχι ιδιαίτερα επικίνδυνες μπροστά στις δυο εστίες.
Στο 48’ ωραία ατομική προσπάθεια του Βουκελάτου από αριστερά και παράλληλη πάσα στην περιοχή του Άννινου δεν θα προλάβει ο Μπενετάτος για κάτι καλό και η μπάλα περνάει άουτ.
Ο νεαρός Σπανός στο 60’ σε μακρινό σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα να περάσει λίγο άουτ.
Ένα απ΄ ευθείας εκτελεσμένο φάουλ στο 70’ του Βουκελάτου, παρά την διπλή προσπάθεια του Άννινου, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα αφού ο τελευταίος θα μπλοκάρει την μπάλα.
Καλή ευκαιρία για την ομάδα του Σπ. Παπαδάτου στο 77’ όταν ο Μπαζάρογλου θα σεντράρει παράλληλα με την εστία του Αγκούσι, όμως την τελευταία στιγμή θα προλάβει να διώξει ο Κλειτογιάννης πριν γίνει απειλητικός ο Εμιλιάνο.
Τελευταία φάση μπας και πάει το παιχνίδι στην παράταση είναι για την Α.Ε.Κ., η οποία έχει ανεβάσει κάπως την απόδοση της. Στο 85’ ο Σπανός να σεντράρει από αριστερά όπου δημιουργεί μια σύγχυση στην εστία του Αγκούσι, ο Μπαζάρογλου όμως δεν πιάνει καλά το σουτ με αποτέλεσμα να αποκρούσει εύκολα ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Κ.Ι..
Το σφύριγμα της λήξης θα βρει τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία της ομάδας ένα «κουβάρι» να πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου και την Α.Ε.Κ. να μην μπορεί στην πρώτη παρουσία της ιστορίας της σε τελικό να το κατακτά.
Ευχάριστο το κλίμα στην απονομή με τους νικητές να χειροκροτούν τους ηττημένους και τους τελευταίους να τους το ανταποδίδουν στην συνέχεια. Ήταν πράγματι μια πολύ ωραία στιγμή από αυτές που θέλουμε στα γήπεδα μας αλλά και να θυμόμαστε.
Μπράβο σε όλους για τον αθλητικό πολιτισμό που δίδαξαν!!
Διαιτητής: Ο κ. Αγγ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Γ. Γασπαράτο.
Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.: (Σπ.Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης, Σπανός Βασ., Κούκλης, Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Κόμητας (74' Ζαμπαύτης), Κρούτη (30' λ.τ. Χασάη), Εμιλιάνο, Μπαζάρογλου, Ίλιρ (65' Στάβερης).
Α.Ο.Κ.Ι.: (Γιαν. Τζουγανάτος), Αγκούσι, Πολλάτος Διον., Κλειτογιάννης, Λυκούδης, Μπενετάτος (90' Παρασκευόπουλος), Πολλάτος Αλ. (89' Σπανός Β.), Πολλάκης (85' Κουμαριώτης), Βουκελάτος, Χαλιώτης, Λαμπρόπουλος. 
Δηλώσεις 
Γιάννης Βουκελάτος: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας, στον προπονητή μας και στην Διοίκηση. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για της ομάδας γιατί περάσαμε από πολύ δύσκολα στάδια. Κάποιοι μας είχαν ξοφλημένους. 
Εμείς όμως είμαστε εδώ και το δείξαμε ακόμη και με μικρότερο μπάτζετ και ρόστερ από πέρυσι.  Σήμερα πήραμε έναν σημαντικό τίτλο που μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια  ώστε να πατάμε γερά στα πόδια μας.
Σε ερώτηση ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας απάντησε:
Το πάθος και η θέληση,  αφού θεωρώ ότι σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει ρόλο ποιος έχει καλύτερο ρόστερ ή πολλά χρήματα στην ομάδα και πίστευα όποιος το θέλει και έχει πάθος θα το πάρει.
Για το γρήγορο γκολ και αν ήταν αυτό που τους έδωσε το παιχνίδι είπε:
Συνολικά η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή, αξίζαμε το κύπελλο, δεν απειληθήκαμε, κάναμε πολλές ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε με τον Μάκη (Πολλάκης) να βάλουμε το γκολ και στη συνέχεια να το διαχειριστούμε σωστά και έτσι ήρθε το τρόπαιο.
