Κύπελλο ΕΠΣΚΙ: Στον τελικό ο ΑΟΚΙ (2-1 τα Διλινάτα στην παράταση)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Μαρτίου 2014 09:59

Κύπελλο ΕΠΣΚΙ: Στον τελικό ο ΑΟΚΙ (2-1 τα Διλινάτα στην παράταση)

Στο παιχνίδι που άνοιξε τη σειρά των ημιτελικών αγώνων του τοπικού κυπέλλου σήμερα το απόγευμα στις Κεραμειές ο Α.Ο.Κ.Ι. καλύτερος, αν και αγωνιζόμενος για περίπου 90΄ με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να πάρει το ένα από τα δυο «εισιτήρια» του μεγάλου τελικού παίρνοντας τη νίκη 2-1 από τα Διλινάτα με ένα πολύ όμορφο γκολ του Γ. Βουκελάτου στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της παράτασης. Η κανονική διάρκεια του ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1.

 
Το παιχνίδι από την αρχή έως το τέλος του ήταν ντέρμπι, είχε δύναμη, πάθος, νεύρα και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις το θέαμα δεν θα μπορούσε να είναι και το καλύτερο από αυτό που είδαμε στα 120’ του. Να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του ημιτελικού έπεφτε μια εκνευριστική βροχή που έκανε δύσκολη την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.
Η απουσία των Παπαδημητρίου, Χαραλαμπόγλου λόγω τραυματισμού έπαιξε το ρόλο της στον αποκλεισμό της ομάδας του «μεγάλου χωριού».
Όπως προαναφέραμε οι τυπικά γηπεδούχοι, «ασπρόμαυροι» του Αργοστολιού ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δίκαιο της επικράτησης τους. Μάλιστα έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες να «καθαρίσουν» πιο νωρίς την πρόκριση.
Τα Διλινάτα διαμαρτύρονται για το ότι δεν τους μετρήθηκε ένα γκολ του Γ. Αναλυτή στο 28΄ οφσάιντ (πρέπει να έχουν δίκιο).
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα και στο 5’ οι τυπικά γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ για το 1-0.
Το 1-0 με τον Αλέκο Πολλάτο
Συγκεκριμένα ο Πολλάκης μετά από ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά θα σεντράρει στην περιοχή του Πετεινάτου, εκεί ο Βουκελάτος θα πασάρει στον Αλ. Πολλάτο με τον τελευταίο να πλασάρει μέσα από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Τα Διλινάτα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν με ένα φάουλ από καλή θέση του Χρ. Τζωρτζάτου στο 12΄το οποίο όμως πέφτει και μπλοκάρει ο Αγκούσι.
Στο 22’ ο Βουκελάτος θα πλασάρει την μπάλα ψηλοκρεμαστά στην ανυπεράσπιστη εστία από την κακή έξοδο του Πετεινάτου αλλά αυτή δεν του κάνει το χατίρι και θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του νεαρού τερματοφύλακα άουτ.
Στο 28΄θα έχουμε την φάση που θα βρει τους Διλινάδες να διαμαρτύρονται. Μετά από αδράνεια αμυντικών και Αγκούσι (εδώ ο Α.Ο.Κ.Ι. ζήτησε φάουλ στον τερματοφύλακα του) η μπάλα θα φτάσει στον Βαγγελάτο μέσα στην μεγάλη περιοχή και πλάγια αριστερά, αυτό θα σεντράρει και ο Γ. Αναλυτής πιεζόμενος από δυο αντιπάλους θα πιάσει την γυριστή κεφαλιά που θα στείλει την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. Το γκολ όμως δεν θα μετρήσει ύστερα από υπόδειξη του α΄ βοηθού για οφσάιντ.
 
 
Από το 33΄και για το υπόλοιπο του αγώνα ο Α.Ο.Κ.Ι. θα συνεχίσει με αριθμητικό μειονέκτημα αφού ο Αλ. Πολλάτος πρώτα θα δει την κίτρινη κάρτα του διαιτητή κ. Κομητόπουλου για διαμαρτυρία στη συνέχεια ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα δεχθεί την απ’ ευθείας κόκκινη επειδή είπε στον συγκεκριμένο διαιτητή «είσαι απαράδεκτος».
Με αυτές τις λιγοστές φάσεις και το μέτριο θέαμα ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του αγώνα.
Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 51’ ο Βουκελάτος εκτελεί το φάουλ από πλάγια δεξιά για να φέρει την μπάλα προς την εστία του Πετεινάτου. Εκεί ο Χαλιώτης δείχνει να αιφνιδιάζεται με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει παράλληλα από την εστία των Διλινάτων άουτ.
Νέο φάουλ στο 53’ σχεδόν από την ίδια θέση και τον ίδιο εκτελεστή και τον Πετεινάτο αυτή την φορά να αποκρούει δύσκολα στην αριστερή του γωνία κόρνερ.
Στο 60΄ο Χρ. Τζωρτζάτος θα βρει μέσα στην περιοχή και κάθετα τον Βαγγελάτο και το κακό πλασέ του τελευταίου θα διώχνει σε κόρνερ ο Αγκούσι.
Ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό πλασέ του Βουκελάτου στο 62΄θα διώξει με τα ακροδάχτυλα ο Πετεινάτος τόσο όσο να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του και στη συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί του.
Στο 64΄ θα έρθει η ισοφάριση και το 1-1 για τα Διλινάτα όταν ο Χ. Τζωρτζάτος θα κοπεί από τους αμυντικούς του Α.Ο.Κ.Ι. λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα μετά από κόντρες θα φτάσει στον Βαγγελάτο που βρίσκεται μόνος απέναντι από τον Αγκούσι όπου με πολύ ωραίο διαγώνιο πλασέ θα τον νικήσει.
Στο 70΄ο Βουκελάτος θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ όταν στο «δυνατό» βολέ του Αγκούσι θα βρεθεί μόνος απέναντι από τον Πετεινάτο αλλά το κακό και αδύναμο πλασέ του θα περάσει άουτ.
 
Ένα σουτ του Πολλάκη στο 77΄ μέσα από την περιοχή θα περάσει ψηλά άουτ από τα δοκάρια του Πετεινάτου.
Τελευταία φάση για την κανονική διάρκεια του αγώνα στο 79΄όταν στο δυνατό σουτ του Σκριβάνου η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και θα καταλήξει στη συνέχεια κόρνερ.
Έτσι με το σκορ στο 1-1 οι ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις «διαφορές» τους στην παράταση.
 
Στο 93΄ο Γ. Βουκελάτος μέσα από την περιοχή με πολύ όμορφο γυριστό διαγώνιο σουτ θα περάσει την μπάλα πάνω από τον Πετεινάτο στέλνοντας την να αναπαυθεί στην απέναντι γωνία της εστίας του και στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ 2-1.
 
Χωρίς φάσεις και με τις ομάδες να δείχνουν σοβαρά σημάδια κόπωσης θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπεντάλεπτο.
 
Στο δεύτερο και στο 110΄ο Α.Ο.Κ.Ι. θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το υπέρ του σκορ όταν Βουκελάτος, που ήταν από τους καλύτερους των τυπικά γηπεδούχων, θα βρει τον Μπενετάτο με τον τελευταίο να σουτάρει από πολύ κοντά άουτ.
Στο 120’ θα έχουμε μια φάση με πρωταγωνιστές τον Γ. Αναλυτή και Τάσο Κλειτογιάννη και ένα δυνατό μαρκάρισμα του πρώτου στον δεύτερο που παραλίγο να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα.
Δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις ευτυχώς όμως χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν υπήρξε συνέχεια.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Κομητόπουλου θα βρει τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ.Ι. να πανηγυρίζουν μια μεγάλη πρόκριση την οποία δικαιούτο βάσει αυτών που είδαμε στον αγωνιστικό χώρο.
Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Βουτσινά Α. και Γασπαράτο Γ. 
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τζουγανάτος), Αγκούσι, Πολλάτος Διον., Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Ν., Λυκούδης, Πολλάκης, Μπενετάτος (119’ Παρασκευόπουλος), Πολλάτος Αλ., Βουκελάτος, Χαλιώτης, Λαμπρόπουλος.
Διλινάτα:(Σπ. Αλυσανδράτος), Πετεινάτος, Λάσκαρης (30’ Σκριβάνος), Κατσούρης, Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Δημ., Τζωρτζάτος Διον. (88΄λ.τ. Τζωρτζάτος Κ.), Βαγγελάτος, Τσάκος (72΄λ.τ. Γεωργόπουλλος), Αναλυτής Γ., Τζωρτζάτος Χρ., Καλιακούδας.
 
Πηγή: sportsthea.blogspot.gr



00 inkefalonia general ad 300X250