A' ΕΠΣΚΙ: Δεν άρεσε σε κανέναν το "Χ"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 22:33

A' ΕΠΣΚΙ: Δεν άρεσε σε κανέναν το "Χ"

Σε ένα μέτριο παιχνίδι σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου Παγκεφαλληνιακός-Α.Ο.Κ.Ι. έμειναν στην «λευκή» ισοπαλία χάνοντας πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια τους για είσοδο στην τελική 4αδα του φετινού πρωταθλήματος. Οι δυο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας σαν στόχο να μη χάσουν και αν τους δινόταν κάποια ευκαιρία να την εκμεταλλευτούν παίρνοντας τη νίκη, κάτι τελικά που συνέβη κατά το ήμισυ αφού ναι μεν κατάφεραν και εξασφάλισαν το «0» στην άμυνα τους, όμως το ίδιο συνέβη και στην επίθεση τους.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πιο κεφάτοι στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους φιλοξενούμενους που αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα σημαντικών απουσιών, πάταγαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν περισσότερο την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν, ψάχνοντας κυρίως τον Τούρλα και τον Νουρεντίνι να απειλήσουν με μεγάλες μπαλιές την εστία του Αγκούσι. Με την συμπλήρωση όμως του πρώτου μισάωρου ο Α.Ο.Κ.Ι. ισορρόπησε το παιχνίδι, το οποίο πλέον παιζόταν στο κέντρο, ενώ άρχισε να βγαίνει με περισσότερες αξιώσεις προς την εστία του Ζαμπαύτη και στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου μάλιστα να δημιουργεί δυο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.
Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε, αφού οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να κυκλοφορούν την μπάλα καλύτερα στο κέντρο αλλά η υπεροχή τους αυτή ήταν ανούσια και σπάνια δημιουργούσε κάτι πολύ σημαντικό στην εστία του Ζαμπαύτη. Τελικά όσο κυλούσε ο χρόνος το θέαμα έπεφτε και οι ομάδες φαίνονταν ικανοποιημένες από τον βαθμό της ισοπαλίας τον οποίο τελικά κατέκτησαν.
Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο με τις ομάδες όμως να μην «πανηγυρίζουν» κιόλας με αυτό.
Φάσεις και γκολ
Μια ωραία σέντρα από αριστερά του Κουμαριώτη στο 5΄ θα φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή και τον Βουκελάτο να πιάνει ένα εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι» και την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι του Ζαμπαύτη άουτ και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ.
Μεγάλη ευκαιρία να πάρει «κεφάλι» στο σκορ θα χαθεί για τον Παγκεφαλληνιακό στο 20΄ όταν ο Αρμάντο θα βγει ταχύτατα στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή θα πασάρει στον Νουρεντίνι, αυτός θα βρεθεί τετ α τετ με τον Αγκούσι με τον τελευταίο να αποκρούει εντυπωσιακά σώζοντας την εστία του και στη συνέχεια να διώχνουν οι αμυντικοί του.
Στο 21΄ ο Νουρεντίνι με ωραία σέντρα στο β΄ δοκάρι θα ψάξει τον Παπαθεοδωρόπουλο που ήταν σε θέση για γκολ, όμως σαν από μηχανής θεός θα πεταχτεί τελευταία στιγμή ο Κ. Παπαναστασάτος και θα διώξει την μπάλα κόρνερ πριν προλάβει ο μέσος των γηπεδούχων να την σπρώξει στα δίχτυα του Αγκούσι.
Μια λάθος συνεννόηση Ζαμπαύτη-Θωμά θα βάλει σε κίνδυνο την εστία τους με τον δεύτερο τελικά να διώχνει, η μπάλα θα φτάσει λίγο έξω από την περιοχή εκεί ο Βουκελάτος με γυριστό σουτ θα προσπαθήσει να την στείλει στην ανυπεράσπιστη εστία των γηπεδούχων όμως αυτή τελικά θα περάσει λίγο άουτ.
Στο 43΄ πάλι ο επιθετικός του Α.Ο.Κ.Ι. σε θέση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και πλάγια θα δει εκτός θέσης τον Ζαμπαύτη θα πλασάρει ψηλοκρεμαστά αλλά και πάλι η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι και καταλήγει λίγο άουτ.
Τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου στο 45΄. Ο Λαμπρόπουλος με ψηλοκρεμαστή πάσα στην «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων θα προσπαθήσει να βρει τον Βουκελάτο που ήταν εντελώς αμαρκάριστος, τελευταία στιγμή όμως ο Ζαμπαύτης θα πραγματοποιήσει γρήγορη έξοδο και θα μαζέψει στο «τσάκ» πριν η μπάλα φτάσει στον επιθετικό του Α.Ο.Κ.Ι.
Οι φάσεις στο β’ ημίχρονο ήταν πολύ λίγες δείγμα του ποδοσφαίρου που παιζόταν. Έτσι σε μια ανύποπτη φάση στο 55΄ ο Παρασκευόπουλος μετά από γύρισμα του Αντωνίου, θα πιέσει ψηλά τον Ζαμπαύτη, αυτός θα διώξει άσχημα, η μπάλα θα φτάσει στον Αλ. Πολλάτο με το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχειρεί να στέλνει την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της άδειας από τερματοφύλακα εστία των γηπεδούχων.
Νέα ευκαιρία για του «μελανόλευκους» του Αργοστολίου στο 70΄ όταν στο φάουλ του Ν. Παπαναστασάτου ο Χαλιώτης θα πιάσει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει ο Ζαμπαύτης διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Ο Πάγκε θα απαντήσει στο 81΄ όταν ο Τούρλας θα πιάσει την κεφαλιά μετά το κόρνερ από αριστερά του Παπαθεοδωρόπουλου αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αγκούσι άουτ.
Με μια μεγάλη ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη ο Παγκεφαλληνιακός θα ολοκληρωθεί το 90λεπτο. Συγκεκριμένα ο Αρμάντο με κάθετη πάσα προσπαθεί να βρει τον Τούρλα στην αντεπίθεση, εκεί παρεμβάλλεται ο Χαλιώτης που δεν μπορεί να διώξει μακριά, η μπάλα κοντράρει στον επιθετικό των γηπεδούχων ο οποίος θα προλάβει την έξοδο του Αγκούσι και μετά από  νέα κόντρα η μπάλα θα φύγει πλάγια έξω από την περιοχή και αριστερά για να πιάσει ο ποοδοσφαιριστής των γηπεδούχων ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ προς την κενή εστία και τον Χαλιώτη με νέα προσπάθεια λίγο πριν την γραμμή να διώχνει την μπάλα κόρνερ.
Διαιτητής Ο κ. Γεωργ. Γασπαράτος με βοηθούς τους κ.κ. Λυμπερόπουλο Θ. και Λογοθέτη Βασ.
Οι συνθέσεις:
Παγκεφαλληνιακός:(Γ. Βασιλάκης), Ζαμπαύτης, Θωμάς, Κίριο, Αντωνίου, Βεκερίδης, Αρμάντο, Νουρεντίνι, Παπαθεοδωρόπουλος, Κοτίνης (69’ Ντεντλάλα), Τούρλας, Κατσιγιώργης (86’ Ροζάριο).
Α.Ο.Κ.Ι.:(Ι. Τζουγανάτος), Αγκούσι, Παπαναστασάτος Ν., Παπαναστασάτος Κ. (90+2 Μάρης), Μαρκαντωνάτος, Πλατανίτης (80’ Πολλάτος Διον.) Βουκελάτος (78’ Κανάκης), Χαλιώτης, Παρασκευόπουλος, Λαμπρόπουλος.
 
Πηγή: sportsthea.blogspot.gr

Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