Μάκης Πολλάκης: Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Εμείς το κύπελλο το θέλαμε περισσότερο και μόνο αυτό είχαμε στο μυαλό μας. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ φορτισμένος τις τελευταίες μέρες αφού ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι μιας και παρουσιάζομαι στον στρατό.
Τώρα για τον τελικό, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού θεωρώ ότι το αξίζαμε, παίξαμε πολύ δυνατά και τα καταφέραμε. Πίστευα ότι θα πετύχαινα γκολ και θα κατακτούσαμε το κύπελλο αφού το έβλεπα μέσα στα μάτια των συμπαικτών μου. Άλλωστε παρά την μεγάλη αποχή είμαστε καλά προετοιμασμένοι είχαμε δουλέψει για αυτό το παιχνίδι και όλα ήρθαν φυσιολογικά.
Σε ερώτηση και στους δυο αν η κατάκτηση του κυπέλλου τους ανοίγει την όρεξη και για το πρωτάθλημα μας απάντησαν.
Γιάννης Βουκελάτος: Προς το παρόν θα χαρούμε αυτό τον τίτλο. Ήταν κάτι που ήθελε πολύ η ομάδα μιας και είχε αρκετά χρόνια να κατακτήσει κάποιον αφού είχαμε φτάσει τα τελευταία χρόνια σε ανάλογους τελικούς και δεν τα είχαμε καταφέρει. Σίγουρα μας ανοίγει η όρεξη. Θα συνεχίσουμε δεν σταματάμε εδώ και θα παίζουμε για να κερδίζουμε.
Μάκης Πολλάκης: Πρώτα από όλα με την κατάκτηση του κυπέλλου σίγουρα η ψυχολογία της ομάδας θα ανέβει πολύ παραπάνω. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και παρά το ότι σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή και αήττητη ομάδα τα καταφέραμε. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα παιχνίδι, ένας τελικός στον οποίο ρόλο έπαιξαν πολλοί παράγοντες ακόμη και το γκολ που μπήκε αρκετά νωρίς. Θεωρώ ότι με την κατάκτηση του κυπέλλου δικαιωθήκαμε μιας και τελευταία δεν μας πήγαινε και πολύ η τύχη και η σημερινή εμφάνιση πρέπει να γίνει παράδειγμα  για την συνέχεια αφού με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν.
Μικρά από τον τελικό
  • Στο τέλος πραγματοποιήθηκε η απονομή του «τροπαίου» και των μεταλλίων στον κυπελλούχο περιόδου 2013-20104 Α.Ο.Κ.Ι., των μεταλλίων σε αυτούς της Α.Ε.Κ., και στους διαιτητές.
  • Τα μετάλλια των διαιτητών απένειμε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής.
  • Στην ομάδα του Α.Ε.Κ. τα μετάλλια του φιναλίστ απένειμε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Κεφαλονιάς κ. Νίκος Ανουσάκης.
  • Σε αυτούς του Α.Ο.Κ.Ι. ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης.
  • Τέλος το κύπελλο παρέδωσε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Βαγγέλης Μαζαράκης στους αρχηγούς της κυπελλούχου ομάδας του Α.Ο.Κ.Ι.  Πολλάτο Διονύση και Βουκελάτο Γιάννη.
  • Πρέπει να τονίσουμε την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου που τίμησε δεόντως την «γιορτή» (ήταν γεμάτη η εξέδρα του δημοτικού των Κεραμειών).
  • Τίμησαν με την παρουσία τους τον τελικό ο αντιπερειφερειάρχης κ. Σ. Κουρής, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Κεφαλονιάς κ. Ν. Ανουσάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Α. Κωνσταντάκης.
  • Στην αρχή είχαμ ε και κάποια απρόοπτα με αποτέλεσμα να μην προλάβει τον χαιρετισμό των ομάδων ο πρόεδρος του Α.Ο.Κ.Ι. κ. Γ. Πολλάτος.
  • Επίσης την ίδια στιγμή αντηλλάγησαν και κάποια «Γαλλικά» που ευτυχώς δεν πήραν έκταση.
  • Τέλος η αγωνία και το πάθος του Γ. Τζουγανάτου που έζησε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον τελικό ήταν εμφανής σε όλη την διάρκεια του τελικού αφού δεν σταμάτησε καμία στιγμή να δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του.
  • Φαντάρος από αύριο ο σκόρερ του "χρυσού" γκολ του αγώνα Γεράσιμος Πολλάκης. Καλή θητεία  Μάκη!

sportsthea.blogspot.com




00 inkefalonia general ad 300X250