"Λερναία ύδρα" η Εικοσιμία δεν καταλαβαίνει από τίποτε 1-0 εκτός έδρας τον Α.Ο.Κ.Ι. (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013 11:01

"Λερναία ύδρα" η Εικοσιμία δεν καταλαβαίνει από τίποτε 1-0 εκτός έδρας τον Α.Ο.Κ.Ι. (εικόνες)

Σε ένα μέτριο παιχνίδι, στο α΄ημίχρονο και κακό στο δεύτερο σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Εικοσιμία πήρε εντυπωσιακό διπλό με αντίπαλο τον Α.Ο.Κ.Ι. και σκορ 1-0 με αποτέλεσμα να "στρογγυλοκάθεται" πλέον στην 2η προνομιούχο θέση του βαθμολογικού πίνακα μόνη και έρημη.

Η ομάδα του Δημ. Ζησιμάτου με πολλά προβλήματα απουσιών κατέβηκε στο γήπεδο με στόχο κατ' αρχήν να διαφυλάξει τα "νώτα" της και με το σύστημα των αντεπιθέσεων μήπως πετύχει κάποιο γκολ ώστε να κλέψει το "χρυσό" τρίποντο. 
 
Με σωστή λοιπόν τακτική και πολύ πάθος κράτησε τα ατού των γηπεδούχων μακριά από την εστία του Καραίσκου που σπάνια κινδύνεψε και κατάφερε στο τέλος να φύγει νικήτρια παρά την νέα απώλεια του Γ. Μινέτου που εγκατέλειψε τραυματισμένος τον αγωνιστικό χώρο.
Οι γηπεδούχοι ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του αγώνα είχαν την υπεροχή που ήταν όμως ανούσια μιας και δεν δημιουργούσαν κινδύνους και πάλι στην εστία του Καραίσκου. Το παιχνίδι ωστόσο ήταν αρκετά σκληρό και σημαδεύτηκε στο τέλος από τρεις κόκκινες κάρτες μια για τους φιλοξενούμενους και δυο για τους γηπεδούχους.
Φάσεις και γκολ
Ένα μακρινό απ' ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Βουκελάτου στο 8' θα φέρει την πρώτη μικροευκαιρία στον αγώνα και τον Καραίσκο να αποκρούει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Οι "κυανόλευκοι" της Λειβαθούς στην πρώτη και μοναδική τους καλή ευκαιρία στο α΄ημίχρονο θα πετύχουν το 1-0 στο 11. Ένα γκολ που αποδείχθηκε στο τέλος "χρυσό" αφού ήταν καθοριστικό και το μοναδικό του αγώνα.
Ο Ντουκάι θα αλλάξει το παιχνίδι από αριστερά στα δεξιά βρίσκοντας στην μεγάλη περιοχή και πλάγια τον νεαρό Τσιγαρίδα σε πολύ καλή θέση, αυτός θα προσποιηθεί στον Χαλιώτη που έτρεξε να τον μαρκάρει και με πολύ ωραίο συρτό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Αγκούσι βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Άμεση ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων στο 14' αλλά ο Καραίσκος με διπλή προσπάθεια θα πει όχι στο απ' ευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Κλειτογιάννη.
Στο 24' ο Βουκελάτος θα δεχθεί μια μεγάλη πάσα στην περιοχή της Εικοσιμίας από τον Κουμαριώτη αλλά το σουτ που επιχειρεί είναι αδύναμο και καταλήγει στην αγκαλιά του Καραίσκου.
Τα πρώτα 45' θα ολοκληρωθούν με μια ακόμη χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων και συγκεκριμένα στο κόρνερ του Κουμαριώτη ο Κανάκης θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα καταλήξει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι με τα πολλά και αδικαιολόγητα νεύρα χάλασε  ακόμη περισσότερο, ο Α.Ο.Κ.Ι. συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό αλλά δεν μπορούσε να φανεί στο οργανωτικό κομμάτι. Έτσι παρ' ότι πίεσε να δημιουργήσει σοβαρές προϋποθέσεις για να πετύχει την ισοφάριση αυτό δεν έγινε αφού δεν υπήρχε το "καθαρό" μυαλό στους ποδοσφαιριστές του Γ. Τζουγανάτου.
Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έψαχναν την ευκαιρία στις αντεπιθέσεις να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και να τελειώσουν πρόωρα το παιχνίδι.
Μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί στο 49' για την ομάδα του Δ. Ζησιμάτου όταν ο Ντουκάι από δεξιά θα βγάλει σέντρα ακριβείας  στο δεύτερο δοκάρι στον εντελώς ελεύθερο Τσιγαρίδα, το πλασέ όμως στην κίνηση του νεαρού ποδοσφαιριστή της Εικοσιμίας θα περάσει ακριβώς δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αγκούσι άουτ.
Στο 79' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν φέρει το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Ν. Παπαναστασάτος με μια βαθειά μπαλιά στην περιοχή του Καραίσκου θα βρει τον Βουκελάτο, αυτός με κεφαλιά πάσα θα την στρώσει στον νεαρό Παρασκευόπουλο ο οποίος μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα της Εικοσιμίας θα αστοχήσει στο πλασέ του αφού η μπάλα φεύγει άουτ προς ανακούφιση των φιλοξενουμένων.
Ένα διαγώνιο σουτ από δεξιά και μέσα στην περιοχή του Γερασιμάτου στο 85' θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αγκούσι.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης θα εκμεταλλευθεί το λάθος των αμυντικών του Α.Ο.Κ.Ι. θα κερδίσει την μπάλα θα μπει στην περιοχή με το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί να στέλνει την μπάλα να περάσει ψηλά άουτ. 
Στα τελευταία λεπτά δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση αλλά τρεις αποβολές, όλες με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στο 89' πρώτος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ο Κονόμη για την Εικοσιμία ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δυο του Α.Ο.Κ.Ι. πρώτα στο  90+1 ο Κλειτογιάννης και στη συνέχεια στο 90+3 ο Πολλάκης, όλοι για επικίνδυνα μαρκαρίσματα σε αντίπαλο.
Διαιτητής ο κ. Διον. Ματιάτος με βοηθούς τους κ.κ. Βασιλόπουλο Δ. και Αβάζαρο Χ.
ΑΟΚΙ: (Γιάννης Τζουγανάτος), Αγκούσι, Κλειτογιάννης, Παπαναστασάτος Κ., Πολλάκης, Κουμαριώτης, Πολλάτος Αλ. (32’ λ.τρ. Κανάκης), Βουκελάτος (80’ Πλατανίτης), Χαλιώτης (69’ Μαρκαντωνάτος), Λαμπρόπουλος, Παρασκευόπουλος, Παπαναστασάτος Ν.
ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ: (Δημήτρης Ζησιμάτος), Καραϊσκος, Κουμαριώτης, Τασιούλης (46’ Παππάς), Μινέτος Χρ., Μινέτος Γ. (25’ λ.τρ. Γερασιμάτος), Κονόμη, Μπλιάμπτης (81’ Μιχαλάτος), Ντουκάι, Τσιγαρίδας, Χρηστάτος, Στεφανάτος. 
 
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
 
 



00 inkefalonia general ad 300X250