Ο Νικόλας Βαλλιανάτος επέστρεψε στα παρκέ δυνατός και υγιής και δηλώνει: «Ευχαριστώ όσους με στήριξαν»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 10:57

Ο Νικόλας Βαλλιανάτος επέστρεψε στα παρκέ δυνατός και υγιής και δηλώνει: «Ευχαριστώ όσους με στήριξαν»

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες που έβγαλε ποτέ το νησί. Στα 34 χρόνια του, εξακολουθεί να δηλώνει «ερωτευμένος» με την πορτοκαλί μπάλα και να κάνει με ζήλο αυτό που αγαπάει... Να αγωνίζεται με την φανέλα του Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και να συνεχίζει να εντυπωσιάζει... Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή Ο Νικόλας Βαλλιανάτος αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ιστορίας του μπάσκετ του νησιού. Πλέον έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας, επέστρεψε στα παρκέ γερός και δυνατός κάνοντας χαρούμενους τους συμπαίκτες του και τον φίλαθλο κόσμο του νησιού και προκαλώντας πονοκέφαλο στους αντιπάλους. Ο Νικόλας Βαλλιανάτος ανοίγει την καρδιά του σε μια συνέντευξη με πολύ... μπάσκετ και συναίσθημα!

DSC 0007

- Θεωρείσαι ένας από τους πέντε καλύτερους παίκτες στην ιστορία του Κεφαλλονίτικου μπάσκετ. Πώς αισθάνεσαι γι' αυτό;

- Είναι σημαντικό για μένα που συνεχίζω ακόμα να παίζω μπάσκετ. Είμαι 34 χρονών και συνεχίζω να αγωνίζονται και αυτό μου δίνει χαρά . «Τραβιέμαι» και με τον αρχηγό της ομάδας τον Πάνο Σαρρή που είναι 35χρονών και συνεχίζω. Με το μπάσκετ αισθάνομαι σαν να είμαι παιδί . Το απολαμβάνω πάρα πολύ. Άλλωστε θέλω να κερδίζω πάντα στους αγώνες».

- Τι αντιπροσωπεύει για σένα ο ΑΣΚ;

«Ο ΑΣΚ αντιπροσωπεύει όλη την Κεφαλονιά. Είναι η μοναδική ομάδα που έχει φτάσει στη Γ΄ Εθνική και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Ο ΑΣΚ είναι το σύμβολο και η σημαία της Κεφαλονιάς. Υπάρχουν επίσης και πάρα πολλά παιδιά από πίσω στην ακαδημία που ασχολούνται και αυτό μου αρέσει πολύ. Είναι πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα να βλέπεις αυτά τα παιδιά να εξελίσσονται».

- Υπήρξαν άνθρωποι που σε βοήθησαν στην πορεία σου;

«Το μπάσκετ το αγαπάω και είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, έχω ξεκινήσει από μικρό παιδάκι χάρη στον Πάνο Ματιάτο. Ο Πάνος Ματιάτος με στήριξε πολύ στα πρώτα μου βήματα, με έμαθε να παίζω σωστό μπάσκετ και με στήριξε σαν δεύτερος πατέρας. Πάντα με βοήθαγε σε όλα και τον ευχαριστώ πολύ. Το χρωστάω σε αυτόν που παίζω ακόμα μπάσκετ. Χαίρομαι που τον βλέπω ακόμα εκεί μέσα στο παρκέ και προσπαθεί να βγάλει νέα ταλέντα για την ομάδα. Ο Πάνος Ματιάτος ήταν ο άνθρωπος που με έβαλε σε ανδρική ομάδα από τα 13 μου χρόνια. Αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω ποτέ».

- Τι πιστεύεις για τη δουλεία που γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΑΣΚ και ποιο είναι το μέλλον του σε αγόρια και κορίτσια;

«Όλο αυτό με τα τμήματα υποδομής οφείλεται στον πρόεδρο Θανάση Μουίκη, που στηρίζει για χρόνια την ομάδα και την αγαπάει από παλιά. Ήταν πάντα κοντά στην ομάδα. Παράλληλα έχουμε πολλούς καλούς προπονητές από πίσω που βοηθούν τα τμήματα υποδομής. Έχεις προπονητές και ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ. Έχεις τον Πανό Ματιάτο, τον Γιάννη Βουργίδη , τη Ράνια Πολλάκη , τον Λεωνίδα Παπαδάτο, τον Μάκη Μαρκάτο, τον Γιώργο Γιαννάτο, που είναι εκεί γιατί αγαπούν το μπάσκετ και βοηθούν τα παιδιά να «ξεφύγουν» από το internet και από όλα αυτά τα πράγματα. Και υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά και κορίτσια και αγόρια που ευχαριστιούνται. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

DSC 0160

- Ο ΑΣΚ έχει την εκτίμηση τόσο εντός, όσο και εκτός Κεφαλονιάς. Το εκλαμβάνεις αυτό όταν αγωνίζεσαι με τη φανέλα της ομάδας;

«Εγώ μόνο που φοράω αυτή τη φανέλα με πιάνει ανατριχίλα. Οι διαιτητές σε σέβονται, οι παράγοντες σέβονται την ομάδα και αυτόν το σεβασμό τον έχει αποκτήσει με την πορεία που έχει στο μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό οφείλεται όλα αυτά τα χρόνια στον Θανάση Μουίκη που συνεχίζει ακούραστα να τρέχει και να αγωνίζεται για την ομάδα».

