A' ΕΠΣΚΙ: "Αγκαλιά" με τη 2η θέση η Εικοσιμία

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 22:59

A' ΕΠΣΚΙ: "Αγκαλιά" με τη 2η θέση η Εικοσιμία

Εκτός του ότι η Εικοσιμία βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της 2ης θέσης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η ομάδα από την Λειβαθώ παραμένει ζωντανή ακόμη στο «κυνήγι» της Α.Ε.Κ. μετά την μεγαλειώδη νίκη της επί των Διλινάτων. Μια νίκη «χρυσάφι» αν αναλογιστεί κανείς τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που την ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό. Η δύναμη που αντλεί από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της είναι φανταστική και δείχνει το εκπληκτικό κλίμα που υπάρχει σε αυτή.

Έτσι μετά τον Α.Ο.Κ.Ι. στο Αργοστόλι ήρθε η σειρά των Διλινάτων, τα οποία και νίκησε με σκορ 2-0!

Η Εικοσιμία αυτή την φορά χτύπησε σε στημένες φάσεις και πέτυχε δυο γκολ από αυτές.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους ενώ στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν κάτι με τον Μηλιώνη αφού η Εικοσιμία είχε αρκεστεί στο 2-0 το οποίο ήθελε να διαφυλάξει και είχε δώσει χώρο προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Μεγάλη ήταν η απώλεια για την ομάδα του Σπ. Αλυσανδράτου του τραυματία του Γ. Αναλυτή που χτύπησε στη μύτη και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι θα είναι για τους γηπεδούχους στο 7' με τον Γερασιμάτο να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπαδημητρίου.

Στο 14' ο Κ. Χρηστάτος θα δοκιμάσει και αυτός ένα σουτ από το ίδιο περίπου σημείο και αναγκάζει τον Παπαδημητρίου να διώξει σε κόρνερ με την βοήθεια της οριζόντιας δοκού.

Οι «κυανόλευκοι» της Λειβαθούς πίεζαν για το γκολ και κατάφεραν να το πετύχουν από μια στημένη φάση στο 30΄, ο Ντουκάι θα εκτελέσει ένα φάουλ από αριστερά και θα φέρει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, μια στιγμιαία αδράνεια των αμυντικών θα δώσει την ευκαιρία στον Χρ. Μινέτο να πιάσει εξ επαφής την κεφαλιά στέλνοντας την στα δίχτυα του Παπαδημητρίου για το 1-0.

Το γκολ αυτό αποσυντόνισε την ομάδα του Σπ. Αλυσανδράτου και μετά από 3΄θα δεχθεί και το 2-0. Ο Μπλιάμπτης από δεξιά με κόρνερ θα βρει τον Ντουκάι στην μικρή περιοχή, αυτός με κεφαλιά θα πασάρει στον αέρα στον Κουμαριώτη ο οποίος με μια νέα θα την στείλει στα δίχτυα του Παπαδημητρίου.

Τα Διλινάτα στο τέλος προσπάθησαν μήπως πετύχουν κάποιο τέρμα και πάνε στο ημίχρονο την διαφορά στο γκολ, έτσι στο 40΄ο Χρ. Τζωρτζάτος θα εκτελέσει ένα φάουλ από αριστερά ο Καραίσκος θα διώξει, η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Μηλιώνης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής θα την στείλει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Εικοσιμίας.

Έτσι χωρίς καμία άλλη φάση θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και την Εικοσιμία να έχει μια καλή διαφορά τερμάτων όπως είναι το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σπ. Αλυσανδράτος θα ξεκινήσει με δυο αλλαγές ( η μια αναγκαστική) θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και συγχρόνως να ψάξει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε.

Στο 55' ο Τσάκος μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά θα κόψει την μπάλα στον Μηλιώνη με τον τελευταίο να πιάνει ένα δυνατό σουτ στην κίνηση και τον Καραίσκο να πέφτει στην γωνία του και να μπλοκάρει.

Μοναδική ευκαιρία θα χαθεί για τους γηπεδούχους στο 62' να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 3-0 όταν σε μια αντεπίθεση ο Γερασιμάτος θα κόψει την μπάλα στον εντελώς αμαρκάριστο Γαρμπή, αυτός μόνος απέναντι από τον Παπαδημητρίου βιάστηκε να πετύχει το γκολ με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Παπαδημητρίου.

Τελευταία από τις λιγοστές φάσεις του αγώνα για τα Διλινάτα στο 72' όταν ο Κ. Τζωρτζάτος με μια σέντρα θα βρει τον Μηλιώνη μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, αυτός θα σταματήσει την μπάλα με το στήθος και στη συνέχεια θα πιάσει το σουτ στην κίνηση για να στείλει την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Διαιτητής ο κ. Παν. Κομητόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Βουτσινά Α. και Κιόση Κ.

Οι συνθέσεις
Εικοσιμία: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Καραϊσκος Απ., Κουμαριώτης, Παππάς, Μινέτος Χρ., Γαρμπής (90' Κόρμαλης), Μπλιάμπτης (87' Καραϊσκος Σπ.), Ντουκάι, Τσιγαρίδας, Χρηστάτος, Στεφανάτος, Γερασιμάτος (76' Μιχαλάτος).
Διλινάτα: (Σπύρος Αλυσανδράτος), Παπαδημητρίου, Μαλιώρης, Αναλυτής Θ., Δούκας (46' Τσάκος), Καλιακούδας (67' Σκριβάνος), Χαραλαμπόγλου, Γκερβένης, Τζωρτζάτος Δ., Αναλυτής Γ. (46' λ.τ. Τζωρτζάτος Κ.), Τζωρτζάτος Χρ., Μηλιώνης.

Πηγή: sportsthea.blogspot.gr


Ετικέτες: