Θοδωρής Ανδρεάκος: «Έχω ζήσει φοβερές στιγμές με τον ΝΟΑ, τώρα ζω τραγικές και φοβάμαι μη ζήσω τραγικότερες»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 20:18

Θοδωρής Ανδρεάκος: «Έχω ζήσει φοβερές στιγμές με τον ΝΟΑ, τώρα ζω τραγικές και φοβάμαι μη ζήσω τραγικότερες»

Συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα του ΝΟΑ με τον ΠΑΟΚ στο δημοτικό κολυμβητήριο Ιλισίων της Αθήνας, έδωσε ο προπονητής του ΝΟΑ, Θοδωρή Ανδρεάκο, στον Γιάννη Σγουρομάλλη και μίλησε τόσο για τα αγωνιστικά, όσο και για τα εξωαγωνιστικά θέματα της ομάδας.

Κύριε Ανδρεάκο, πριν από λίγο τέλειωσε το παιχνίδι μεταξύ του ΝΟΑ και του ΠΑΟΚ, όπου γνωρίσατε μία ήττα σχετικά αναμενόμενη. Τι κρατάτε και τι όχι από το παιχνίδι αυτό;Η ομάδα είναι σε μία πάρα πολύ οριακή κατάσταση, υπάρχουν πολλά πράγματα που κρύβονται εδώ και καιρό . Τώρα πλησιάζουν μερικά παιχνίδια που είναι στα μέτρα μας, και θα κάνουμε την προσπάθεια μας για να μείνουμε στην κατηγορία, αυτός είναι άλλωστε ο ρεαλιστικός μας στόχος, γιατί και οι ομάδες που κυνηγάμε συνεχίζουν να παίρνουν πόντους. Για εμένα δεν είναι το σημαντικό η παραμονή ή όχι στην Α1, αλλά η εικόνα, η εικόνα έχει χαλάσει τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Δεν δουλεύει το τμήμα σωστά, έχω πάρα πολλά παράπονα, για κάποια πράγματα που είχα πάρει εγγυήσεις, και δεν έχουν πραγματοποιηθεί και ο πιο αρμόδιος να μας πει μερικά πράγματα για το κομμάτι υδατοσφαίρισης του ΝΟΑ, είναι μάλλον ο κύριος Ανουσάκης.

Λέω μάλλον γιατί δεν έχω επικοινωνία με κάποιον άλλον εκτός του κυρίου Ανουσάκη, και ο άνθρωπος κάνει μία πρσπάθεια στα μέτρα του δυνατού. Πίστεψε με πως τον τελευταίο καιρό από τον σεισμό, όλα τα παιδιά χωρίς να έχουν ζήσει την καθημερινότητα του νησιού, και δεν έχουν μία σαφή εικόνα όπως έχω εγώ ή ο Κατσιγιάννης, μιλάνε για τον σεισμό και είναι κάτι που στοίχισε στην ομάδα, αφού περιμέναμε να κατεβούμε στο νησί με λαχτάρα για να παίξουμε αγώνες/ Πάντως με την σημερινή κατάσταση όλοι έχουν λίγο foul, και η ομοσπονδία και ο ΝΟΑ και ο ΠΑΟΚ.

Μιλάτε για το γεγονός πως το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έγινε στα Ιλίσια αντί να γίνει στο Αργοστόλι όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Όταν υπάρχουν άνθρωποι που μένουνε σε σκηνές, σε κοντέινερ, δεν έχουν ουσιαστικά σπίτι και βγαίνουν από την νορμάλ ζωή τους, αγώνες Α1 κατηγορίας σίγουρα δεν απαλύνουν τον πόνο, αλλά σίγουρα είναι κάτι, δείχνει πως η ζωή συνεχίζεται, πως η ζωή μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς. Θεωρώ πως έτσι έπρεπε να το έχουν αξιολογήσει όλοι, και ο ΠΑΟΚ που πίεσε αρκετά, ώστε το παιχνίδι να γίνει στην Αθήνα, και η Ομοσπονδία, γιατί αυτή έχει τον τελευταίο λόγο, θα έπρεπε να το δουν πιο ανθρώπινα. Είναι καλό να επιστρέψουμε στην Κεφαλονιά, για τα εντός έδρας παιχνίδια μας. Το θέμα με τα εντός έδρας παιχνίδια του ΝΟΑ, είναι πως της έχει στοιχίσει, και την έχει κάνει την ομάδα να είναι μία απρόσωπη και ξενέρωτη ομάδα. Θεωρείς με το που δούμε τον ΝΟΑ στο Αργοστόλι, θα δούμε άλλο πρόσωπο, με την βοήθεια και του κόσμου φυσικά.

Σου ξαναλέω πως μπαίνει σε μία τελική ευθεία το πρωτάθλημα και θέλουμε να δείξουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Τα παιδιά πάντως είναι απογοητευμένα από την στάση του ΝΟΑ, δεν θέλω να πω πάρα πολλά, ο αρμόδιος να μιλήσει είναι ο κύριος Ανουσάκης. Παρακαλάω όμως να ακουστεί κάτι, και ελπίζω με την βοήθεια την δική σου να γίνει αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δεν έχουν βγει προς τα έξω, είναι πράγματα που εγώ την ομάδα την αγαπάω πάρα πολύ, και τα κρατάω μέσα μου. Αντιμετωπίζουμε τρομερές δυσκολίες και φοβάμαι πως θα δούμε και χειρότερα. Δεν θέλω σε μία τέτοια δύσκολη χρονιά, να ζήσω και τις αποχωρήσεις παικτών, επειδή δεν μπορούν να πληρωθούν κάποιες βενζίνες. Δεν μιλάμε πλέον για λεφτά και οδοιπορικά, μιλάμε για βενζίνες και μιλάμε για super market. Ξαναλέω πως δεν έχει να κάνει όλη αυτή η κατάσταση με τον σεισμό που έγινε στην Κεφαλονιά, και αυτή η φυσική καταστροφή δεν είναι υπαίτια για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Σας ξαναλέω πως για τα διοικητικά υπεύθυνος να μιλήσει είναι ο κύριος Ανουσάκης.


«Είμαστε μόνοι μας τελείως, ξενέρωτοι, στην Αθήνα»

Απ’ ότι καταλαβαίνω ο κύριος Ανουσάκης είναι ο μόνος που προσπαθεί να βοηθήσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο;

Προσπαθεί να βοηθήσει ο άνθρωπος είναι η αλήθεια. Καταλαβαίνω πως και ο φόρτος εργασίας του και το γεγονός πως ασχολείται με τα κοινά στην Κεφαλονιά, του δίνει ένα πολύ γεμάτο 24ωρο. Όμως αυτό το 14-4 σήμερα από τον ΠΑΟΚ εμένα με πονάει, η ομάδα δεν είναι για το σκορ αυτό. Είμαστε μόνοι μας τελείως, ξενέρωτοι, στην Αθήνα, σήμερα ήρθες εσύ ένας άνθρωπος από την Κεφαλονιά, και είναι πολύ καλό αυτό. Όλα όσα ζούμε στις πισίνες, περνάνε και στην καθημερινότητα μας, και δεν κάνει καλό στην ομάδα.«Τα προβλήματα της ομάδας θα βγουν σιγά-σιγά προς τα έξω»

Τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει ο ΝΟΑ για να ανακάμψει, γιατί η προσωπική μου άποψη είναι πως ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου μπορεί να κοντράρει 5-6 ομάδες που είναι στα μέτρα του.

Όλον τον πρώτο γύρο στα παιχνίδια που αναφέρεσαι τα χάσαμε για ένα γκολ, το ξέρεις άλλωστε. Εγώ αυτό που θα ήθελα να είναι η ομάδα αυτούσια και χωρίς απουσίες, και να δώσει την μάχη της, δεν με ενδιαφέρει αν η ομάδα πέσει στην Α2. Ούτως ή άλλως τα τελευταία 24ωρα του καλοκαιριού αποφασίστηκε η ομάδα να παίξει Α1, απλά για να μην πέσει ο ΝΟΑ κατ’ ευθείαν στην Β’ Εθνική, μετά από μία περήφανη 4η θέση. Το θέμα είναι πως υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στην ομάδα, και σιγά-σιγά αυτά θα βγουν προς τα έξω και δεν θα αρέσει σε κανέναν. Σήμερα δεν ξέρω αν έμαθες τι έγινε που κινδυνεύσαμε να χάσουμε τον αγώνα στα χαρτιά. Είχαμε μία λάθος συνεννόηση με τον γιατρό του αγώνα, που έπρεπε να το φροντίσουμε σαν γηπεδούχοι. Ήρθε μία κοπέλα από το Παγκράτι με 18 λεπτά καθυστέρηση. Άμα το ζούσαμε και αυτό τι να σου πω θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα… Να ξέρετε πάντως πως πήγαμε 75% μείον το μπάτζετ για να μπορέσουμε να ορθοσταθήσουμε στην κατηγορία, και στην ουσία έχουμε παιδιά που παίρνουν 250 ευρώ τον μήνα. Ξεκινάει δηλαδή το παιδί να έρθει από τον Γέρακα, στον Άλιμο για προπόνηση και χαλάει 10-12 ευρώ την ημέρα. Πού να τα βρει; «Το τμήμα υδατοσφαίρισης του ΝΟΑ, είναι ένα περήφανο τμήμα»

Θεωρώ πως και η τοπική κοινωνία θα έπρεπε να στηρίξει τον ΝΟΑ περισσότερο με τον τρόπο της, αλλά όλα αυτά τα προβλήματα απορρέουν από το καλοκαίρι που δεν ξέραμε αν θα κατέβει στην Α1 του Πόλο ο ΝΟΑ.

Εγώ βλέπω πως υπάρχει ένα τμήμα υδατοσφαίρισης του Αργοστολίου που είναι περήφανο και με πολύ λίγα πράγματα, θα μπορούσαμε να είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Το θέμα είναι πως έχουμε επιλέξει τον πολύ άσχημο δρόμο και τα παιδιά αυτά έχουν φτάσει από την καταξίωση, στην απαξίωση μέσα σε έναν χρόνο. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, πρώτα απ’ όλα ο Ανδρεάκος, γιατί εγώ είμαι ο προπονητής της ομάδας και πλέον είμαι και κάτι παραπάνω, είμαι και έφορος και όλα τ’ άλλα. Να σου πω την αλήθεια μου έχει λείψει πολύ το να έχω στον πάγκο έναν έφορο, δεν είναι κάτι δύσκολο για εμένα να γράφω τα δελτία, αλλά είναι κάτι ωραίο και οργανωμένο να έχει η ομάδα και τον έφορό της. Έχω απογοητευτεί και εγώ πάρα πολύ και πίστεψε με πριν από δύο-τρεις εβδομάδες είχαμε πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Σίγουρα σε όλη αυτή την κατάσταση έχουν όλοι τις ευθύνες τους, από τον Νίκο Ανουσάκη και τον Λούκα Νιφοράτο, μέχρι τον Μάκη Κοσμάτο τον Άγγελο Πανταζάτο και τον Τραυλό. Όσον αφορά τους παίκτες έχουν μείνει 15 παιδιά στην Αθήνα, οι οκτώ βάζουν από την τσέπη τους, οι άλλοι επτά παίρνουν ορισμένα οδοιπορικά εφ’ όσον προσκομίζουν αποδείξεις, δεν είναι δηλαδή μισθοί, είναι τα έξοδά τους, και αυτά τα παιδιά είναι απλήρωτα από τον Δεκέμβρη. Και αν ήμασταν στην Ευρώπη ίσως μιλάγαμε για μία ομάδα που θα ήταν στους «8» του Λεν –Τρόφι και τώρα θα ετοιμάζαμε το επόμενο μας ταξίδι. Έζησα φοβερές στιγμές με την ομάδα, τώρα ζω τραγικές στιγμές με την ομάδα και δεν θέλω να ζήσω και πιο τραγικές στιγμές. Αν μιλήσουμε με νούμερα θα καταλάβεις πόσο άσχημη είναι η κατάσταση. Όταν μιλάμε για παιδιά 21 ετών που βάζουν από την τσέπη τους, στο μηχανάκι τους, για να έρθουν σε προπονήσεις και σε αγώνες και δεν παίρνουν ποτέ τα χρήματα αυτά, καταλαβαίνεις το μέγεθος της κατάστασης.

Όλοι φέρνουμε εικόνες από τον περυσινό ΝΟΑ, σε σχέση με τον φετινό και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Εσύ κόουτς τι πιστεύεις πως χρειάζεται η ομάδα περισσότερο αυτή την στιγμή;

Να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν αυτά που μπορούν. Έχουμε μία εβδομάδα μαζί μας γιατί ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι και ουσιαστικά δεν είναι εντός προγράμματος. Θέλουμε από την μεθεπόμενη αγωνιστική και μετά να είμαστε σε καλή κατάσταση. Αυτό που πρώτα περιμένω την δεδομένη χρονική στιγμή, είναι να δώσουν στα παιδιά, τα έξοδα, τα οποία έχουν υποσχεθεί. Τώρα θα μου πεις γίνεται όλος αυτός ο χαμός για 150 και για 200 ευρώ.

Δεν είναι θέμα οικονομικό από ένα σημείο και μετά, είναι θέμα να κάνεις τον παίκτη να παίζει για τον ΝΟΑ, και να το στηρίζεις έτσι όπως πρέπει. Γιατί ο παίκτης λογικό είναι να ξενερώσει και την μία φορά δεν θα έρθει προπόνηση, την άλλη φορά θα έχει μία δουλίτσα και μπορεί να καθυστερήσει, και όλα αυτά μέρα με την μέρα μαζεύονται και γίνονται ένα με την ραχοκοκαλιά της ομάδας.Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε όλοι οι υπεύθυνοι της κατάστασης αυτής να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς ο ΝΟΑ είναι το καλύτερο δείγμα του κεφαλλονίτικου αθλητισμού στην υπόλοιπη Ελλάδα και είναι πραγματικά κρίμα να μάχεται μόνος του στην Αθήνα.

Πηγή: kefalonitis.com