- Μίλησέ μου λίγο για την πορεία στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και την άνοδο στην Γ΄Εθνική

«Η πορεία αυτή τότε δικαίωσε πολλούς ανθρώπους. Ήταν χρόνια ο καημός να ανέβει η ομάδα. Ήταν δικαίωση. Δεν μπόρεσε να σταθεί γιατί μπήκαν στη μέση και τα οικονομικά. Μία ομάδα σε νησί όπως είναι η Κεφαλονιά έπρεπε να φέρει παίκτες απ' έξω, να τους πληρώνει το ξενοδοχείο, να τους πληρώνει το φαί και το μισθό τους. Και αυτό ήταν το δύσκολο».

- Ποια θεωρείς την μεγαλύτερη μπασκετική στιγμή στην πορεία σου;

«Η στιγμή που με είχαν καλέσει στην Εθνική σε τουρνουά Χριστουγέννων. Και η άλλη όταν παίζαμε εφηβικά κόντρα στην Παναχαϊκή όταν είχαν σπάσει τη μπασκέτα. Αυτό είναι κάτι έντονο».

DSC 0010

Ο Νικόλας Βαλλιανάτος με τον έφορο του ΑΣΚ Γιώργο Γιαννάτο

- Ο ΑΣΚ φέτος έχει το καλύτερο ρεκόρ στην Β' ΕΣΚΑ-Η και πρόσφατα νίκησε εκτός έδρας τον Ίφιτο. Θεωρείς ότι φέτος μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα;

«Ο στόχος της ομάδας είναι να περνάμε καλά και να είμαστε μία ωραία παρέα αγαπημένοι μεταξύ μας και ο,τι προκύψει. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε, έχουμε ωραίο κλίμα και το χαιρόμαστε φέτος πολύ. Είναι ένα ωραίο συναίσθημα αυτό που ζούμε. Μας αρέσει που πάει καλά η ομάδα, είμαστε "δεμένοι" και αυτό οφείλεται και στον προπονητή μας Λεωνίδα Παπαδάτο. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε πρώτοι με μόνο μία ήττα».

- Τι έχεις να πεις για τον κόσμο που έρχεται φέτος στο κλειστό και στηρίζει την ομάδα;

«Είναι ένα ωραίο συναίσθημα και είναι η ανταμοιβή της χρονιάς. Ο κόσμος μας δίνει ώθηση και τον ευχαριστούμε και θέλουμε να συνεχίσει να είναι κοντά μας γιατί μας βοηθάει να πετύχουμε τους στόχους μας. Όλη η Κεφαλονιά θέλει να δει τον ΑΣΚ να ανεβαίνει».

- Ο σεισμός δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα;

« Ο σεισμός είναι αλήθεια ότι μας δημιούργησε κάποια προβλήματα, είχαμε να κάνουμε προπόνηση και να παίξουμε πολύ καιρό , αλλά και πάλι φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων , καθώς πήγαμε στον Πύργο και παίξαμε κόντρα στην ομάδα που ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας (Ιφιτος) και φύγαμε με νίκη 25 πόντων! Δεν ήταν καθόλου εύκολη η ομάδα που νικήσαμε, αλλά χάρη στην ενότητα της ομάδας καταφέραμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία . Χάρη και στον αρχηγό μας το Πάνο Σαρρή. Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν, είναι ένα παιδί που αγωνίζεται και αγαπάει αυτό που κάνει και βοηθάει όλους τους υπόλοιπους παίκτες».

DSC 0003

- Πώς αισθάνθηκες όταν οι συμπαίκτες σου αφιέρωσαν την νίκη με τον Ίφιτο;

«Θέλω να συγχαρώ τους συμπαίκτες που μου για την σπουδαία νίκη τους και να τους ευχαριστήσω που μου αφιέρωσαν τη νίκη ήταν κάτι υπέροχο για μένα».

- Πρόσφατα αγωνίστηκες μαζί με τον άλλο σπουδαίο του Κεφαλλονίτικου μπάσκετ τον Αλέξη Παπαδάτο. Πώς αισθάνθηκες γι' αυτό;

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που έκανε να παίξω συμπαίκτης με το είδωλό μου τον Αλέξη Παπαδάτο. Ο αγώνας αυτός ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές στην μπασκετική μου καριέρα. Ο Αλέξης βοηθάει ακόμα την ομάδα. Μπορεί να είναι χιλιομετρικά μακριά, αλλά είναι κοντά στην ομάδα. Ο Αλέξης Παπαδάτος, είναι από τους καλύτερους παίκτες του Κεφαλλονίτικου μπάσκετ και άλλος τέτοιος δεν πρόκειται να ξαναπεράσει. Πραγματικά ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα».

- Ξεπέρασες ένας πρόβλημα υγείας και επέστρεψες στα παρκέ γερός και δυνατός. Πώς ήταν αυτή η περίοδος για σένα;

«Ήταν μία δύσκολη περίοδος για μένα τους τελευταίους δύο μήνες. Ωστόσο το ξεπέρασα και χάρη στην οικογένειά μου , την κοπέλα μου και την ομάδα που ήταν κοντά κου από την πρώτη στιγμή και μου έδωσαν κουράγιο για να το ξεπεράσω. Ήταν κάτι πολύ "ζεστό"... Με στήριξαν πάρα πολύ και άνθρωποι από όλη την Κεφαλονιά με βοήθησαν και θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να τους ευχαριστήσω. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Στέλιο Σπαθή, που από την πρώτη στιγμή που έμαθε το πρόβλημά μου ήρθε στο νοσοκομείο και μου συμπαραστάθηκε. Επίσης ευχαριστώ όλους που με πήραν τηλέφωνο και ήταν κοντά μου».

DSC 0635


Ετικέτες: