Κώστας Βαρτελάτος: «Είμαστε “άρρωστοι” με τα Διλινάτα»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:36

Κώστας Βαρτελάτος: «Είμαστε “άρρωστοι” με τα Διλινάτα»

Συνέντευξη στον Γιώργο Χαλαβαζή

Μια σπουδαία πρωτιά ήρθε για την ομάδα των Διλινάτων και άνοιξε την όρεξη για περεταίρω κατακτήσεις.
Τα Διλινάτα, τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΚΙ και θα έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ για την ομάδα που θα βγει από το νησί και θα διεκδικήσει σε μπαράζ την είσοδό της στη Δ’ εθνική.  


«Είναι η ανταμοιβή των κόπων τόσων ετών»


Συνομιλήσαμε με τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου τον κ.  Κώστας Βαρτελάτος, ο οποίος μας εξήγησε το μυστικό της επιτυχίας.
«Αυτή η πρωτιά είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, τόσο της διοίκησης, όσο και του προπονητή και των ποδοσφαιριστών. Ηταν ομαδική η προσπάθεια και μόχθος πολλών ετών» τονίζει στα πρώτα του λόγια ο κ. Βαρτελάτος και συνεχίζει: «Είναι παράλληλα ανταμοιβή των κόπων τόσων ετών, επειδή τα παιδιά τα είχαμε στα χέρια μας από πιτσιρίκια. Και με την παρουσία του Τάκη Φωή, που ήταν παλιός ποδοσφαιριστής και με δεδομένη την προπονητική  του ικανότητα καταφέραμε αυτά που καταφέραμε. Τα πιο πολλά μπράβο ανήκουν στον Τάκη Φωή που έδωσε οντότητα στην  ομάδα και την έφτασε σε σημείο να τη χαιρόμαστε να τη βλέπουμε να παίζει. Γιατί ομολογουμένως τα Διλινάτα παίζουν φέτος πολύ ωραίο ποδόσφαιρο».  


«Οικογενειακό το κλίμα»


Ο Κώστας Βαρτελάτος αναφέρεται και στο κλίμα της ομάδας που έπαιξε το ρόλο του: «Είναι εντελώς οικογενειακό το κλίμα και όταν λέω οικογενειακό εννοώ οποιαδήποτε μεταγραφή και αν κάναμε κοιτάξαμε πρώτα τον χαρακτήρα και μετά την ποδοσφαιρική αξία. Οσα παιδιά ήρθαν στην ομάδα, αυτά ήταν ήδη φίλοι. Έχουμε γίνει ένα, διοίκηση, προπονητικό τιμ  και ποδοσφαιριστές.  Όλα έγινα επειδή ήμασταν μία οικογένεια και δουλεύουμε πολύ και πολλά χρόνια. Και προπονητές και ποδοσφαιριστές αγωνίζονται χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.  
Εκείνο που μας λείπει είναι λεφτά και κάνουμε έρανο για να επιβιώσουμε. Πιστεύω κάποια άτομα θα ευαισθητοποιηθούν  τη στιγμή που πρέπει και θα βοηθήσουν στην προσπάθειά μας.
Το βασικότερο είναι ότι τα παιδιά έχουν αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή και παίζουν όχι ο καθένας για τον εαυτό του, αλλά όλοι μαζί για το σύνολο. Και μπορεί να το δει κάποιος και από τις τιμωρίες, οι οποίες ήταν ελάχιστες».


Όσο για τα πλέι οφ, ο Κώστας Βαρτελάτος υπολογίζει και τις υπόλοιπες ομάδες: «Και τις άλλες τρεις ομάδες τις σεβόμαστε και τις αντιμετωπίζουμε το ίδιο. Τις σεβόμαστε αλλά δεν τις φοβόμαστε.

«Είμαστε “άρρωστοι” με την ομάδα»


Κλείνοντας ο Κώστας Βαρτελάτος θέλει να εκφράσει μία ευχαριστία: «Θέλω να πω πολλά ευχαριστώ στον Γενικό Αρχηγό, Νίκο Τζωρτζάτο, ο οποίος είναι και η ψυχή της ομάδας, ο ζει και αναπνέει για την ομάδα. Είναι “άρρωστος” για την ομάδα. Αυτό έχει περαστεί και στα παιδιά και είμαστε μία “αρρωστημένη” κατάσταση».


Ετικέτες: